torsdag, november 30, 2006

Tastatur til 1.200$

Art Lebedevs Optimus 103 er det meget omtalte tastatur, som får knapper med indbygget OLED-baserede skærme. Knapper skulle vise ikonet for det program som knapper er en genvej til.

Art Lebedevs endnu en gang skuffe sine fans med at det ikke bliver farver men derimod kun sort hvid knapper kommer til at vise.

Tastaturet kommer til at koste 1200 $ eller ca. 6800 danske kroner, når der kommer på markedet i 2007. Det er mere end en gennemsnits computer. Så det bliver spændende hvor stor succes tastaturet bliver.

Læs mere her: Optimus 103 keyboard demands $1,200 pricetag -- yes, you read that right

Verdens ældste computer fundet

avqComputeren blev fundet tilbage i 1901 i et skibsvrag, computeren er over 2000 år gammel og den stammer fra Grækenland. Videnskabsmænd kan nu kategorisere den som verdens ældste computer og komme med den endelige konklusion omkring den.

Den består af 37 tandhjul og blev brugt til at holde styr på sol, måne og planeterne samt forudsigelse af formørkelser.

Forskere har før ment at denne type opfindelser først blev opfundet i det 14. århundrede.

Computeren er i dag udstillet i Athen.

Læs mere her: 2000 år gammel datamaskin

Disney går til angreb på YouTube

På YouTube florer stadigvæk masser af copyright-beskyttet materiale, dette har Disney fået nok af.

Anne Sweeney, chef for Disneys underholdning- og nyheds-del, siger at YouTube skal blive bedre til at forhindre copyright-beskyttet materiale havner på deres hjemmeside, ellers kan det ende med en retssag. Dertil siger hun at det ikke er godt nok at de selv skal ringe til YouTube for at få fjernet copyright-beskyttet materiale.

Læs mere her: YouTube needs to do more on piracy, Disney exec says

Allofmp3 - vores dage er langt fra talte

Allofmp3, har igennem den seneste tid været meget oppe i nyhederne at vende, men vi har ikke rigtigt hørt noget fra dem selv af.

De har nu udtalt sig til The Inquirer, efter at Rusland har skrevet under på at de vil lukke Allofmp3. En talsmand siger til The Inquirer at "Vores dage er lagt fra talte" og fortsætter "Den russiske regering har indvilget i at lave ændringer i den eksisteret lov om copyright, men de ændringer er langt fra fastlagt endnu". Dertil siger talsmanden at de vil ændre forretningsmodellen således de kan forsætte inden for Rusland lovgivning.

Så dette er nok med til at Allofmp3 vil gøre meget for at kunne forsætte indenfor den Russiske lovgivning.

Læs mere her: AllofMP3 pledges to keep on keeping on

Se også: Allofmp3.com synger måske på sidste vers

Salget af Nintendos Wii går strygende

Efter bare 8 dage på markedet i USA, er der rigtigt mange Wii's. Der er faktisk allerede solg 10 % af hvor mange Xbox 360 Microsoft har solgt på et år. Dette er med til at underbygge de forudsigelser omkring salget af Wiis komme til at slå salget af de andre konsoller.

Sony's PS3 bliver solgt lige så hurtigt at den kommer i butikkerne, men pga. produktionen af PS3 ikke kan følge med efterspørgelsen, betyder at PS3 ikke bliver solgt i de samme mængder som Wii'en. Dertil taber Sony penge hver gang en PS3 langes over disken.

Læs mere her: Nintendo crows 600,000 times at the dawn of Wii

onsdag, november 29, 2006

Futuremark opdatere Benchmark programer

Futuremark har i dag annonceret at de frigiver gratis opdatering til 3DMark06, PCMark05 and 3DMark05 således de kan køre under Windows Vista.

Grundet til dette skyldes mange gerne vil teste hastigheden af Vista, dog vil opdateringerne ikke omfatte support for den næste generation af DirectX. Men det vil derimod blive muligt at test hastigheden med stabile programmer i Vista indtil futuremark næste år vil lancere nye version der understøtter den nye funktionalitet i Vista.

Opdateringerne af programmer er følgende:

3DMark06 1.1.0:

  • Windows Vista enabled;
  • Internet Explorer 7 compatibility;
  • Improved start-up speed by optimizing the SystemInfo component;
  • Updated SystemInfo component with support for the latest CPU and graphics hardware;
  • Fixes all reported & reproduced issues.

PCMark05 1.2.0:

  • Windows Vista enabled;
  • Internet Explorer 7 compatibility;
  • Fixed Windows Media Player version detection;
  • Improved start-up speed by optimizing the SystemInfo component;
  • Updated SystemInfo component with support for the latest CPU and graphics hardware;
  • Fixes all reported & reproduced issues.

3DMark05 1.3.0:

  • Internet Explorer 7 compatibility;
  • Improved start-up speed by optimizing the SystemInfo component;
  • Updated SystemInfo component with support for the latest CPU and graphics hardware;
  • Fixes all reported & reproduced issues.

Læs mere her: Futuremark Releases Free 3DMark and PCMark Updates

Microsoft indrømmer WGA fiasko

WGA (Windows Genuine Advantage) blev indført af Microsoft for at brugen kunne få besked på om de ejede en lovlig eller ulovlig version af Windows.

Mange brugere fik sig en uheldig oplevelse med WGA, da de havde købt Windows lovligt men WGA sagde det modsatte. WGA har også modtaget stor kritik af at programmet selv ringer hjem uden brugen vidste af det.

Microsoft indrømmer nu at WGA indeholder mange mangler og de kommer med en opdatering til WGA således WGA skulle blive bedre. Det nye version vil være mere informativ overfor brugeren omkring hvad der kan være galt og omkring hvordan du kan få en lovlig version af Windows.

Læs mere her: Microsoft set to push out updated antipiracy tool

Wii kan give skader

Brugere af den nye Nintendo Wii, mere motion til brugeren mere motion end de regner med. Der er også rapporter omkring at bruger direkte er kommet til skade ved at bruge Wii'en.

Mange har oplevet smerter i musklerne efter meget træning med deres Wii. Folk har også oplevet ømme skuldre og tennis albuer efter at have spillet WiiSports spil.

Der er selvfølgelige også de folk, der har slået sig da de har ramt ind i forskellige ting da de slog med kontrollen. Nogle har end oplevet at snoren til kontrolleren er knækket og kontrollen har taget sig en flyve tur, men uheldige følger.

Nintendo kan ikke holdes til ansvar for skader eller ømhed, da spilleren sagtens kan spille spillene fra sofaen.

Så hvis du har en Wii eller overvejer at købe en så pas på dig selv og dine omgivelser.

Læs mere her: "Nintendo Thumb" Replaced with Full-body Wii Injuries


tirsdag, november 28, 2006

Firefox's password manager indeholder fejl

Firefox's password manager indeholder en fejl, der gør det let at aflure brugens password. Fejlen kan opstå når login oplysningerne sendes til en side. Manageren undersøger kun om forespørgelsen på login oplysningerne kommer fra samme domæne, som de passer til, men undersøger ikke hvor de sendes til. Derved kan oplysninger blive sendt et forkert sted uden manageren fanger det.

Udviklerne kritere fejlen som en kritisk fejl, se beskrivelsen i Bugzilla databasen, men samtidigt kalder de fejlen en teaste fejl og er overrasket over at fejler først bliver fundet nu.

Læs mere her: Flaw Leaves Firefox Vulnerable

ISO af PS3 spil

Engadget.com kan i dag fortælle at det ser ud til at Ps3 selv er den største trussel mod dens sikkerhed. Det skyldes at en modificeret udgave af Linux kan køre på Ps3'en og derigennem har mange allerede gjort mange spændende ting med Ps3'en.

Det er nu lykkes at rippe 2 spil fra blu-ray diske og gemme dem som ISO filer. Det er NFL Madden 2007 og Genji Days of The Blades. ISO filen for Madden '07 fylder 7 GB og kan ikke på nuværende tidspunkt bruges til noget. De skriver også at det ser ud til at filstrukturen ligner den fra PSP'en.

Læs mere her: ISO images dumped from PS3 Blu-ray discs via Linux


Elektronisk gave guide til hende

Engadget.com har lavet en gave guide til hende med mulige ting du kan give kærresten. Så hvis du står og mangler et godt gave ønske og hun elsker elektroniske ting, er listen helt klar noget for dig.

På listen finder du som det billigste en iPod shuffle, men der er også en Wii og mange andre gode ting.

Tag og se hele listen her: Engadget's Holiday Gift Guide: for her

Læs også: Elektroniske julegaveønsker

Ny Messenger orm i omløb

Pas på, en orm spreder sig selv via Microsofts Messenger, som forsøger at lokke dig til at klikke på et link. Beskeden med linket bliver automatisk sendt fra den inficerede computer til alle kontaktpersoner.

