søndag, december 31, 2006

Godt nytår

Tips og tricks vil ønske alle sine læsere et godt nytår og er tilbage den tirsdag 2. januar.

Hvad vil der ske indenfor IT i 2007?

Paul Murphy fra ZDNet er kommet med et par bud på hvad 2007 byder på indenfor IT.

Indenfor det næste år Vil OpenSolaris overtage Linuxs position som det største og mest aktive Linux muljø.

Microdoft vil få succes med lanceringen af der nye styresystem Vista og de vil komme til at tjene mange penge på Vista.

Læs resten af forudsigelserne her: IT predictions for 2007

lørdag, december 30, 2006

XBox 360 HD-DVD drev testet

Hardwareafdelingen hos The Register har haft fingrene i et HD DVD drev til Xbox 360 og ud af dette møde er der kommet en test.

Drevet er designet til at passe sammen med Xbox 360'eren, således det ikke ser dårligt ud når der står sammen. Drevet er designet sådan det både kan stå horisontalt og vertikalt.

Drevet er lydløst og det leveret et lagt bedre billede kvalitet end almindelige DVD-afspillere, men igen det komme jo nok ikke som en overraskelse for mange, da der på en HD DVD skive kan være lagt mere data end en almindelig DVD.

Drevet er utroligt let at installere, da det er bare at koble USB stikket til Xbox 360'en og efterfølgerne kan du se drevet i Xbox 360'ens skrivebord.

Læs hele testen her: Microsoft Xbox 360 HD DVD player


Botnets falder i størrelser

Shadowserver group kan meddele at antallet af maskiner, hvorpå der er installere kode til botnet er fladet med 20 % hen over julen. Dog melder The Internet Storm Center, som overvåger botnets, at faldet er 10 %.

En af grundende er at mange har fået nye computere, med Windows XP SP2, hvor der er indbygget firewall, som gør det sværere at botnet kode indenfor. Men at mange heller ikke er så meget hjemme i julen gør også at computerne ikke er tændt og derved ikke optræder i botnettet.

Men tallet stiger sikker igen her i begyndelsen af det nye år pga. mange er tilbage ved computeren og så bliver deres computer smittet igen.

Læs mere her: Huge Decline in Bot-Infected PCs on Christmas Day

fredag, december 29, 2006

Filmbranchen undersøger BackupHDDVD

Filmbranchen er kommet godt og gevaldig op af stolene efter der i går kom en nyhed frem om at AACS, der beskytter indholdet på HD DVD og Blu-ray diske er blevet brud.

Firmaet bag AACS vil undersøge koden bag BackupHDDVD, for at kunne frem til et modtræk, således det ikke er muligt at kopiere diske beskytte med AACS.

På nuværende tidspunkt er det stadigvæk uvist omkring programmet faktisk virker, men selvom det ikke skulle virker er filmbranchen ikke glade for nyheden.

Læs mere her: Filmbransjen gransker BackupHDDVD

Se også: HD DVD kryptering brudt


iTunes havde store problemer hendover julen

iTunes havde store problemer fra første juledag og indtil i går. Det skyldes alle de iPod's der er givet i julegave. Dem der fik en iPod skulle ind og hente musik.

På nogle tidspunkter var det slet ikke muligt at komme ind på siden både i USA og Europa, på andre tidspunkter gik søgningerne meget langsomt, hvilket er resultat af over 400 % stigning i antallet af besøgende set i forhold til første juledag 2005.

iPod'en topper også samtlige julegavelister i USA, både hos Amazon og andre store aktør, hvorimod Microsofts svar på iPod'en, Zune, fik kun beskeden succes.

Læs mere her: iTunes visits climb 413% on Xmas day

RIAA sagsøger Allofmp3.com for 9.362 mia. kroner

RIAA, som Pladeindustriens sammenslutning i USA, vil sagsøge Allofmp3.com for 1,65 billioner $ som er 9.362 mia. kr., for ulovlig spredning ophavsretbeskyttet materiale.

Det er på vegnende af pladeselskaberne EMI, Sony BMG, Universal Music og Warner Music at RIAA har anlagt sag an ved en domstol i New York. RIAA mener at der er downloadet 11 millioner sange ulovligt i perioden juni til oktober 2006, som de vil have 150.000 $ pr. sang. Problemet er bare at Allofmp3.com i operer i USA, men kun i ruskland.

Allofmp3.com tager dog sagen med sindsro, da de endnu engang hævder at de følger russisk lovgivning, og derfor ikke gør noget ulovligt.

Læs mere her:
blogs.allofmp3.com
MP3 site responds to legal action


torsdag, december 28, 2006

800x480 LCD skærm til mobiltelefonen

Hitachi er påbegyndt at masseproducere 800 x 400 2,9" LCD-paneler, som er beregnet til at bruge i mobiltelefoner mv. Set i forhold til nuværende telefoner så er opløsningen 5 gange højere end de QVGA-paneler, der bruges i standard telefoner.

Skærmen får et kontrastforhold på 400:1 og en lysstyrke på 250 cd/m², dertil er det muligt at se på skærmen i en vinkel op til 170 grader vertikalt og horisontalt.

Udviklerne har også tænkt på at sådan en skærm let kan bruge en masse strøm og derfor designet en ny pixel struktur som giver et mindre strømforbrug.

Læs mere her: Hitachi does 800 x 480 display for phones

HD DVD kryptering brudt

En fyr, som kalder sig selv Muslix64 har på Doom9's forum frigivet et program til at backup HDDVD skiver, dette program bryder / omgår AACS krypteringen på HD DVD. Derved får brugerne mulighed for at gemme en backup af HD filmen på din computer, hvorefter du kan afspille eller brænde den.


Engadget er dog lidt skeptisk ved om det virker og er i skrivende stund selv ved at teste sagen, ved hjælp af et Xbox 360 HD drev koblet til en PC.

Du kan læse om Engadgets test her: AACS DRM cracked by BackupHDDVD tool? og den originale post på Doom9's forum her: BackupHDDVD, a tool to decrypt AACS protected movies


PayPal kommer med virtuelt kreditkort

PayPal, som er et netbetalingsselskab, tilbyder snart deres kunder et virtuelt kreditkort lignende MasterCard, som kan bruges når man handler på nettet.

Kortet vil man ikke få fysisk i hånden, da det bare er et nummer. Men sikkerheden er i top, så det ikke bliver let for svindlere at misbruge. Det skyldes at kontonummeret ændrer sig efter hvert køb og det sikre at ikke autoriserede transaktioner bliver gennemført.

Det virtuelle kontokort er i skrivende stund i betatest, ved nogle udvalgte brugere af Paypal.