Virus112, som er et dansk sikkerhedsfirmaet, skriver at beskeden ser således du:

is that u? http://tuspics.tu.funpic.org/*******?*****.jpg" (tegnene ** er tilføjet af sikkerhedsmæssige årsager)

Linket ender på ".jpg" men er ikke et billede men derimod et program der afvikles på brugerens computer.

Hvis man kommer til at klikke på linket, henter ormen flere programmer fra nettet, som bliver installeret på computeren.

Ormens symptomer, er de samme som de tidligere varianter af ormen:

  1. Du vil få en masse popup reklamer.
  2. Der vil blive installeret en bagdør på computeren.
  3. Alle de kontakter man har på sin MSN liste, vil modtage beskeder med links til ormen.
Husk klik aldrig på mistænkelige links, selvom det kommer fra venner. Spørg hellere en ekstra gang for at være sikker på det ikke er en virus.

Læs mere her omkring ormen: Ny orm i familie med tidligere MSN orm

Allofmp3.com synger måske på sidste vers

Allofmp3.com som sælger mp3'er utroligt billigt på nette synger højest sandsynligt på sidste vers. Rusland har sammen med USA underskrevet en bilateral, hvor de forpligter sig til at lukke hjemmesider, der distribuer ulovligt copyright-beskyttet materiale. Allofmp3.com bliver direkte nævnt i aftalen, som en af de tjenester, der skal lukkes.

Rusland skal pr. 1. juni 2007 have en lovgivning der forbyder distribution af copyright-beskyttet materiale uden rettighedshavernes samtykke, for at de kan blive medlem af verdenshandelsorganisationen WTO. Rusland har været i gang med forhandlinger omkring optagelse i WTO i mere end 10 år.

Allofmp3.com er kommet igennem det hele ved at stå på at de overhold Ruslands lovgivning og at de betaler afgifter til den russiske copyright-organisation Roms.

De seneste tiltag for at stoppe Allofmp3.com, er at Visa og Mastercard har spærret for betalinger til tjenesten og i Danmark har flere Internet udbydere lukket for forbindelsen til tjenesten.

Læs mere her:
TDC og CyberCity følger tele2 og lukker også for allofmp3.com
Tele2 lukker permanent forbindelse til musiktjeneste

mandag, november 27, 2006

Zune er ikke en iPod-dræber

Da Microsoft annoncerede Zune, som en kommende konkurrent til Appel iPod, var der store forventninger til Zune. Men dette har den meget svært at leve op til.

En af de største shopping weekender i USA er lige overstået og tallene taler for sig selv. Amazons tal vise at Zune har det meget svært. Listen vil bla. at de 3 mest solgte produkter er iPod’s og blandt de 25 mest solgt er der 10 iPod’s, mens Zune ligger helt nede på en 75. plads.

Se hele listen her: The most popular items on Amazon.com.

Hack en Ps3 og det er din!

Hjemmesiden PS3 Shimpinomori har sat en PS3 på højkant til den person, der kan hacke den og udskifte et billede. Det er ikke lovligt at bruge DOS angreb eller lignende, det skal være et rent hack.

PS3 har installeret med Fedora linux og der er blevet tilføjet flere sikkerhedstiltag for at sikre PS3'en.

Konsollen, der kan vindes er udstyret med at standardudstyr. Dertil er der et HDMI kabel, harddisken er blevet skiftet med en 160 GB, og Fedora Linux er installeret.

For at bevise at du har klaret opgaven skal ud udskifte et billede, som er placeret i en undermappe kaldet ps3_challenge og du skal skrive en besked i et bestem forum. Udfordringerne løber indtil starten af januar 2007, hvis ikke der er nogen der klarer opgaven inden.

Læs mere her: Own this Playstation 3 and earn it!

Australien overvejer at forbyde mp3-afspillere

I Australien er debatten omkring ophavsret godt i gang ligesom resten af verden. Men her er politikerne klar til at go meget længere end bare at lukke en hjemmeside. Der er kommet et forslag på bordet omkring at forbyde at folk ejer udstyr, der kan bruges til kopiering.

Hvis det skulle blive vedtaget kan det blive en dyr fornøjelse at eje en mp3-afspiller, en video-afspiller eller en computer. Personen som ejer et af disse apparater blive dømt til at betale 65.00 australske dollars eller fængsel op til 5 år.

Australiens justitsminister forsikrer dog at loven kun kommer til at ramme pirater, hvis den vedtages.

Læs mere her: Australia vil forby MP3-spillere


YouTube konkurrent betaler dig for videoklip

YouTube er på kort tid blevet den mest brugte video tjeneste online. Men de vil få konkurrence til stregen af Break.com som betaler brugerne for at uploade film.
Break.com har siden starten af 2005 betalte brugerne for at uploade fil, men de øger nu prisen således at brugerne fremover får 400 $ for et filmklip.

Keith Richman som er administrerende direktør fortæller til Yahoo, at de ikke har set den store forskel i kvaliteten af de klip de modtager. Men han er overbevist om at det skaber opmærksomhed omkring siden og det vil resultere i flere film. Han er også overbevist om, at kvaliteten af de film de modtager vil blive bedre.

Der findes også Revver som betaler brugerne for deres klip, men de indsætter reklamer i klippet og deler pengene med brugeren der har uploadet filmen.

søndag, november 26, 2006

Windows Vista FAQ

Microsoft er ved at være klar til lanceringsdatoen af Windows Vista, mens vi venter, har PcWorld.com lavet en FAQ omkring Vista, således du kan få besvaret alle dine spørgsmål omkring styresystemet.

Du kan bla. få svar på hvilke krav der er til hardware?, er det blevet lette at sætte et netværk op?, er det rigtigt at User Account Controls (UACs) er træls at bruge, er det rigtigt? og meget mere.

Tag og læse FAQ'en her: Windows Vista FAQ


Norton 360 klar til beta

Symantec nye sikkerhedsprodukt Norton 360, skal være færdig til marts, og er blevet lanceret som betaversion i denne uge.

Med Norton 360, som er en kombination af Symantecs sikkerhedsteknologier, være beskyttet mod vira, orme, trojanere, spyware, adware, hackere, onlinesvindel og identitetstyveri. Det til skulle ens vigtige dokumenter, fotografier og musik være beskyttet. Symantec beskriver selv produktet som "alt-i-én forbruger sikkerhedsservice".

Du kan allerede i dag downloade betaversion og afprøve den. For at kunne afprøve den skal du have Windows XP installeret og du skal afinstallere andre sikkerhedsprogrammer.

Læs mere her: Norton 360 beta

Afgift på USB flash drives

CopyDan vil fra den 1. december begynde at opkræve afgift på USB flash drives og MP3 afspillere med indbygget hukommelse.

Afgiften vil fra 1. december opkræve 4,28 kr. pr. kort og efter nytår 4,38 kr. Men i praktisk vil afgiften være det dobbelte da forhandleren også regner med avance af afgiften.

Det er første gang CopyDan vil opkræve afgifter på hardware, hidtil har de kun opkrævet afgifter på blanke medier som videobånd og cd/dvd-skiver.

Læs mere her: Vederlag på USB Flash Drives

lørdag, november 25, 2006

Elektroniske julegaveønsker

Hvis du står og mangler nogle ønsker til din juleønskeseddel, så har Digital Trends lavet en liste over elektroniske gaveidéer i forskellige prislejer.

På listen finder du naturligvis Playstation 3 og Nintendos Wii, men du finder også andre utraditionelle ting på listen. Så tag et kig det kan jo være du kunne finde et par ekstra ønsker.

Læs hele listen her: 2006 Holiday Gift Guide

Myspace-password tilgængelige på nettet

49.000 e-mail-adresser og password er havnet på nettet til det populære mødested Myspace, skriver itavisen.no.

Det er den svenske side website Flashback.se, der har et link til en fil med de 49.000 e-mail-adresse og passwords. På hjemmesiden kan man læse at filen er blevet hentet mange gange og login oplysningerne er forsøgt og de skulle virke fint.

Myspace har i dag over 100 milioner af bruger, har ikke kommet med kommentarer til sagen.

Læs mere her: Myspace, som har mere end 100 millioner brugere, har ikke kommenteret sagen.

fredag, november 24, 2006

Sony har solgt 4.000 defekte digitalkameraer

Sony har i dag meddelt at de har solgt cirka 4.000 af de såkaldte Cybershot digitalkameraer som har defekter. Det skriver Reuters.

Fejlen er i displayskærmen, som kan bevirke at man ikke kan se sit billede ordentligt. Varme og fugt kan være med at forværre fejlen således at kameraerne ikke virker.

Følgende modeller er ramt af fejlen: DSC-F88, DSC-M1, DSC-T1, DSC-T11, DSC-T3, DSC-T33, DSC-U40 og DSC-U50.

Sony tilbyder gratis reparationer på de ovenstående modeller, som viser tegn på fejlen.