Læs mere her: The Card Is Virtual - The Security Is Very Real

onsdag, december 27, 2006

Eksperter finder sikkerhedshuller i Vista

Kun 3 dage før lanceringen af Vista, må Microsoft høre på at eksperter kommer med nyheder om alvorlige sikkerhedshuller i Vista.

Sikkerhedsfirmaet Determina, har her i juledagene kommet med en nyhed om en kritisk fejl i Internet Explore 7 som er inkluderet i Vista, dertil kan firma afsløre 5 andre sårbarheder i Vista.

Sikkerhedshullerne er fundet efter en russisk programmør i midten af december skrev om et sikkerhedshul i Vista, som kan give hackere mulighed for at misbruge brugeren rettigheder på alle versioner af Microsoft styresystemer.

Determina advarer folk mod alt for uforsigtige når de bruger Vista, da de ikke mener at det er det sidste vi hører omkring sikkerhedshuller i Vista.

Læs mere her: Seks sikkerhetshull i Vista

Hackere er kommet ind i DR forum

Hackere har været på spil i DR debatforum. Det er Hackergruppen Team Gilmore Girls, der har fået fingrene i et administrator-password til DR's debatforum og efterfølgende skrevet et julehilsen i debatforumet, som lyder følgende:

"TGG ønsker alle en glædelig pulejul."

Selvom hackergruppen har skaffet sig adgang til debatforumet frygter DR ikke at der kan være flere passwords i omløb, som kan føre til flere angreb, skriver hjemmesiden comon.

Læs mere her: DR drillet af hackere

Gran Turismo HD til PS3 impornere

Juleaften frigav Sony Gran Turismo HD demo til det amerikanske og japanske marked.

På hjemmesiden slashdot.org har de hente demoen og afprøvet den. De er meget importeret af grafikken i spillet og tilføjer at spillet er det bedste grafisk til PS3 i øjeblikket. De fremhæver især de grafiske effekter med at skyerne genskinner på bilens tag og at solen skinner på vejen var realistisk.

I demoen er det ikke muligt at spille mod andre, men man kan prøve tids og draft kørsel. Der er 10 biler du kan få løst op, men kun en bane at køre på.

Læs mere om demoen her: Gran Turismo HD for PS3 Impressions


Windows Vista aktivering brudt igen

Efter Microsoft har lukket hullet for at bryde Vistas aktivering har hackere fundet endnu et hul de kan udnytte til at aktivere deres piratkopi af Vista.

Det er lykkes hackerne at gøres deres piratkopi af Vista permanent aktiveret ved brug af ændrede filer og ændre i registreringsdatabasen. Det gør at timeren til aktivering stopper ved 43.000 minutter (30 dage) og vil aldrig kommer der under.

Det er dog kun lykkes for hackere at bryde 32 bit versionen af Windows Vista og ikke 64 bits versionen.

Læs mere her: Windows Vista Activation Cracked Yet Again

mandag, december 25, 2006

Microsft har søgt parten på RSS teknologien

RSS eller Real Simple Syndication bliver i dag i stor udstrækning brugt til at få en oversigt over nyder fra nyhedstjenester, blogs og mv.

Det kan i fremtiden blive Microsofts ejendom, hvis deres 2 ansøgninger hos det amerikanske patent- og varemærkekontor bliver godtaget.

De har søgt patent på en teknologi der kan bruges til at behandle nyhedsabonnenter i en webbrowser. Det anden teknologi er en platform, der skal lagere information der kan synkroniseres for efterfølgende kan bruges i andre programmer.

Læs mere her: Microsoft vil ha patent på RSS

søndag, december 24, 2006

Glædelig jul

Så er det blevet jule aften og jeg vil ønske alle en glædelig jul.

Håber i alle får en god juleaften med masser af god mad og gaver.

Glædelig jul.

lørdag, december 23, 2006

Holder hackerne ferie?

Kun et par dage efter julen 2005 fandt hackere et huld i den måde Internet Explore håndtere grafik formatet WMF (Windows Metafile), dette førte til en masse overarbejde for Microsoft.

Vil hackerne så gentage denne succes med at sende et lignende udbrud i luften. Dette er ikke til at sige med sikkerhed, men folkene bag pcworld.com tror at det er sandsynligt at de kan komme et lignende udbrud. Da IT administratorerne er på ferie og ikke lige til at træffe samtidig får de ikke opdateret systemerne med de seneste sikkerhedsopdateringer.

Yderligere har hackerne også ferie og derved mere tid til at finde sikkerhedshuller de kan udnyttet.

Så der er en del ting der taler for at der kan opstå et lignende udbrud hen over julen i år..

Læs mere her: Holiday for Hackers?

PS3 hardware rygter: HD Eyetoy Cam og Bluetooth Remote

Brian fra hjemmesiden kotaku kan fortælle omkring 2 hardware rygter til Playstation 3.

Han skriver at de har modtaget rapporter omkring at en Blu-Ray fjernebetjening til PS3 er begyndt at dukke op i butikker, og dens pris skulle blive 24,99 $.



Dertil kan han også fortælle in en anden post på hans blog at Sony arbejder på at udvikle High-Def Eyetoy Cam.

Læs mere her:
Rumor: Sony Working on High-Def Eye Toy
PS3 Blu-Ray Remotes In The Wild


fredag, december 22, 2006

Hvilke 20 computerspil er de væsentligste at kende?

Spilkanonen er blevet lanceret på baggrund af at kulturminister Brian Mikkelsen i 2005 nedsatte 7 udvalg der skulle komme med deres bud på værker, der skulle med i en kuturkanon.

Der blev desværre ikke medtaget et eneste computerspil og dette vil multimedieforeningen gøre noget ved og har derfor oprettet en spilkanon over de bedste computerspil. Det er blevet til en liste på 20 spil. På listen findes desværre ikke et eneste dansk spil, men der findes mange andre gode spil.

Foreningen bag spilkanonen definer spillene der kommer med på denne måde:
Fordi de i enestående grad har haft betydning for udviklingen af senere spil, for opfattelsen af hvad spil er og kan, eller for opfattelsen af computerspil i en bredere kulturel sammenhæng.

Se hele listen her: SPILKANON

Du kan også listen over de bedste danske spil her: DEN DANSKE SPILKANON

Automatisk piratjæger på nettet

Jim Brock, som er tidligere Yahoo-spids, står bag firmaet Attributor, som vil gøre nettet et usikkert sted for pirater at færders.

Produktet firmaet har laver, gennemsøger nette for ophavsretsbeskyttet materiale og giver rettighedshaveren et tip om hvor der ting kan findes. Ifølge Wall Street Journal kan produktet genkende video, billeder, musik og tekst. Produktet skal kun bruge få linjers tekst samt 4 til 5 sekunder med lyd og video for at kunne afsløre piraternes digitale tilholdssted.

Lige pt. koncertere tjenesten sig om hjemmesider og fildelingsnetværk ventes der med, da der er juridiske og tekniske udfordringer, der skal findes løsninger på før det kan lade sig gøre.

Læs mere her: Automatisk piratjeger på nettet


Apples iPhone bliver til Mobile Me

I mandags kom det frem at Apple ikke havde rettighederne over navnet iPhone og blev nødt til at ændre navnet for deres kommende telefon. Det nye navn bliver "Mobile Me".

Det siges at produktionen af Mobile Me skulle være i gang og telefonen skulle bliver præsenteret på den årlige MACWORLD EXPO i San Francisco i januar.

I en påstået annonce for telefonen bruges følgende udsagn "Many abilities - no buttons" altså meget funktionalitet og ingen knapper.

Læs mere her: iPhone er død - her er «Mobile Me»

torsdag, december 21, 2006

Blu-ray film ryster sofaen

Blu-ray film kan snart både høres, ses og føles.

Filmselbskabet 20th Century Fox frigiver snart 3 Blu-ray film som kan få sofaen til at ryste. I første omgang er det Alien vs. Predator, Courage under Fire og Broken Arrow, men på nette kan der findes allerede færdige Motion Code spor til omkring 650 aktuelle dvd-film.

Det er det Canadiske firma D-Box Technologies som har udviklet et "motion system" til sofaer og andre møbler, som ryster brugeren i takt med filmen

De sælger en serie af møbler med indbygget rysteteknologi, men det er også muligt at eftermontere på ens egne møbler.

Playstation 3 spiller vil også kunne udnytte teknologien, da der i kommende spil vil være kode indbygger der sender rystesignaler.

Det lyder alt for spændende, kunne være rigtigt fedt at have en rystesofa og så invitere vennerne over til en film aften og give dem en rystetur.

Læs mere her: D-BOX™ Universal Motion Platform

Se 2006 mærkeligste gadgets

Hjemmesiden Reg Hardware, har kigget på de gadgets der er kommet i år og har fundet frem de 20 mærkeligste / ubrugeligste gadgets.

Et par ting fra listen er den 3,5 meter høje robot GuardRobo, kondom som kan sprøjtes på, en USB stripper og en vibrator til din iPod.

Se hele listen her: The Top 20 Weirdest gadgets of 2006, der er nogle sjove ting på listen.

Internet Explorer 7 i dansk version frigivet

Microsofts nye browser Internet Explore 7 er udkommet på dansk, så du kan nu få den på dansk hvis du ikke har valgt at bruge den engelske som har været tilgængelig i lidt over en måned.

I den nye version af Internet Explore er der kommet følgende tilføjelser:

  • Anti-phishing filter
  • Domænenavne med Æ, Ø og Å er blevet supporteret
  • Abonnere på RSS-feeds og høre podcasts direkte i browseren
  • Active Directory - som gør det lettere for virksomheder at styre browserindstillinger et centralt sted.
  • Tabbed Browsing
Du kan læse mere omkring Internet Exploere her og hente den her: Internet Explorer 7


onsdag, december 20, 2006

Sonys PSP med film download service

PSP'en får lidt liv igen, da Sony vil lancere en filmtjeneste, således salget af PSP'en kan stige igen. Det er lidt spændende at se hvordan sådan en tjeneste vil klare sig efter Sony UMD film floppede totalt og det er langt tid siden Sony har lanceret ny film i det format.

Filmtjenesten gør det muligt at downloade filmene til ens pc, og efterfølgende overføre dem til PSP'en. Sony siger at op til 10 hele film skulle kunne være på et 4 GB MemoryStick.

Servicen forventes skudt i gang i første kvartal 2007. Sony snakker lige nu med Amazon, Movielink og CinemaNow omkring skabelsen af denne tjeneste.

Læs mere her: Sony's PSP to Get Movie Download Service

Jagten på sikkerhedsbrist i Apples produkter begynder

To sikkerhedseksperter vil som led i en happening, dagligt afsløre sikkerhedshuller i Apples produkter, der skal sætte fokus på sikkerhedsproblemer i Apples produkter.

Det er Kevin Finisterre, der arbejder med It-sikkerhed og en hacker, der kalder sig LMH, der står bag projektet.

Ikke alle sårbarhederne vil være farlige, men andre vil være alvorlige, siger LMH i et email interview.

De 2 vil gennemgå Mac OS X-kernen, Safari, iTunes, iPhoto og Quick Time, for at finde fejl, som de vil offentliggøre.

Tidligere har LMH været med i lignende projekter, hvor han dagligt i en måned afsløre sikkerfejl i en browser eller en kerne.

Læs mere her: Apple Bug-Hunt Begins


Kan din pc køre Vista?

Microsoft har offentliggjort minimumskravene til Vista, men hvis du vil udnytte Vista helt, er det ikke nok at din maskine klarer minimumskravene. Din maskine skal være "Windows Vista Premium Ready" for at du kan benytte Vistas nye brugergrænseflade Aero.

Minimumskravene er følgende:

  • Processor på 800 Mhz
  • 512 mb ram
  • Grafikkort der understøtter DirectX 9
  • Minimumsopløsning på 800 x 600
Hvis du vil sikre dig at det køre ordentligt skal processor være på mindst 1 Ghz, 1 GB hukommelse, 128 Mb grafikkort og Pixel Shader 2.0. Dertil skal du have 15 GB fri plads på harddisken og adgang til Internettet.

Læs mere her: Dette må du ha for å kjøre Vista

Playstation 3 Online ID klar til registrering i Europa

Hvis du modtog Sonys nyhedsmail i fredag, kunne du læse at man kan registrere sig til Online ID'er til PlayStation Network 3 måneder før udgivelsesdatoen.

En del gamere, har givet udtryk for, at alle gode online ID'er ville være taget, når lanceringerne i Europa finder sted. Men Sony kunne også fortælle at gamerne ikke havde noget at frygte, da rygterne omkring udskydning af lanceringen i EU ikke er sande og at de stadigvæk planlægger at lancere den i marts 2007.

SÅ hvis du planlægger at skulle have en PS3 når den kommer og du gerne vil have et godt Online ID, så skynd dig at registrere det her: Playstation - Account Registration

Læs mere her: PS3 online IDs now up for grabs - Sony reiterates (early) March launch date

De bedste blogs kåret

På hjemmesiden http://2006.weblogawards.org kunne man i starten af måneden stemme på årets bedste blogs i forskellige kategorier. Der er i alt kommet over 500.000 stemmer på blogs i 45 forskellige kategorier.