Telefonpasning Nordiccall.dk - Vi passer din telefon når du selv er optaget

James Bond kan intet stille op imod pirater

Det er ikke mange dange siden den nye James Bond film Casino Royal, havde premiær og allerede nu findes der kopier af filmen på nettet.

Den 14. november havde filmen premiere i London og allerede mandag den 20. november var filmen blevet hentet mere end 200.000 gange. Det er firmaet Envisional, der har specialiseret sig i at overvåge pirater, der kan oplyse dette tal.

I dag findes der en række forskellige version af den nye film.

Læs mere her: Internet Pirates Vs. James Bond

torsdag, november 23, 2006

FBI går til kamp mod vira.

Det amerikanske forbundspoliti FBI deltager nu aktiv i kampen for at bekæmpe computer virus. Det sker på baggrund af erhvervslivet har lidt gigantiske tab igennem flere år.

Computer-kriminalitet er strøget op på en 3. plads i FBI daglige arbejde. Dette sker da computer-kriminalitet sidste år kostede 85 milliarder kroner på verdensplan. Lige nu overgås computer-kriminalitet kun af terror og spionage, skriver Business.dk.

FBI har, måtte sande at de er nødt til at samarbejde med andre lade for at stoppe computervirus bagmændene, da de traditionelle landegrænser ikke eksistere på nette. FBI har tidligere bekæmpet computer virus i USA.

Windows Vista er langt fra klar

Microsoft lover, at selvom styresystemet vil lide af flere mangler ved lanceringen, vil det ikke rykke på lanceringsdatoen.

De mangler styresystemet lider af er ikke nyopdagede fejl, men derimod drivere fra tredjepartleverandører. Vista bliver i forhold til Windows Xp leveret med dobbelte så mange drivere, omkring 20.000.

Hovedparten af ansvaret ligger ikke hos Microsoft, da de fleste drivere leveres af elektronikleverandørene selv.

Jim Allchin som er vicepræsident i Microsoft, oplyser via sin blog at brugerne af Vista løbende kan hente de manglende drivere via Windows Update.

Windows Vista forventes i butikkerne i slutningen af januar 2007.

Læs mere her: Windows Vista er ennå ikke helt ferdig

Toolbars dumper phishing-test

En amerikans test af toolbar til at sikre webbrowsere mod phishing er nået frem til at alle er ubrugelige.

Toolbars til webbrowseren som skal sikre mod phishing-angreb, er udvidelser til webbrowseren som skal sikre brugeren mod at afgive fortrolige oplysninger til ondsindet websteder.

De bedste i testen var Earthlink, Netcraft, Google, Cloudmark og Internet Explorer 7, men de kunne dog kun fange 85 % af de phishing-websteder, der blev testet. De resterende i testen fangede under halvdelen af de testede sider, skriver magasinet CIO.

Læs mere her: Study: Antiphishing Toolbars No Good


Pas på Kaere Kunder!

E-mailen "Kaere Kunder!", er i omløb igen i ny udgave, der er mere effektiv denne gang og samtidig er der kun få antivirusprogrammer, der kan fange den.

I mailen er der en vedhæftet fil, som indeholder en trojansk hest, der virker som bagdør for mere malware. Hvis filen starts, kopiere den sig ind i Windows Xp og retter i indstillingerne for Firewallen således at trafik fra maskinen til en server i USA tillades.

Bagmændene har gjort den trojanske hest lagt mere effektiv end den tidligere, således at koden kan udnytte dine bankoplysninger.

CSIS har forsøgt med 20 antivirusprogrammer om de kunne fange den, men det sørgelige resultat var at kun 4 af programmer kunne genkende den farlige fil.

Læs mere her: Ny regning.exe netbank tyv i omløb

Microsoft er gået til angreb på phishere

Microsoft har igennem de sidste 8 måneder anlagt 129 sager mod phishere og dermed meld sig ind kampen mod phishere. De 97 af sagerne er civile sagmål, mens de resterende er kriminalsager.

Sagerne handler om at der er oprette falske sider lignende Hotmail eller MSN, som narrer brugernavne og passwords fra brugeren.

Microsofts Global Phishing Enforcement-program blev startet tilbage i marts og allerede nu har det vist sig godt, da en phisher i Tyrkiet er blevet dømt til 2½ års fængsel.

Læs mere her: Microsoft brings 129 lawsuits against phishers

Tyvene går efter Xboxe

En tyvebande på formodentligt på 3 person, har røvede en lastbil fyldt med Microsofts nye Xbox 360. Lastbilen blev stoppet lige efter den havde forladt et lager i Staffordshire i England. Røverne overfaldt chaufføren og stjal lastbilen med indhold.

Da det Engelske politi fandt lastbilen var den allerede tømt. Politiet regner med at de værdifulde Xbox 360'ere snart dukker op rundt omkring i England. Den samlede værdi af Xboxene løber op i 8,3 millioner kroner.

onsdag, november 22, 2006

Mobilen øger sexlysten

En stor japansk undersøgelse, viser at dit sexliv kan aflæses ved at se om du læser mail på mobilen eller på Pc'en.

Undersøgelsen deler de adspurgte op i 2 grupper mobil og pc gruppen. For at komme i mobilgruppen skulle de adspurgte læse mindst 20 mail om dagen på mobilen. For at komme Pc gruppen skulle de adspurgte bruge pc'en mindst 2 timer om dagen.

Undersøgelsen viser klart at mobilgruppen har størst sexerfaring, 58 % herfra har sexerfaringer, hvorimod pc gruppen var der kun sølle 15 %. Dertil havde 21 % af mobilgruppen haft sex med flere end 3 partnere, og i pc gruppen var det kun 5 %.

Selv på kysseområdet var mobilgruppen langt foran. Her havde 8 ud af 10 prøvet at kysse, mens kun 2 ud af 10 i pc gruppen havde prøvet at kysse.

Læs mere her: MOBILEN ÖKAR SEXLUSTEN

TDC og CyberCity følger tele2 og lukker også for allofmp3.com

TDC og Cybercity har valgt at følge Tele2 og lukke for adgangen til AllOfMp3.com, dette sker da begge Internet udbydere er blevet kontaktet af IFPI.

Per Rasmussen, onlinedirektør i TDC, har overfor computerworld.dk fortalt at de vælger at lukke for adgangen til AllOfMp3.com, da de ikke forventer andet udfald af sagen end det Tele2 har fået.

Cybercity valgte at følge trop da IFPI havde fortalt at de var klar til at føre fogedretssager mod alle Internet udbyder i Danmark for at få dem til at lukke for forbindelsen til AllOfMp3.com.

Læs mere her: TDC lukker også for adgangen til Allofmp3.com

Snarligt prisfald på blu-ray

Blu-ray afspillerne er knap nok kommet til Europa før Sony chef garanterer at priserne indenfor et år er halveret. Chefen mener at prisen vil falde drastisk og hurtigt pga. de mange udbydere.

Samtidig vil udbredelsen af HD-fjernsyn og Vista være med til at få prisen til at falde hurtigere. Det kommende OL i Beijing i 2008 vil også medvirke til at priserne vil falde. Se bare VW i fodbold i Tyskland var med til at sætte rigtigt skub i udbredelse af HD-TV.

Læs mere her: Lover raskt prisfall på Blu-ray

Tele2 lukker permanent forbindelse til musiktjeneste

Tele2 blev for ca. en måned siden i fogedretten beordret til at lukke for forbindelse til den russiske musiktjeneste AllOfMP3. De har indtil overvejet om de skulle acceptere fogedretten beslutning.

Tele2 har valgt at følge fogedretten og lukke permanent for AllOfMP3.

Afgørelsen i fogedretten for en måned siden har skabt stor debat på nette omkring det er udbyderens ansvar at bruger ikke laver noget ulovligt, men debatten har også gået på at tjenesten ikke er ulovlig i det land den udbydes fra.

Fremtiden må vise om flere internetudbydere også skal lukke for AllOfMP3.


tirsdag, november 21, 2006

Hollywood raser over iPod-film

Load 'N Go Video er et program, der kan rippe en DVD, således du kan se dem på din iPod, men dette har vakt vrede i Hollywood.

Load ‘N Go Video bliver nødt til at bryde kopibeskyttelsen CSS (Content Scramble System) på DVD-filmen, for at kunne overføre film fra DVD til iPod.

Motion Picture Association of America (MPAA), Paramount Pictures, Twentieth Century Fox, Universal Studios, Warner Bros, Columbia Tristar Television og Columbia Pictures har nu sagsøgt firmaet bag Load ‘N Go Video, da de mener at firmaet bryder loven om ophavsret.

Læs mere her: Hollywood raser mot iPod-film

Ny Wii fik tæsk af forhammer

Nintendos nye konsol Wii gik ikke uden om at få tæsk med en forhammer af en folk unge fra Canada.