Nogle af de meste interessante blogs vindere er:

Bedste politiske: Daily Kos
Bedste community: FARK
Bedste medie-blog: The Raw Story
Bedste teknologi-blog: Engadget
Årets nykommer: Lesbian Dad

Se hele listen her: The 2006 Weblog Award Winners

tirsdag, december 19, 2006

Google vise dig rummet med Google Earth

NASA og Google har indledt et samarbejde om at NASA materiale omkring rummet skal gøres tilgængeligt for alle.

De vil i samarbejde gøre det muligt at se høj opløsnings 3D kort fra f.eks. månen og Mars. Dertil skal det være muligt at se vejrmeldinger og vejr-visualisering i realtime fra Mars og Månen.

Hele tanken bag dette er at gøre rumforskning mere tilgængelig for brugere på nette.

Læs mere her: Google gir deg romkart


Skype spreder skadelig kode

Skype bliver i øjeblikket brugt til at sprede en ny trojanske hest, det er sikkerhedsfirmaet CSIS, der fortælle det.

Det er via Skype Chat at den trojanske hest bliver videresendt til tilfældige bruger, som filen sp.exe. Hvis brugeren åbner programmet, vil programmet koble op til en Windows maskine i USA hvorfra der kan afvikles vilkårlige kode på de inficerede maskiner. Dertil bliver der hentet yderligere kode som bruges til stjæle login data, til bla. eBay og Gmail.

Maskinen med styreprogrammet er blevet blokeret således den ikke kan blive kontaktet af den trojanske hest. Selvom truslen er blevet isoleret, bør man være opmærksom på sikkerhedsrisikoen ved at bruge Skype.

Læs mere her: Skadelig kode rundsendes via Skype

Myspace i toppen på Google

Google er igen i år den mest brugte søgemaskine og i toppe af det mest søgte finder man "Bedo" og "MySpace" som begge er web 2.0 hjemmesider. Hovedparten af toppen består af Web 2.0 hjemmesider, som er hjemmesider hvor brugeren selv skaber indholdet på hjemmesiden.

"World Cup" har også sneget sig op i top 10 listen og lander på en flot 3 plads over det mest søgte, selvom det kun er for en kort periode VM var aktuel. "Video" ligger på en 7. plads og det skyldes tjeneste som YouTube og Metacafe.

Googles top liste i 2006

  1. Bebo
  2. MySpace
  3. World Cup
  4. Metacafe
  5. Radioblog
  6. Wikipedia
  7. Video
  8. Rebelde
  9. Mininova
  10. Wiki
Læs mere her: MySpace på Google-toppen

mandag, december 18, 2006

Årets dårligste It-beslutninger

It-avisen CNet er igen klar med et tilbageblik på 2006 og spådomme for 2007.

Ifølge CNet, så står HP, for den største brøler. De kunne præsentere flotte resultater, men da de begyndte at lede efter lækage i bestyrelsen, blev der foretaget ulovlige aktiviteter, som har givet et hak i firmaets image.

På toplisten findes Microsoft også med lanceringen af Private Folders, som tilbød brugeren at kryptere data. Men det fik flere virksomheder til at advare mod programmet, da det kunne medføre løste data. Dette fik Microsoft til fjerne programmet efter kun 3 dage.

På listen findes også lanceringen af PS3 i USA, den falske YouTube-pige, LonelyGirl15, og Plutos degradering til dværgplanet.

Læs mere her og hør Podcast: Reporters' Roundtable Podcast: Goofiest tech moves of 2006

Google og NASA samarbejder måske?

NASA har afsløret at de i nat vil offentliggøre en "Kæmpe nyhed, som involvere Google". Hjemmesiden Infoworld gætter at gennemførslen af aftalen som de indgik i 2005.

Aftalen går ud på at Google skal hjælpe NASA med at håndtere alle deres store mængder data og til gengæld få lov til at bygge en forskningspark på 97.000 kvadratmeter på Moffett Field, som er en gammel militærbase, der blev nedlagt i 1994. Da aftalen blev underskrevet oplyste NASA at de modtog 1 terabyte data fra rumskibe om dagen.

Hvis google får lov til at bygge på militærbasen, vil Google få en skattefordel, da militærbasen er placeret på føderal jord og derved skal Google ikke betale ejendomsskatter.

Læs mere her: Google to put NASA data on the Web

Elsparefonden langer ud efter konsoller

I går udsendte elsparefonden en pressemeddelse hvor i de lang ud efter de forskellige konsoller på markedet, fordi de bruger meget strøm.

De har udråbt Microsoft Xbox 360 som den støreste synder. Denne kritik praller dog af på Microsoft da elsparefonden kun har fundet en konsollens elsparefunktioner.

Elsparefonden fortæller at en konsol kan koste op mod 2.000 ekstra på elregningen om året.

Elsparefonden kommer med følgende gode råd til brug af spilkonsoller:

  • Sluk for spillekonsollen på stikkontakten, når den ikke bruges
  • Brug en tv-elspareskinne, der automatisk slukker for spillekonsollen, når tv’et slukkes
  • Brug kun spillekonsollen til at spille på. Se dvd-film på en almindelig dvd-afspiller

Læs mere her:
Julegave til computerspillere kan give højere elregning
Microsoft: Unfair at sammenligne Xbox med gamle maskiner

Stort orme angreb mod Symantec

Verdens mest udbredte antivirusprogram Symantec, er under angreb af ormen "Big Yellow" og over 70.000 bruger af programmet er blevet angrebet.

Allerede i maj kom Symantec med en opdatering, der lukkede hullet, men brugerne der er ramt af angrebet har ikke opdateret deres antivirusprogram.

Marc Maiffret som er chef for eEye, frygter at pc brugere vil i stigende grad blive ramt at orm og virus der rammer 3. parts programmer, da brugerne ikke er gode nok til at holde disse opdateret.

Læs mere her:
Big Yellow worm avoids Microsoft applications, targets Symantec products, says eEye
Worm Alert: Big Yellow


Apple kommer ikke med en iPhone

I dag er det kommet frem at Apple kommende iPhone, ikke må hede iPhone, da det er kommet frem at Cisco ejer varemærket på navnet. Det er noget surt for Apple, da der har været masse omtale af iPhone, men set fra Ciscos side af, så har de fået en masse omtale.

Det er Linksys/Cisco der lancer 2 modeller af iPhone telefonen. Der er iPhone-modellen WIP320 som er en trådløs Skype kompatibel telefon. Den kan bruges som fastnet telefon eller trådløs Skype telefon.

Den anden model er iPhone-modellen CIT400, der også kan bruges fastnet telefon eller trådløs Skype telefon.

Læs mere her: The iPhone is Dead: Long Live the Apple Cellphone Thingy-Ma-Bob

Wii joystick er blevet hacket

Efter Nintendo har lanceret der ny konsol Wii, har hackere været i gang med at undersøge joysticket for at se om de kunne hacke det og bruge det til andet end Wii'en.

Lige nu er der mange videoklip på YouTube hvor man kan se Wii joysticket bliver brugt til at styre musen i Windows, spille HalfLife2og meget mere.

Hackere skulle ikke bruge lang tid for at finde ud af at Wii joysticket bruge almindelig bluetooth signaler til dens trådløse forbindelse og at computere med bluetooth modtager kunne genkende signalerne.


Derfra var det ikke lang vej til at en hacker havde tilrette en driver han havde skrevet til en handske der kunne bruges til at styre spil. Derefter blev driveren lagt op på hans hjemmeside og på WiiLi blev et link tilføjet til hans side. Derfra er det gået stærkt med at få spredt driveren.

Læs mere her: Attack of the 'Wiimote' Hacks


søndag, december 17, 2006

Google lancere en speciel version af IE7

Google har lanceret en speciel version af Internet Explore 7, som bruger google som standard søgemaskine i stedet for Windows Live Search.

Udover at tilbyde google som standard søgemaskine, indeholder Googles version af IE7 også Google Toolbar.

Tony Chor som er Microsoft Group Program manager, har skrevet på IEblog, at google og andre firmaer - Yahoo Inc. og USAToday.com - har lavet deres egen version af IE7 ved at bruge Internet Explorer Administration Kit. Det er Microsoft toolkit til Internet Explore 7 som udviklere kan bruge til at lave deres egen version af IE7.

Du kan læse mere og hente den her: Upgrade now to Internet Explorer 7 optimized for Google

Windows Vista cracket inden udgivelse med beviser

Microsoft har gjort meget ud af at fortælle at deres nye styresystem ikke kunne crackes, men nu ser det ud til at en person der kalder sig "Dr. Chang" har permanent fået Vista aktiveret uden at have købt det. Dertil er det muligt at hente opdateringer, således at han ikke er berørt at det er en piratversion han kører.

Dog på nuværende tidspunkt har andre kilder ikke verificeret, at det er muligt, men flere hævder at "Dr. Chang" crack virker.

Hvis det er sandt at "Dr. Chang" crack virker, så må det siges at være noget at et tilbageskridt for Microsoft, da de har gjort en masse ud af at stoppe piratkopiering.

Se beviserner her: Windows Vista Activation Permanently Cracked + Proof

lørdag, december 16, 2006

Hackere sælger Vista Zero-Day Exploit

Undergrunds hackere sælger Zero-Day Exploit til Microsoft Vista til 50.000 $, kommer det fra Trend Micro.

Huldet i Vista er ikke blevet bekræftet af andre endnu, var et af mange Zero-Day Exploit, som sikkerhedsfirmaet har fundet på en auktions lignede hjemmeside.

Trend Micro's chief technology officer, Raimund Genes, siger overfor eWEEK, at de forskellige koder til at udnytte hullerne koster mellem 20.000 $ og 30.000 $, hvor prisen afhænger af hvilket program det rammer. Dertil siger han at kode til at overtage Windows maskiner til et botnet koster 5.000 $.

Læs mere her: Hackers Selling Vista Zero-Day Exploit

iPhone lanceres på mandag

Itavisen.no skriver at bloggen Gizmodo har skrevet på mandag bliver iPhone annonceret. Der er desværre ikke kommet så mange informationer andet end redaktøren fra Gixmodo Brian Lam skrev en kort meddelelse på bloggen at iPhonen vil blive annonceret på mandag.

Der er blevet gættet på priserne for iPhone, som er følgende 4 GB modellen kommer til at koste 599 $ og 8 GB modellen kommer til at koste 649$. Det vil betyder at telefonerne kommer til at koste mellem 5.000 og 6.000 kroner, hilket er en rimelig høj pris.

Så det bliver rigtigt spændende på mandag, at se om det passer og se om de priser, der er blevet gættet på om de holder.

Læs mere her: - iPhone lanseres mandag


Afspil DivX og Xvid filer på Xbox 360

Xbox 360 ejere har kun haft mulighed for at afspille Windows Media Video (.wmv) samt .mpeg, hvis man skulle afspille film.

Heldigvis har firmaet TVersity udviklet et program der laver om på dette. Programmer streamer de fleste typer medie filer over netværket til Xbox'en.

Indtil nu har det kun været muligt at afspille Windows Media Video(.wmv) samt .mpeg filer på sin Xbox 360, hvis man ønskede at se film på den. Det betyder at populære formater som DivX og Xvid ikke er understøttet, indtil nu.

Det eneste programmet kræver, er en alm. PC med Windows 2000 eller nyere, samt en netværksforbindelse og de tilhørende codecs installeret man skal bruge for at se videofilmene på pc. Brugen af programmet går ikke ud over garantien på Xbox'en.

Læs en anmeldelse / guide til programmet her: Playing DivX and Xvid content on Xbox 360 – An easy guide!

fredag, december 15, 2006

Løgnedetektor til Skype

Alle bruger af Skype får nu muligheden for at bruge en løgnedetektor ved navnet "KishKish Lie Detector". Løgnedetektor bliver et add-on til skype, der i real time vil overvåge person du taler med.

Det vil sige at programmet laver en analyse af stemmen på den person du taler med og viser stress niveauet og derved kan give et indtryk af om personen taler sandt.

Læs mere her: Skype taking a stand against lying liars


Janus Friis giver smugkig på The Venice Project

The Venice Project er, ifølge Janus Friis, en peer-to-peer-baseret streaming video-tjeneste, der kombinere det bedste fra tv og Internet. Han har lige offentliggjort de første screenshots på sin hjemmeside, samtidig med den første betaversion er blevet frigivet.

Det hele går ud på at videofilmene ikke skal streamers fra en central server, men bliver gemt hos de enkelte brugere, derved vil der ikke opstå problemer med at mange brugere ikke kan se den samme videofilm på samme tid pga. hastigheden.

Projektet minder om Kazaa, men den store forskel er at det bliver copyright-beskyttet indhold, som vil blive krypteret inden det sendes ud i netværket. Derved sikres at udbyderen af indholdet beholder kontrollen over deres indhold. Hele projektet bliver finansieret af reklameindslag.

Betatesten bliver kun for udvalgte bruger, da de ikke ønske en kæmpe belastning under testen. På nuværende tidspunkt findes der kun en version til Windows men en version til Mac er under udvikling.

Læs mere her: http://www.janusfriis.net

Nintendo vil tilbagekalde 3,2 millioner Wii-strips

Igennem den seneste tid har der været mange tilfælde hvor strippen til Wii joysticket er røget af håndledet og har sendt den på en flyvetur med alle mulige skader til følge.