De unge mænd som smadrede en PS3, har gjort det igen, klædt ud som Mario og Luigi, smadre de en helt splinter ny Wii, foran dem der venter i køen på at få en Wii.



Som tidligere nævnt ser de unge mænd det som en slags socialt eksperiment, for at se hvordan folk reager på deres destruktive handlinger. De har igen fået doneret pengene til konsollen fra deres hjemmeside.

Læs mere her: http://www.smashmywii.com/
Se også: Knuste ny PlayStation 3 med forhammer


Julegaven til den spillegale

The Home Pro Racing Simulator må være enhver spilleentusiastens drøm. Denne super fede arkadespillestol er udstyret med 1.000 watts 5.1 digitalt lydanlæg og en 10-tommers subwhoofer. Det resultere i at anlægget kan levere 112 decibels lydstyrke.

Spillestolen er udstyret med vibratorer i sædet, rattet og i pedalerne som skal være med til at gøre spiloplevelsen realistisk og dertil er den udstyret med 3 fronthøjtaler og flere bashøjtalere.


The Home Pro Racing Simulator er ikke for alle da prisen er noget høj nemlig 3.999 $ og denne pris indebærer 500 $ rabat. Udover denne pris skal du også investere i en fladskærm samt den konsol eller pc du skal slutte til spillestolen.

Læs mere her: Julegaven til den spillegale

Hæveautomat lænset med mp3-afspiller

En engelsk bande har haft held med at lænse hæveautomater, for over to millioner kroner, i bedste Olsen Banden stil.

Den kriminelle bande brugte en mp3 afspiller til at aflyttede trafikken til hæveautomaten, ved at koble afspilleren ind mellem hæveautomaten og automatens telefonstik. Efterfølgende blev optagelserne afkodet og konti rippet for ca. 2 millioner kroner.

I bedste Olsen Banden stil lykkedes det en kriminel bande at aflytte trafikken til en hæveautomat ved hjælp af en mp3-afspiller. Herefter blev optagelserne afkodet og konti lænset for beløb svarende til cirka to millioner kroner. Banden brugte en "Moden Line Tap" som oversætter lydene til almindelig tekst.

Læs mere her: Brukte MP3-spiller til millionkupp


mandag, november 20, 2006

Hotmail opgraderer til 1GB

Microsoft er påbegyndt opgradering af deres gratis mail tjeneste Hotmail, således samtlige brugere på verdensplan får 1 gb. til rådighed. Tidligere havde brugerne af Hotmail 250 mb. til rådighed.

Opgradering er begyndt i Asien i begyndelsen af november og derefter forsætter Microsoft til de har opgraderet samtlige 260 mio. brugere.

Microsofts opgradering kommer noget sent set i forhold til deres konkurrenter Google og Yahoo som gennem længere tid har tilbudt gratis mail tjeneste med over 1 gb. til rådighed. Microsoft næste generation af Hotmail er i skrivende stund i teststadiet og brugerne har der 2 gb. til rådighed.

Læs mere her: MSN Upgrades Storage to 1GB


Knuste ny PlayStation 3 med forhammer

En flok gutter fra smashmyps3.com har stået i kø i timevis for at få en PS3 - blot for at smadre den med en forhammer.

Måbende fanboys, der have stået i kø i mange timer, så til mens, konsollen blev smadret af forhammeren.

Det er blevet en tradition for disse gutter at ødelægge splinter ny elektronik. Pressen dukkede talstærk op for at få billeder at ødelæggelsen af Ps3. De gør det for at se folk reaktion i køen. De har fået donationer til at købe konsollen.

Gutterne bag hjemmesiden har modtaget hade mails, da mange syntes de er gået over stregen nu hvor Sony har problemer med at få produceret nok til lanceringen. De har valgt at publicer de sure mail på deres hjemmeside.

Læs mere her: http://www.smashmyps3.com/



De 10 største nørder i verdenshistoriens

CNET, har lavet en top10 list over verdens største nørder, som har haft indflydelse på vores hverdag. Det under sikkert ikke mange at Bill Gates findes på listen, det der måske kan under nogle er at han kun er på en 4 plads.

På listen finder du f.eks. Charles Babbage, der bagte sig selv i ovnen for at se hvad der skete. John Von Neumann der opfandt brint bomben og Linus Torvalds som skabte Linux findes også på listen. Listen er 100 % domineret af mænd.

Læs listen her: Top ten nerds and geeks


Universal sagsøger Myspace

Myspace er gået hen og blevet super populært på kort tid. Internet tjenesten har dog gennem længere tid blevet brugt til at sprede copyright beskyttet musik. Derfor har Universal valgt at sagsøge Myspace.

Tilbage i september truede Universal direktør Doug Morris allerede Myspace med retssag hvis de ikke lave en aftale med Universal. Aftale kom aldrig på plads og nu forsøger Universal sig med en retssag i Californien for at se om Myspace overholder loven.

”Vores musik og videoer spiller en nøglerolle i opbygningen af disse communities, som har skabt værdier for hundreder af millioner af dollar for ejerne af MySpace. Vi ønsker ikke at indskrænke opbygningen af disse communities, kun at sikre at vores og vores kunstneres rettigheder bliver anerkendt,” lyder det fra Universal ifølge Business.dk

Sony taber penge på PS3

iSupply, der laver markedsundersøgelser har forsøgt sig med at skille en PS3 ad for at se på komponenterne, så de kan se hvad det kost Sony at Producere en PS3.

De er nået frem til at Sony på den store udgave af PS3 taber ca. 241 $ (1440 kr.) pr. solgt enhed. Det vil sige at den samlede kostpris faktisk er 840 $.

Sony taber faktisk mere på den lille udgave af PS3'en nemlig ca. 300 $ pr. solgt enhed. Grunden til det større tab ved den lille udgave er at indmaden er den samme.

Læs mere her: Taper på PS3

søndag, november 19, 2006

Microsoft Update skal forbedres

I Microsoft nye styresystem Windows Vista skal brugen selv have bedre mulighed for at styre, hvilke dele styresystemet der skal opdateres automatisk.

Windows Update gør det i dag let at holde sit styresystem opdateret, men Microsoft er ikke selv tilfreds med Windows Update.

I Vista vil Microsoft forbedre opdateringsprocessen, således brugeren får større valgmuligheder i forhold til hvilke opdateringer der skal installeres. Dertil ønsker Microsoft at bruger kan lægge programmer ind, der skal kunne opdateres via Windows Update.

Yderligere ser Microsoft at det skal være muligt at konfigurere alt ved Windows Update via kontrolpanelet og ikke som i dag på en hjemmeside.

Læs mere her: Windows Update skal bli bedre

Yahoo, Google og Microsoft enes om åben protokol

Søgemaskinefirmaer Yahoo, Google og Microsoft har i sammenråd besluttet at alle vil benytte Sitemap Protocol så webmastere kan sende opdaterede sitemap til de 3 søgemaskiner.

Denne beslutning er med til at sikre at det bliver lettere for søgemaskinerne at holde deres index opdatere. Samtidig opfordrer de andre søgemaskiner til at bruge samme protokol.

Protokollen er udviklet af Google og benytter sig af XML teknologi.

Yahoo vil begynde at benytte Sitemap Protocol fra næste uge samme med deres egen protokol. Microsoft vil begynde i 2007 når de har implementeret protokollen.

Læs mere her: Google, Yahoo, Microsoft partner on open source search protocol


Problemer med Virus

Jeg var så uheldig at jeg i går aftes fik virus på min computere og brugte det meste af natten på at komme af med den igen. Jeg fik heldigvis bugt med den uden at skulle til at geninstallere.

I min søgning på at komme af med virusen, faldt jeg over en super side, hvor man kan hente hjælp hvis man får problemer med Virus elle spyware. Du kan også bruge siden inden du skulle være uheldig at få virus eller spayware på din computer. Der en masse af gode programmer, du kan installere for at sikre dig samt en masse informationer. De har også et super forum, hvor der er nogle flike personer som vil hjælpe dig

Tag og besøg http://spywarefri.dk/

Kritisk sårbarhed i WinZip

WinZip indeholder en kritisk sikkerhedshul i en deres ActiveX-komponent. Sikkerhedshullet findes i version 10 af WinZip og kan udnyttes af ondsindet hjemmesider til afvikling af vilkårlig kode på ens computer.

WinZip er et yderst populært shareware program på Internettet til at pakke filer. Corel opkøbte firmaet bag WinZip og frigav en sikkerhedsopdatering tidligere på året. De har netop frigivet version 11 af WinZip som skulle have fået ekstra funktionalitet til at vise digitale billeder i pakkede filer.

Læs mere her: WinZip FileView ActiveX-kontrol flere sårbarheder


lørdag, november 18, 2006

100-dollar-laptop holder ikke prisen

Organisationen OLPC (One Laptop per Child) fremviste i denne uge den seneste prototype af 100-dollar-laptop, problemet er bare at computeren ikke lever op til sit navn.