Derfor har Nintendo i dag valgt at tilbagekalde op mod 3,2 millioner strips således de tynde 0,6 millimeter kan blive udskiftet med 1 millimeter strips som er noget stærkere end de første.

Nintendo har endnu ikke kommet med oplysninger omkring hvordan tilbagekaldelsen skal foregå.

Læs mere her: Wii have a problem: Nintendo recalls 3.2 mln wrist straps

Læs om nogle af skaderne her: http://wiihaveaproblem.com/

torsdag, december 14, 2006

Google nu med søgning på patenter

Google har endnu engang udvidet der søgeforretning ved at gøre det muligt at søge på patenter som United States Patent and Trademark Office (USPTO) har liggende.

Det vil blive muligt at søge på alle de godkendte patenter USPTO har liggende fra 1790 til midten af 2006. Dog vil det ikke være muligt at søge på internationale patenter og patenter der er til godkendelse, men Google håber at det vil blive muligt med tiden.

Søgningen de brugere er den samme som ved "Google Book Search" - altså de har konveteret alle billeder således de er lette at få fadt i og vise.

Læs mere her: About Google Patent Search

Interaktiv TV serie

En ny TV serie i Finland vil blive den første i verden hvor seeren kan være med til at påvirke handlingen. Det er den Amerikanske serie Accidental Lovers som ved hjælp af teknologi fra telegiganten British Telecom, kan bruges til at give skuespilleren et prej omkring hvad der skal ske.

I første omgang vil alle seerne se det samme handlingsforløb, men på længere sigt vil det blive muligt at bestille sin egen version af serien, hvor man selv kan være med til at styre handlingen.

Læs mere her: Interaktiv TV-serie


onsdag, december 13, 2006

Gratis firewalls bedst i test

Hvis du står og skal investere i en firewall behøves du ikke at skulle offer en masse penge for at få en firewall, det har Matousec.com offentliggjort i en test af firewalls, således du kan se hvilke der er bedst.

Testen bestod af 21 personlige firewalls til Windows, blandt de testede findes der 2 gratis. Testen blev udført på en ren Windows XP maskine opdateret med SP2 samt andre relevante opdateringer.

Vinderne af testen Comodo Personal Firewall og Jetico Personal Firewall, er begge gratis programmer. I toppen af testen findes også ZoneAlarm PRO og Trend Micro PC-cillin Internet Security 2007. Bundskraberne i testen er Windows Firewall XP SP2, Filseclab Personal Firewall og AVG Anti-Virus plus Firewall.

Læs hele testen her: Windows Personal Firewall Analysis

Salget af PS3 overstiger allerede salget Xbox 360 i Japan

Playstation 3 skulle kun bruge en måned i Japan for at have overhalet salget af Xbox 360 med 10.000 konsoller.

Men det kommer sikker ikke som en overraskelse for mange at Microsoft ikke kan slå Sony på deres hjemmebane med salget af konsoller også selvom de har haft et forspring på et år.

Microsoft har kun formået at sælge 180.000 konsoller i Japan. Lige nu føres salget af konsoller dog af Nintendo, som har solgt 400.000 Wii siden dens lancering i Japan.

Det bliver spænde at følge salget når PS3'en udkommer i Europa. Du kan følge salget på verdensplan her: http://nexgenwars.com/

Læs mere her: PS3 Already Ahead of Xbox 360 in Japanese Sales


tirsdag, december 12, 2006

Bærebare med 300 GB

Fujitsu har annonceret en 300 GB harddisk til bærebare computere, derved er Fujitsu den første producent af harddiske, der har annonceret sådan en stor disk.

De nye diske bruger Fujitsus PMR (Perpendicular Magnetic Recording)-teknologi, der gør det muligt at placere magnetiske elementer på højkant, således der kan gemmes mere data på disken.

Yderligere har de også annonceret en 250 GB disk.

Så i fremtiden skulle der heller ikke blive problemer med at kunne gemme masse af data på den bærebare.

Læs mere her: Fujitsu Announces 300GB Notebook Drive


Unge lokkes til IT kriminalitet

Organiserede IT-bander er begyndt åbenlyst at rekruttere teenagere og studerende til at hacke.

Det er antivirusfiramet McAfee, der i en ny rapport der kan fortælle at mange fra det kriminelle miljø er begyndt at infiltrere IT-studier i mange lande. De unge lader sig let lokke pga. let tilgængelig information på hacking-hjemmesider, den intellektuelle udfordring, nettets anonymitet, den lave strafferamme og muligheden for at tjene penge.

Opgaver for de unge er oftest at foretage kidnapning af computere, opsætning af botnets, indbrud i netværk, phishing forsøg og ikke mindst programmering og design af pornosider oftest på russiske servere.

Læs mere her: IT-studenter blir banditter

Apple måske på vej ind på konsol-markedet

Redherring.com kan berette at der går rygter om at Apple måske er på vej ind på Konsolmarkedet.

Analytikeren Jesse Tortora har fundet ud af at Apple i øjeblikket ansætter spil udviklere, det har været med til at sætte gang i rygterne omkring at Apple skulle være på vej ind på konsol markedet.

Hvis rygterne skulle være sande, handler det sikkert for Apple at beholde sin plads på markedet for det digitale hjem. Da både Microsoft og Sony har lagt pres på Apple ved at lade deres konsoller være mediecentre.

Læs mere her: Apple to Take on Wii, PS3?

mandag, december 11, 2006

Kræver 30 millioner af Microsoft

Den 31. oktober opdatere Microsoft menu systemet på Xbox 360, det var desværre ikke alle Xbox 360 ejere, der fik en god oplevelse ud af det. Microsoft fandt hurtigt ud af problemerne for nogle ejere og efter eget udsagn gjort alt de kunne.

Men det er Kevin Ray fra Californien ikke helt enig i da han hævder at han skulle betale 140 $ (850 kr.) for at få lavet hans Xbox 360, selvom fejlen var Microsoft skyld. Derfor har Ray sagsøgt Microsoft for 5 millioner $ (30 millioner kroner) i et gruppesøgsmål, således alle der har oplevet de sammen problemer kan få erstatning, hvis de vinder sagen.

Læs mere her: Lawsuit: Xbox 360 update "bricking" consoles

Tyskland - måske forbud mod skydespil

Efter den tragiske skud-episode i sidste måned, hvor en 18-årig mand gik amok med et gevær på en skole og sårede 11 personer samt sød sig selv, overveje de tyske myndigheder et totalt forbud mod skydespil.

Financial Times kan fortælle at en ny og meget kontroversiel lov på vej, som kan give udviklere, videresælgere og spillere af voldelige computerspil op til et års fængsel, da mange kæder episoden i sidste måned sammen med skyde spil, da den 18-årige mand spillede meget Counter Strike.