Problemet er bare at computerens kostpris er i øjeblikket 150$, da det koster mere end forventet at producere computerens display og batteri. OLPC forventer dog i 2008 at kunne bringe prisen ned til 100$.


Den første rigtige model forventes klar til sommerferien i 2007. De første der kan glæde sig til pc'en er børnene i Libyen, Nigeria, Brasilien og Argentina.

Læs mere her: A $100 laptop prototype for $150

3 lancerer nyt abonnement til fastpris

3 vil i starten af 2007 lancere et nyt abonnement, som de kalder X-Series. X-Series abonnementet vil give ubegrænset adgang til en række forskellige tjenester.
Nogle af de tjenester der bliver tilgængelige findes Skype Messenger, Yahoo, multimedietjenesterne Slingbox og Orb. Dertil vil gennerelle nettjenester som Google og eBay også være omfattet af abonnementet.

Prisen på selve abonnementet er ikke blevet offentliggjort men prisen bliver en fast pris. For at få fuld udnytte af abonnementet skal man have en Nokia N73 eller Sony Ericsson W950i, da de pt. er de eneste telefoner der understøtter alle tjenesterne.

Læs mere her: 3 lancerer X-Series globalt

Business Software Association statistikker forkerte

Business Software Association eller BSA har fremlagt tal for tab på grund af ulovligt kopieret software, for de Australske myndigheder.

En konsulent har gennemgået de foreløbige tal, og han konkludere at tallene er vildledende og forkerte. Dertil mener man, ikke har dokumenteret, hvorledes de er nået frem til deres tal, på et tab af $361 millioner.

Rapporten bliver gennemgået igen, da alle ikke er enige i resultatet af den første gennemgang. Efterfølgende bliver den endelige rapport fremlagt.

Læs mere her: Piracy stats don't add up

fredag, november 17, 2006

Hvidovre Hospital lagt ned af virus

Hvidovre Hospital har fra start af november og indtil nu kæmpet med at få buget med virus på deres computere.

1500 af sygehusets 1800 har været ramt af virus, så hårdt ramt at antivirus programmet ikke kunne rulles ud fra central sted.

Per Loubjerg, it-chef på sygehuset fortæller at virusen blev fundet den 3. november og da man forsøgte at fjerne virusen, gik det stærkt. Så stærkt at 70 til 80 procent af pc'erne var blokeret af virus.

Han understreger, at der ikke har været nogen sikkerhedsrisiko for patienterne.

Læs mere her: Hvidovre Hospital lagt ned af virus

HDTV skaber flere sofabumser

HDTV er med til at især mænd ser mere sport, dette beviser en amerikansk undersøgelse foretaget af den amerikanske sportskanal ESPN. Over 22 procent af de adspurgte sportsinteresserede svarede at efter de havde fået HDTV, ser de nu mere sport.

En mandlig sportselsker bruger i gennemsnit ca. 2 timer foran en sportskanal om dagen. Sportskanalen ESPN er som den første sportskanal i USA begyndt at sende HD-udsendelser.

Læs mere her: HDTV skaper sofagriser

Kaos i USA over Playstation 3 lancering

Op til lanceringen af Sonys Playstation i dag har der været kaos i USA, folk der har ventet i kø er blevet beskudt og røvet. Mange fans af Playstation har lagt i kø i flere dage for at sikre sig Sonys nye Playstation 3.

I New York er 10 personer i køen blevet røvet med pistol og i Lexington er 4 personer blevet beskudt med luftgevær. Blandt de beskudt var en tv rapporter, heldigvis er igen kommet til skade.

I Wisconsin, blev balladen stor da dem der ventede i kø fandt ud af butikken kun havde 10 konsoller. Det resulterer i slagsmål mellem 60 Playstation-entusiaster.

Betanews kan berette at USA kun får halvdelen af de 400.000 konsoller, som de var lovet. Så når butikker åbner bliver der sikkert mere ballade.

Læs mere her: Voldelig amerikansk PS3-lansering
PS3 crime spree, part II: Fall of man
PS3 crime spree!

Bærbare computere hitter

Danskerne er gået væk fra at købe stationære computere, men er derimod helt vilde med bærebare computere, viser nye tal fra IDC. De kan oplyse at 7 ud af 10 solgte computere er bærebare.

Packard Bell, som er den producent af bærebare computere, har haft en fremgang på hele 595,1 procent i salget af bærebare computere i tredje kvartal i Danmark.

I Vesteuropa er der blevet solgt 2.335.961 stationære hjemme-pc'er, mens der er solgt 2.818.884 bærbare hjemme-pc'er så tendensen gælder ikke kun Danmark men også hele Vesteuropa.

Læs mere her: Danskerne køber flest bærbare computere

torsdag, november 16, 2006

Spilludviklerne elsker Wii

Nintendeo Wii har fået sig en god allieret i den kommende konsolkrig nemlig spiludviklerne. Der er vilde med Wii, da det ikke kost nært så meget som at udvikle til PS3 eller Xbox 360.

Til lanceringen af Wii er der 2 spilgenre klar og inden årets udgang forventes 36 spil klar.

For Xbox 360 er det første spil Gears of War, der udnytter konsollens grafiske styrker fuldt ud først lige kommet på markedet. Samtidig må PS3 fans vente endnu længere før der kommer spil der udnytter PS3 grafiske styrke fuldt ud til Metal Gear Solid 4 kommer engang i 2007.

En anden ting der gør at spiludviklerne er vilde med Wii er at den i USA sælges til ca. det halv af hvad PS3 og Xbox 360 sælges til.

Læs mere her: Spillutviklerne elsker Wii


Kun én procent af alle hjemmesider er porno

Philip Start fra University of California som er statistikprofessor, har lavet den grundigste undersøgelse af hvor meget porno der er tilgængeligt på nettet. Undersøgelsen tal gør helt tilbage til 1998 og frem til i dag.

Undersøgelsen er med til at stoppe påstande omkring nettes ryggrad består af porno. I realiteten er det blot én procent af nettes indhold der er porno.

Undersøgelsen resultat bliver brugt som bevis i forbindelse med en retssag, som finder sted i USA i øjeblikket. Retssagen skal afgøre fremtiden for porno på nette i USA, skriver Associated Press.

Læs mere her: Kun 1 prosent porno på nettet

Er du god til computerspil?

Hvis kan svare ja til spørgsmålet "Er du god til computerspil?", skal du måske overveje at ansøge om at blive "gaming specialist" for Microsoft Danmark.

Microsoft Danmark skal bruge din viden omkring computerspil til at forbedre deres produkter til de danske kunder.

Jobbet må betegnes som et drømmejob for mange, da man skal test spil der ikke er kommet på markedet end til både Xbox 360 og pc.

Læs mere her: Microsoft søger dansk spil-ambassadør


Succesen for Zune lader vente på sig

Microsofts medieafspiller Zune er blevet lanceret i denne uge på det amerikanske marked, afspilleren har ikke skab kø for at få fingrene i denne afspiller.

Det er meningen at Zune skal tage kampen op mod Appels iPod men analytikerne giver ikke Zune mange chancer mod Appels iPod.

Zune virker ikke sammen med Microsoft Media Player, men bruger derimod sit eget program samt WiFi delen kan kun bruges sammen med andre Zune afspillere.

Zune er udstyret med 30 gb plads og koster ca. 1500 dansker kroner i USA. Afspilleren forventes først til Skandinavien en gang til næste år.

Læs anmeldelser af Zune her:
First Look: Microsoft's Zune Won't Make You Dump Your iPod
Zune (30GB, black)

onsdag, november 15, 2006

Rids dine dvd'er med flotte mønstre

Elecom har udviklet skive-ridseren SCR-CD001 CD som kan ridse dine cd’er og dvd'er således de bliver ulæselige.

Skive-ridseren tilsluttes computerens USB port og så tager det den 5 sekunder at ridse en cd med et flot mønster. Når den er ridset er det umuligt at rede data fra disken. Så hvis du ikke selv gider ridse eller brække dine gamle cd’er og dvd’er med følsomme data, bør du overveje dette produkt.

Elecom SCR-CD001 CD shredder / scratcher fås til 26 $ eller til ca. 150 danske kroner.

Læs mere her: Elecom SCR-CD001 CD shredder / scratcher


35 år siden Intel lancerede sin første processor

I dag den 15. november er en mærkedag for hele it verdenen. Da Intel for 35 år siden lancerede deres første microprocessor.

Intel lancerede i 1971 deres første processor "Intel 4004" med hele 2400 transistorer. Processoren blev skabt for at køre en gigantisk lommeregner. Intels Core2-processor har der i mod 582 millioner transistorer, så der er sket meget på de 35 år inden for it.

Da Intel started producerede de hovedsageligt RAM-blokke, pres fra japanske producenter fik firmaet til at skifte fokus-område, hvilket må siges at være godt for firmaet.

Midt Data vil udvide med 10 nye butikker

Midt Data, der i dag er mest kendt for deres online butik, vil i løbet af de næste år udvide med 10 butikker.

Målet med udvidelsen er at 90 procent af alle danskere skal have maksimalt 30 kilometer til en Midt Data butik.

Ambitionerne er kommet pga. en ny investor har valgt at skyde 6 millioner kroner ind i Midt Data, selvom Midt Data de seneste 3 år har haft et underskud på cirka en million.

Læs mere her: Midt Data planlægger 10 nye butikker


Sådan eksploderer en bærbar

Pcpitstop.com har forsøgt sig med at have fremprovokeret en eksplosion af et Li-Ion batteri i en bærebar, for at kunne vise hvor voldsom det kan gå for sig.

Brande udvikler sig eksplosivt og der står flammer næste 2 meter op fra den bærebar og temperaturen er over 500 grader.

Pcpitstop.com anbefaler at man tager batteriet ud om natten eller man bruger sin bærebare uden batteri - altså tilsluttet lysnettet. Dertil anbefaler de at man køber originale batterier.

Alt i alt må det siges at videoen vise hvor farligt defekte Li-Ion batterier kan være.


Samsung dropper officielt HD DVD

Samsung har nu udmeldt at de kun vil støtte Blu-ray formatet fremover.

Samsung har ellers hele tiden holdt døren åben for HD DVD, mens de er et fast medlem i Blu-ray gruppen. Samsung har med denne melding ophørt alt support for HD DVD.

For mange kommer dette ikke som en overraskelse, da Samsung som den første sendte en Blu-ray afspiller på markedet tilbage i juni måned.

Læs mere her: Samsung Bets All on Blu-Ray Player

tirsdag, november 14, 2006

Wii med DVD afspilning i næste version

Det var først tiltænkt at Nintendo Wii skulle komme uden muligheden for at afspille DVD film. Nintendo har taget beslutningen op til genovervejelse og har besluttet til næste år at gøre det muligt ved at lancere konsollen med mulighed for at afspille film.

Den første version af Wii, bliver lanceret om godt en lille uge, mens vi må vente med DVD afspilning til engang i 2007.

Nintendo har her til aften bekræftet rygterne omkring DVD afspilning på deres Wii. Læs mere her: Nintendo confirms DVD-enabled Wii in '07


Internet Explorer 7.0 kan skabe problemer

Internet Explorer 7.0 sendes formentlig ud i december som automatisk opdatering gennem Microsoft update og det kan skabe problemer for mange hjemmesider og e-shops.

Grunden til det kan skabe problemer skyldes at Internet Explorer bruger en ny CSS-standard, der bruges til at styre designet på hjemmesider. Siderne kan godt bruges med de kommer til at se mærkelige ud, advarer Robert Tengs, der er webudvikler i PentaCon A/S overfor Comon.dk.

Problemet vil rammer de hjemmesider der er optimeret til Internet Exploere 6, da den nye Internet Explorer benytter samme CSS-standard som Mozilla Firefox.

De bruger der vil opleve problemet er den der automatisk har sat computeren til at hente opdateringer Microsoft Update samt brugere af Windows XP SP2, Windows Server 2003 og Windows XP 64-bit Edition.

PlayStation 3 kan ikke spille gamle spil.

Sony lancerede i dag en nyhed, som mange ikke bliver glade for. Sonys nye PlayStation 3 er lige kommet på markedet i Japan og den kan ikke spille alle gamle spil fra dens 2 forgængere.

Sony havde ellers forsøgt at konstruere en konsol som var kompatibel med de gamle spil, men sådan er det ikke helt gået, indrømmer Sony. Nogle af problemerne er dårlige billeder og forkert lyd samt nogle spil kan slet ikke startes.

Læs mere her: PS3 kan ikke spille alle gamle spil


PlayStation 3 allerede på Ebay

Sonys lancerede deres nye spillekonsol Playstation 3 i Japan i fredags og allerede nu er den at finde på det amerikanske auktionssiden Ebay.com.

Der er blevet set Playstation 3 60GB-konsol på Ebay.com til over 10.000 kr. En af grunden til de høje priser skyldes at Sony kun har sat 100.000 til salg pga. mangel på komponenter.

PlayStation 3 når til USA, Canada, Taiwan og Hong Kong nu på fredag. Her i Europa må vi vendte helt indtil marts 2007.

Læs mere her: Tokyo PS3 launch: chaos and cynicism

Google Earth tilføjer gamle kort

Google opruster i kampen mod Microsofts korttjeneste og fremover vil det blive muligt at se historiske kort. Der skal dog ikke forventes den bedste opløsning.

Indtil videre er disse historiske kort tilgængelige i Google Earth:

  • Nord-Amerika 1733
  • USA 1833
  • Lewis og Clark 1814
  • New York 1836
  • San Francisco 1853
  • Syd-Amerika 1787
  • Buenos Aires 1892Asien 1710
  • Tokyo 1680Mellemøsten 1861
  • England, Wales 1790
  • London 1843
  • Paris 1716Afrika 1787
  • Sydøst-Australia 1844

Læs mere her: Google Earth in 4D


mandag, november 13, 2006

Trådløs radiostreamer bliver lovlig i Danmark

Den svenske telefonproducent Doro har udviklet en trådløs radiostreamer, så man kan overføre musik trådløst fra sin mp3-afspiller eller musikmobil til en FM-radio.

Svenske Doro produkt er ikke den første af sin slags, men indtil videre har det ikke været lovligt at bruge disse trådløse radiostreamere i EU, da man ville undgå forstyrrelser af eksisterende frekvenser.

Frekvenskontoret i IT- og Telestyrelsen er i gang med en ny bekendtgørelse, som er baseret på en anbefaling fra EU om at gøre de trådløse radiostreamere lovlige.

"Vi regner med at have revideret bekendtgørelsen inden årets udgang, så de små radiosendere kan blive lovliggjort. Bekendtgørelsen har været i høring og der har ikke været væsentlig indsigelse," siger Christina Østergaard Mikkelsen, fuldmægtig i IT- og Telestyrelsens frekvenskontor, til Ingeniøren.

Xbox 360's HD DVD drev virker på en pc

Xbox drevet er blevet hacket så det virker på en almindelig pc, uden brug af en Xbox 360.

Ved hjælp af en Toshiba driveren har folk haft held med at se alt indholdet af en HD DVD, men de har også afspillet en film på pc’en direkte fra drevet af. De har samtidig slået UDF (Universal Disc File system) v2.5 til så computeren kan læse det. Derved behøves du ikke at købe en Xbox 360 for at få glæde af drevet, da første generation af Toshiba's driver tager brug af denne teknik.

Læs mere her: XBOX360 HD-DVDRom UDF Reader v2.5 Windows XP BluePrint


Installation og brug af Xbox 360 HD DVD med video

Engadget.com har skrevet omkring installation af Xbox 360's HD DVD drev og mens de gjorde det har de optaget flere videoer og taget en masse billeder, så du kan se hvorledes der går.

De skriver at installation af drevet ikke går helt så let som de havde troet. Det krævede en installations disk i stedet for 100 % support med updaten her i efteråret. Men selve installationen tog kun ca. 3 minutter så det må siges at være rimeligt hurtigt.

Se video og billeder her: Installing and using the Xbox 360 HD DVD drive (with video!)



Microsoft trækker i land

Topchef Jim Allchin fra Microsoft skabte en masse opmærksomhed til Microsoft ved at meddele at Windows Vista ikke får brug for et antivirus-program.

Jim Allchin trækker nu i land. "Nu trækker Jim Allchin i land »Min syv-årige søn kører Windows Vista, og helt ærligt har han ikke et antivirus-program på sin maskine. Hans maskine er låst med forældre kontrol, så han kan ikke downloade filer, med mindre det er fra steder, som jeg har sagt god for, og som jeg stoler fuldstændigt på. Det er lidt af en udmelding, og det kunne jeg ikke sige om Windows XP med Service Pack 2," sagde Allchin til BetaNews i sidste uge.

Yderligere siger Jim Allchin til BetaNews "Det er vigtigt for mig, at vores kunder bruger de rigtige sikkerhedsløsninger til den rigtige situation. Uanset om det er integrerede produkter, eller produkter man installerer senere".

Allchin fastholder dog, at han ikke tror, at hans søns computer får behov for et antivirus-program, indrømmede han dog, at de fleste brugere vil få brug for en form for antivirus-program.

Læs også: Vista ikke behov for virusbeskyttelse

søndag, november 12, 2006

En gigabyte på SIM-kortet

Samsung præsenterede i torsdag, et helt nyt SIM-kort, der hedder S-SIM, som kan rumme op til en gigabyte.

Kortet kan i realiteten indeholde 3.437.500 kontakter i telefonbogen, men kortet er ikke lavet til folk med behov for så mange telefonnummer på telefonen. Det er derimod laves med så storhukommelse så folk kan gemme musik, video og fotos på det.