Lovforslaget vil blive præsenteret for regeringen til næste år.

Læs mere her: Tyskland vil forby harde skytespill


Firefox vinder frem i Europa

Internetbrowseren Firefox vinder frem i Europa således det nu er ca. 23 % der bruger FireFox som browser, hvorimod det før var ca. 19 %. Det er analysefirmaet Xiti Monitor, der står bag undersøgelsen.

FireFox er ikke lige populær i Europa, i Spanien er det kun ca. 13 %, der bruger FireFox mens i Slovenien er det ca. 40 %. Danmark er sammen med Spanien, Ukraine og Holland et af de lande hvor FireFox er mindst udbredt.

Analysen er med til at slå fast at Europa faktisk ligger på andenpladsen for kontinenter hvor FireFox er mest udbredt, mens Australien og Asien ligge sammen på Første pladsen for flest FireFox brugere.

Læs mere her: Firefox use continues to rise in Europe

Trådløse netværk har det hårdt i julen

De trådløse net har det hårdt i tiden, visen amerikanske Airmagnet i en undersøgelse. De har specialiseret sig i at overvåge og fejlfinde trådløse net, er i deres undersøgelse, at julepynt er med til at forringe signalet fra et trådløst med op til 25 %.

Det er den metalliske pynt der er den største synder, da det udsender elektrisk støj. Så hvis du har problemer med det trådløse net, kan du med fordel pille glimmer og lyskæder ned, da metallet er med til at reflekterer signalerne og derved skaber en ujævn dækning. Men det er ikke kun julepynter der kan forringe signalet men andet metal, der er i området kan også være med til at forringe signalet.

Læs mere her: Julepynt dreper trådløse nett

søndag, december 10, 2006

Nye værktøjer mod 0-dagsangreb

Det kan være svært at følge med i om alle ens programmer er opdateret med de seneste opdateringer. Men det er der heldigvis nogle firmaer der har gjort letter ved at de har lavet programmer der gennemgår de installere programmer for at se om de er opdaterede.

Secunia som er fra Danmark, har lavet et Java-program til Windows, gør igennem almindelige former for applikationer og ser om de er fuldt opdateret. Programmet hedder Secunias Software Inspector.

Zero-Day Tracker kommer fra amerikanske eEye, dette program bruges til at holde øje med sikkerhedshuller og rådgive omkring evt. løsninger til at lukke huldet indtil der kommer en officiel sikkerhedsopdatering.

Sourcefire har udviklet et Windows-programmet OfficeCat, som undersøger filer til Microsofts Office-programmer for at se om det kan finde ukendte sikkerhedshuller.

Læs mere her: Security Vendors Offer Free Zero-Day Tools


FBI aflytter slukkede mobiltelefoner i USA

FBI har fået lov til at tage en meget omstrit metode i brug til at aflytte folk i nærheden af en slukket mobil telefon. Teknikken kaldes "roving bug" og er blevet godkendt af det amerikanske justitsministerium til brug mod medlemmer af New Yorks mafiafamilie, da de er meget opmærksomme på traditionelle aflytningsmetoder.

Med teknikken er det muligt at aflytte folk i nærheden af en mobiltelefon selvom mobilen er slukket. Det sker ved at aktivere slukkede mobiltelefoners mikrofoner, derved er det muligt at aflytte dem der er i nærheden af mobilen.

Mange topfolk i forretningslivet tager ligefrem batteriet af mobilen, før vigtige møder, for derved at sikre at de ikke kan bruges til aflytning.

Læs mere her: FBI taps cell phone mic as eavesdropping tool

Microsofts Open XML godkendt som standard

Den europæiske standardiseringsorganisation Ecma har nu godkendt Microsofts dokumentformat Office Open XML som en åben standard.

Marianne Wier, direktør for politik og strategi for Microsoft Danmark siger til godkendelsen, at det var en længe vente godkendelse og det betyder, letter udveksling af informationer og dokumenter i fremtiden samt Office-dokumenter også kan læses om 10, 20 og 50 år.

OpenOffice.org har fået godkendt deres åbne standard ODF (OpenDocument Format).

Open XML bliver standardformatet i det nye Microsoft Office 2007, og formatet kommer til at blive understøttet i OpenOffice.org og Corels WordPerfect Office.

Læs mere her: Office 2007 formats get standards approval


lørdag, december 09, 2006

Gave guider

Gizmodo.com har lavet nogle forskellige gave guider, der kan hjælpe dig med at finde nogle gaver. Der findes en masse gode gave ideer også i forskellige prislejer.

De har lavet gave guider omkring følgende:

Så står du og mangler gave ideer så tag et kig.

Vista dræner batteriet ved brug af Hotspots

Windows Vista kan hurtigt dræne batteriet på din bærebare computer, hvis du vælge at koble på nette trådløst. Grundet til dette er at Microsoft har skruet op for sendestyren i stedet for at tænke på at sparre på strømmen. De har valgt denne beslutning da mange under beta testen havde problemer med at koble op trådløst.

Problemet er at mange opkoblingspunkter ikke understøtter energisparefunktionerne. Men brugeren kan let slev ændre indstillingerne således at batteriet ikke bliver drænet så hurtigt. Den indstilling Microsoft har valgt som standart er kun beregnet at bruge, når computeren er sluttet til elnettet.

Læs mere her: How Windows Vista RTM Build Addresses Wireless Connectivity Issues



Optimus-103 kommer med farver alligevel

Art Lebedevs Optimus-103 specifikationer har skiftet noget frem og tilbage, men nu er keyboardet igen på tegnebrættet med farver. Det er den melding der er kommet fra Artemy Lebedev.

Version hvor det kun var sort/hvid som jeg skrev om for et stykke tid siden, skulle kun have været på tegnebrættet midlertidigt. Samtidig ser det ikke ud til at keyboardet kommer på markedet i 2007 og forudbestillinger fra. den 12. december er stoppet.

Læs mere her: Life and Incredible Adventures of Optimus Keyboards

fredag, december 08, 2006

Adware skribenters store mål bliver IE7

Itweek kunne for at par dage siden fortælle at Internet Explore IE7 vil blive det store mål for adware skribenter. Det er Ed English, chief technology officer for anti-spyware hos Trend micro, der har udtalt det. Dertil mener han også at de nye funktioner som tabs vil blive brugt til at sprede adware.

Ed langer også ud efter ISp’erne for ikke at tage spam problematikken mere seriøst og gøre mere for at stoppe den.

Læs mere her: IE7 targeted by adware firms


Pladebranchen overvejer mp3 uden DRM

Musikindustrien har igennem længere tid forsøgt at sælge DRM-beskyttede musikfiler, men lige så hurtigt en ny beskyttelse kom frem er den blevet brudt. Dette har ført til at underholdningsindustrien vil forsøge sig med mp3 filer uden beskyttelse.