Mobiloperatørerne for samtidig mulighed for at gemme data på SIM-kortet, som kunderne kan få gavn af. Samsung fortæller at den nye type SIM-kort også giver større sikkerhed, når telefonen modtager eller sender data.

Den nye type SIM-kort kommer ikke til at fylde mere end et almindeligt SIM-kort, grunden til den større kapacitet skyldes NAND-flash hukommelse.

PS3 brugerinterface gennemgang

Gizmodo.com linker til en video på Youtube, der gennemgår hele brugersystemet i en PS3, undtagen Media delen. Den kommer senere.

Systemet der bliver gennemgået er opdateret til 1.10 og tillader opkobling til PlayStation Network, selvom det kun er tilgængelig i Japan.

Se video her: Extensive PS3 Interface Walkthrough

lørdag, november 11, 2006

10 værste spammens ansigter

De værste spammere i verden bliver nu udstillet offentligt på nettet. Det er hjemmesiden Spamhouse der identificeret de 10 værste spammere og udstiller dem på deres hjemmeside - med fuldt portræt og navn, hvis det er muligt.

Spamhouses ROKSO eller Register Of Known Spam Operations, der har oprettet og vedligeholder den liste. Listen er et udtryk for hvem Spamhouse vurderer som de værste spammer i verden lige nu. For at komme på listen skal personen have sendt spam mere end 3 gange.

Spamhouses opdatere listen ugentligt, så følg med her: Worst Spammers i hvem der er de værste spammere.

Skypetelefoni på fastnettelefonen - uden computeren

Phillips kommer snart med en trådløs telefon, som ringer via Skype uden du skal have computeren tændt. Dette kan være med til at man skal begynde at overveje at opsige sit fastnetabonnementet og skifte.

Det interessante ved VoIP841 fra Phillips er at du ikke skal have computeren tændt for at bruge den. Du tilslutter telefonen direkte til dit modem eller router. Det eneste telefonen mangler er muligheden for at skifte til Wi-Fi hvis der er en tilgængelig Wi-Fi-forbindelsen.

Phillips forventer, at den nye telefon kan købes i Danmark i uge 48.



Sputnik kommer snart til Mac

Per Mikael Jensen, direktør på TV2, skriver på hans blog, at snart lanceres en nu version af Sputnik. Den nye version vil komme til at understøtte andre browser end Internet Explorer, herunder Mac.

Det var fra starten meningen at Sputnik skulle understøtte Mac, men da Microsoft stoppede supporten på Windows Media Player til OSX, røg denne plan i vasken.

Læs mere på Per Mikael Jensen blog

fredag, november 10, 2006

Mobiltelefon eksploderede under opladning

39-årige Susanne Tegelbergs fra Sverige, havde lige lagt sig i senge for at se lidt fjernsyn, da hendes Sony Ericsom Z520 mobil under opladning, begyndt at komme med en hvæsende lyd. Efterfølgende kom der en gnist fra den rygende telefon, der antændt sengetøjet.

Kvinden, som var skrækslagne, fortæller til Aftonbladet, at røgen væltede ud af telefonen og hun havde svært ved at trække vejret. Dog lykkedes det kvinden at få slukket flammerne og alarmere brandvæsenet.

Sony Ericsson har udmeldt at det er første gang de hører om eksplosive batterier med den udbredte model. Yderligere siger de at de vil have modellen undersøgt, men derudover har de ikke yderligere kommentarer.

NVIDIA præsenterer GeForce 8800

NVIDIA har nu officielt præsenteret deres nye grafikkort, GeForce 8800 serien som understøtter DirectX 10.

Du kan læse mere omkring kortet her: Monstergrafikkort fra Nvidia med DirectX 10 teknologi.

NVIDIA vejledepris for deres GeForce 8800 GTX kort skulle bliver 599$, som er noget billigere end de tidligere priser der har været skrevet om på nettet, nemlig 800$.

På nuværende tidspunkt er der allerede dukket test op på nette, du kan nedenfor læse nogle af dem:

Tom's Hardware
Guru3D
Hardware.Info
AMDZone
Boot DailyDriverHeaven.net

Vista ikke behov for virusbeskyttelse

Sikkerhedsfirmaer kritiserer Microsoft for ikke at tage dem med til udviklingen af Vista. Microsoft-chefen Jim Allchin hævder overfor en journalist at styresystemet er så sikkert at han ikke ville have problemer med at lade hans 7-årige søn bruge computeren med Vista uden virusbeskyttelse installeret.

Blandt de nye tiltage er Vistas nye "parental controls" og Address Space Layout Randomization (ASLR) som skulle gøre virus beskyttelse overflødig.

Jim Allchin pointere også at man ikke skal misforstå ham, da hackere bliver klogere og klogere. Dog gætter han på at antallet af alvorligheden rettelser til Vista vil være betydeligt lavere end til Windows XP.

Xbox 360 HD drev udpakning

Engadget.com har fået fingeren i et Xbo 360 HD drev. De har taget en messe billeder af drevet mens de pakker drevet ud. Du kan se billeder af selv drevet, billeder af drevet sammen med en Xbox 360 og billeder af drevet sammen med en Xbox 360 og en PlayStation 3.

Du kan se alle billederne her: Xbox HD DVD hands-on

Sådan sammenligner du fladskærme

PC World har lavet en video omkring hvorledes du sammenligner fladskærme. I videoen bliver 5 Lcd skærme op mod en plasmaskærm.

Det er journalisten Michael C. Svendsen der fortæller omkring hvordan testen foregår samt fordele og ulemper ved fjernsynene.

Se testen her: Video: Sådan sammenligner du fladskærme

torsdag, november 09, 2006

Monstergrafikkort fra Nvidia med DirectX 10 teknologi.

Nvidia er allerede klar med et grafikkort, der understøtter DirectX 10-teknologien i Vista, selvom der er yderligere 2 måneder til Vista frigives.

Grafikkortet med G80-processoren vil komme i 2 varianter, topmodellen GeForce 8800 GTX med 740 MB hukommelse og den lidt mindre variant, GeForce 8800 GTS med 650 MB.

Nvidia oplyser at et enkelt GeForce 8800 GTX hurtigere end to 7900 GTX kort, der er koblet sammen gennem SLI. Dette bekræftes også af uafhængige tests.

GeForce 8800 bliver sendt på markedet i god tid til julehandlen. Men kortets største styrke vil først kunne udnyttes, når Vista kommer og samtidig er antallet af spil der understøtter DirectX 10 være meget begrænset.

Skype 3.0 beta klar

Skype 3.0 er lige blevet frigivet i den første betaversion, dermed tager skype de første skridt i retningen af frigivelse af version 3.0.

Af nye ting kan bla. nævnes den nye chatrumsfunktion Public Chats, hvor brugeren kan oprette et chatrum i stil med IRC chatrooms.

En anden ekstra funktion der er blevet tilføjet er Click-to-Call, der giver brugeren mulighed for nemt at ringe via SkypeOut til et nummer, der er markeret i enten Internet Explorer eller Firefox.

De har samtidig forbedret Skypecasts, så det kan håndtere op til 100 personer.

Dertil er der kommet en del småjusteringer til, her kan nævnes muligheden for at ændre Skypes udseende.

Læs mere her: Skype Beta and new releases

Hent betaversionen af Skype 3.0 her.

onsdag, november 08, 2006

Google vil lave radio

Pcworld.dk skriver i dag at Google vil udvide deres gratis tjenester med at lave radio.

Google får mange penge ind via deres reklametjeneste AdWords, derfor vælger de nu at bruge nogle af alle disse penge på at lancere en ny gratis tjeneste - nemlig radio.

I slutningen af året bliver det meningen at Google vil gennemføre offentlige test af Google Audio Ads – altså radioreklamer.

Læs mere her: Google vil lave radio

Office 2007 gået i produktion

Microsoft annoncerede i mandags den 06-11-2006 at Office 2007 er gået "Guld". Hermed menes at koden er færdig og klar til at gå i produktionen, for efterfølgende blive sendt til sælgere over hele verden.

Microsoft Office 2007 har gennemgået den hidtil største beta test i Microsoft Offices historie. I testen har over 3,5 millioner mennesker været med til at teste den nye version af Office 2007.

Nu hvor koden er sendt til produktion er Microsoft godt på vej til frigivelsen af Office 2007 den 30. november i år.

Læs mere her: 2007 Microsoft Office System Is Golden

Sæt Google Gadgets på din hjemmeside eller blog

Google har for et stykke tid siden lanceret en ny tjeneste Google Gadgets. Tjenesten går i sin enkelthed ud på at man får mulighed for at indsætte små programmer ind på ens hjemmeside.

I dag findes der over 1200 forskellige programmer du kan tilføje til din side. Det er f.eks. miniature versioner af Googles kortservice, til horoskoper, jokes, nyheder eller adgang til Gmail, Googles kalender og meget mere.

Læs mere her: Google Gadgets

Eksempel på en Google Gadget:

tirsdag, november 07, 2006

Xbox 360 - hent film

Microsoft vil i løbet af et par uger tilbud brugere af deres nye Xbox 360 at downloade film og tv-shows.

Helt præcist bliver det muligt fra den 22. november, hvor Microsoft lancere tjenesten, hvor det bliver muligt at hente film. Tjenesten er tænkt som en konkurrent til Apples iTunes og Sony PlayStation 3.

I begyndelsen for brugerne mulighed for at leje film som f.eks. Mission Impossible III og Superman Returns og at downloade serier som CSI og Star Trek.

It-brugere kender ikke udstyrets strømforbrug

Comon.dk skriver i dag ni ud af ti danskere har computere stående derhjemme som de ikke ved hvor meget størm det bruger. Det er en undersøgelse fra Elsparefonden der viser det foruroligende resultat.

Ved du hvor meget strøm dit udstyr bruger?

Elsparrefonden kommer med følgende gode råd:

  • Gå efter bærbare og fladskærme til computere – de bruger typisk kun halvt så meget el
  • Sluk for skærmen, når du går fra computeren
  • Indstil Windows så computer og skærm automatisk går i dvale
  • Køb elspareskinner til din computer – elspareskinner slukker automatisk for tilsluttet udstyr, når computeren ikke bruges (skærm, printer, dvd mv.)

Læs hele artiklen her: It-brugere kender ikke udstyrets strømforbrug

mandag, november 06, 2006

Hotmail opgraderer alle konti til en gigabyte

Microsoft vil i midten af november opgradere kapacitet for der gratis mailtjeneste Hotmail. Microsoft opgraderer deres brugers konti op til en gigabyte plads på deres mail konto.

Microsofts danske business marketing officer, Signe Toftegaard Madsen, udtaler at opgraderingen sker som en konsekvens af ”et skridt på vejen mod næste generation webmail, Windows Live Mail”.

Microsofts helt klarer konkurrenter er Googles Gmail og Yahoos gratis mailtjenester. Disse blev for mere end et år siden opgraderet således deres brugere har mere end 2 gigabyte til rådighed på deres mailtjenester.

Anmeldelse af Windows Media Player 11

Som jeg skrev tirsdag, oktober 31, 2006 er Windows Media Player 11 blevet frigivet. Paul Thurrott manden bag hjemmesiden "SuperSite for Windows", lavet en anmeldelse af Windows Media Player 11.
Overordnet får den nye version a Media Player ros med på vejen, men også lidt kritik

Læs hele Anmeldelse her: Windows Media Player 11 Review

søndag, november 05, 2006

Hackerskole åbnet i Chicago

The Hacker Academy i Chicago åbnede den første november, de vil undervise i det de selv kalder "etisk hacking".

Sikkerhedsbranchen er bekymret for dette tiltag, selv om initiativtagerne forsikrer om at de ikke ønsker at uddanne forbrydere. Læreren Ralph Echemendia udtaler at han håber at akademiet kan give hacker-begrebet en positiv klang.

Skolen har sikret sig en af de legendariske i hackerkredse, nemlig Kevin Mitnick til at undervise. Mitnick begyndt sin aktiviteter som 12 -årig og har afsonet en fængselsstraf for han aktiviteter.

Nogle interessante facts omkring PS3

Engadget.com har undersøgt en PS3 nærmere fordi de havde nogle spørgsmål inden PS3 kommer på markedet.

Her kommer nogle af de facts de har fundet frem til:

  • USB keyboard og mus bliver plug-n-play, ikke bare et rygte. Hvem ønsker at søge på nette med en PS3 kontrol.
  • Der er ingen planer for VGA out på PlayStation 3
  • PS3 vil ikke supportere mere end 7 kontroller.
  • Du kan ikke lægge tale eller billede beskeder til andre brugere på PlayStation Network, kun tekst.
  • EyeToy er det eneste USB webcam der vil virke med en PlayStation 3. Den originale EyeToy fra en PS2 vil virke på en PS3.

Læs flere facts her: Some interesting facts about the PS3

Test: Firefox mere sikker end Explorer

Browserkrigen mellem Firefox og Internet Explorer er blusset op igen efter at begge er kommet i en ny version, henholdsvis 2.0 og 7. Begge har fået indbygget phishing-filter, som skal være med til at forhindre at ens personlige oplysninger bliver stjålet.

Både Internet Explorer 7 og Firefox 2.0 har indbygget phishing-filter, der skal forhindre, at ens personlige oplysninger bliver stjålet. Test viser, at Firefox er mere sikker end Microsofts browser.

Ifølge testen fangede phishing-filtret i Internet Explorer 7 46 ud af 50, Firefox 2.0 fangede derimod 49 af de 50 websider.

Læs hele testen fra CSIS Security Group her.

lørdag, november 04, 2006

Farvel håndledssmerter

Hela fra England har fremstillet Glider Mouse, som ligner et air hockey spil. Glider Mouser er derimod en mus der skulle arm og hånd den optimale arbejdsposition, da selve håndtaget svæver hen over underlagt i midten.

De har placeret håndtaget i midten for at både højre og venstre hånet kan bruge musen. De har valgt at placere hele 12 knapper på musen som du kan programmere til at styre forskellige programmer med. Dertil kommer at de harplaceret et blødt område hvorpå du kan placere håndledene ved brug af mus og tastatur.

Den koster 149 engelske pund, omkring 1.660 kroner. Du kan læse mere om Glider Mouse her.

fredag, november 03, 2006

Gem YouTube og Google-video på harddisken

Man kan hurtigt bruge en masse tid på at se videoer fra YouTube og Google. Men det er ikke umiddelbart muligt at gemme videoerne ned på ens egen computer.

Dette er der dog råd for da man via websiden Keepvid.com kan du downloade videofiler fra nettet. Man tager blot adressen på websiden, hvorfra den ønskede video normalt vises, og kopierer denne adresse ind på websiden Keepvid.com. Hjemmesiden finder så frem til video filen og herefter kan man højreklikke og gemme.

Hvis filen er af typen flash kan det være lidt sværre at få den ned på ens maskine. Men der findes en rimelig nem måde der er beskrevet her How To Save A Google Video To Your Hard Disk

Hvis du følger ovenstående beskrivelse får man en .flv-fil, denne kan afspilles med Martijn de Visser's gratis FLV Player.

YouTube håber at være på mobile enheder i 2007

Google har annonceret at de forhåbentligt inden for et år vil gøre det muligt at hente videoer fra YouTube ned på din mobil. Allerede tilbage i maj månede lancerede YouTube en service der gør det muligt at uploade videoklip direkte fra din mobil af, som så bliver tilgængelig på YouTubes hjemmeside.

Læs mere her: YouTube hopes to be on mobile devices in 2007

torsdag, november 02, 2006

100 millioner websteder

De seneste år er antallet af hjemmesider eksploderet. Der er i dag over 100 millioner af hjemmesider du kan surfe rundt på.

De seneste 11 år har udvikling gået hurtigt. En af grundene til den store vækst på det senest er antallet af blog er eksploderet og samtid er det blevet lettere at bikse en hjemmeside sammen uden at være den store HTML ekspert.

Ifølge CNN.com er det især siden maj 2004 gået rigtig stærkt. Her bestod nettet af 50 millioner websteder, som altså i oktober 2006 er blevet fordoblet til rekorden på 100 millioner. Den voldsomme vækst i antallet af websteder kommer især fra USA, Tyskland, Kina, Sydkorea og Japan.

Test af PlayStation3

Supersejt monster

Ekstrabladet har været på besøg hos Nordisk film i Valby, hvor det første danske eksemplar af den længe ventede PlayStation3 er koblet til en gigantisk 42" fladskærm.

Ud af dette møde er det kommet god artikel omkring den nye Playstation 3. Tag og læs den her: Test af PlayStation3: Supersejt monster

onsdag, november 01, 2006

Køb computer med XP og få Vista gratis

Hvis går og overvejer at købe en ny computer har du nu muligheden for at gøre dette i perioden 26. oktober til 15. marts og få gratis Vista.

Hvis du køber en computer med en OEM licens til Windows XP Media Center Edition, Windows XP Tablet PC Edition eller Windows XP Professional i denne periode at opgradere til Windows Vista gratis.

Microsoft har oprette en hjemmeside hvor de offentliggør ovenstående nyhed. Læs mere her

Yderligere har Microsoft også lanceret en hjemmeside der fortæller at hvis du køber pc med Microsoft Office 2003 installer kan du gratis opgradere til Microsoft® Office 2007. Læs mere her.

Så tag lige at læse på ovenstående hjemmesider hvis du overvejer at invester i ny computer, da det kan være en kæmpe besparelse at få gratis opgradering til både Vista og Office 2007.