Det er selskabet Blue Note Record der forsøger sigt med Norah Jones' single som MP3 uden beskyttelse til de amerikanse brugere. For at se hvor stor efterspørgelsen af mp3 uden DRM er i forhold til mp3 med DRM.

Den store fordel er at musikindustrien kan komme ud til den store skare af iPod-brugere ved at sælge mp3 uden DRM.

Læs mere her: Platebransjen lukter på MP3

Falske antispyware-programmer er et stigende problem

Igennem den senere tid er falsk antispyware-programmer blevet et større problem. De bruges til at få brugeren til at tro at de har spyware, virus, orm og trojanske heste selvom de ikke har. Derefter lokker de brugen til at købe deres program, for at fjerne truslen, selvom brugeren ikke er udsat for nogen trusler.

Man får oftest de falske programmer via små filmklip eller gratis tjenester på nettet og de kan være sværere at slippe af med igen.

Så det gælder om at være ekstra opmærksom hvis man lige pludselige modtager beskeder på skærmen omkring virus mv. uden man kender / har installeret programmet der kommer med advarslen.

Læs mere her: Falske antispioner et økende problem


Word-hullet bliver ikke lappet

Microsoft rette ikke Word fejlen i deres næste uges Windows-opdateringer, derimod bliver der rettet 5 fejl i Windows og en fejl i Visual Studio på tirsdag.

Derfor må alle bruger af Word væbne sig med tålmodighed og fortsat passe på med at åbne Word-filer, som bliver sendt som vedhæftede filer også selvom afsenderen er kendt.

Fejlen berør flere Word versioner samt programmer, der kan åbne Word filer samt Mac versionerne.

Læs mere her: Word-hull blir ikke tettet

Se også: Pas på Word-filer i dag

torsdag, december 07, 2006

Nintendo's guide til at spille med Wii

Der har været en masse rapporter omkring at bruger af Wii er kommet til skad og ting er blevet ødelagt. Derfor har Nintendo valgt at udgive en guide til hvordan Wii betjeningen skal bruges.

Du kan læse omkring nogle af skaderne der er sket her: http://www.wiidamage.com/

Nogle af tingene i guiden er:

  • Brug håndsnoren, når du bruger Wii betjeningen
  • Slip ikke Wii betjeningen mens du spiller
  • Sikker dig masse plads omkring dig når du spiller.

Læs mere her: Safety Information for Playing Wii

Sidste Xbox 360 opdatering giver problemer

Engadget.com kan berette at den seneste opdatering til Xbox 360, giver flere problemer for nogle end den hjælper. Der er rapporter omkring Xbox'en crasher tilfældigt, døde konsoller og forskellige visnings problemer.

Det ser ud til at det er dem der bruger VGA opkobling og billedkvalitet under 1080p i billedkvalitet, der har de fleste problemer.

Microsoft's Major Nelson udtaler at firmaet er klar over problemerne og at de er i gang med at undersøge dem, men der kom ingen antydning hvornår en ny update kunne forventes.

Læs mere her: Latest Xbox 360 update causing problems for some

Mand indrømmer at PS3 brand var en løgn

I sidste uge skrev en blogger som kalder sig Netnoob at hans PS3 var gået i brand og resultatet deraf skulle have været at huset var brændt ned.

Nu kommer det frem at historien var løgn efter Sony har ringet til manden. Dog viser det sig at historien har skræmt 30.000 japanske ejere af konsollen og Sony har haft over 200 der ringede pga. historien.

Så kan han lære at man ikke skal opfinde historier bare for at få opmærksomhed.

Læs mere her: Man admits making up PS3 fire story

Rumænsk hacker forstyrrede Nasas kommunikation.

Nasa, den amerikanske flåde og det amerikanske energiministerium er gevaldige træt af den 26-årige Victor Faur fra Rumænien. Victor formodes at stå bag det såkaldte WhiteHat Team som har kostet de organisationer store omkostninger.

Han er tiltalt for angreb på over 150 computere hos de amerikanske myndigheder og kan risikere fængselsstraf i 54 år. Dog lader det ikke til at der var økonomiske motiver bag angrebene, men at computerne er blevet brugt til at hoste chatsessions.

Hos Nasa gav det specielt problemer da nogle af computerne blev brugt til at bearbejde data fra rumforskning og de blev tvunget over på andre systemer, for at kunne kommunikere med deres fartøjer i rummet, mens systemet blev repareret.

Læs mere her: Romanian hacker disrupts NASA communications

Vista-crack indeholder trojaner

Folk der har forsøgt at aktivere deres pirat version af Vista, har fået en trojaner i bytte. Det er filen "Windows vista all versions activation 21.11.06.exe" der har floreret på nette hele efteråret.

Det er firmaet Sunbelt Software, der kan bekræfte at filen indeholder passwordstjælende trojan, som i første omgang slipper igennem filteret hos både Norton Antivirus og NOD32.

Navnet på den uønskede fil er: Trojan-PSW.Win32.LdPinch.aze.

Læs mere her: Trojan pounces on Vista crackers


onsdag, december 06, 2006

Pas på Word-filer i dag

Microsoft kunne i går fortælle at et sikkerhedshul i øjeblikket bliver udnyttet af hackere. Microsoft arbejder på at få lavet en patch som kan rette fejlen.

Fejlen der bliver udnyttet nu minder om de problemer andre programmer fra Office pakken har døjet med i den seneste tid.

Fejlen bliver udnyttet ved at hackere sender en mail med en tilrette word-fil eller ligger filen på en hjemmeside. Når brugeren åbner filen, opnår hackeren fuld kontrol over computeren.

Følgende versioner af Word indeholder problemet: 2000, 2002, 2003 samt Microsoft Word Viewer 2003, Word 2004 for Mac, Word 2004 v. X for Mac, og Works 2004, 2005, og 2006.

Derfor opfordre Microsoft alle til at man ikke åbner eller gemmer Word-filer, hvis man ikke er sikker på afsender eller kilden filen stammer fra.

Læs mere her: - Ikke åpne Word-filer i dag

Jul i USB-porten

Hvis du syntes der mangler lidt julestemning ved eller omkring din komputer har itavisen.no lavet en gennemgang af de 10 bedste jule gadgets til USB-porten.

Du finder blandt andet et lysende juletræ, der skifter mellem forskellige farver, en dansende og syngende julemand.

Se dem alle her: Jul i USB-porten


Byg din egen HD projektor

Engadget.com har skrevet en guide til hvordan du kan bygge din egen HD projektor.

De vil tage udgangspunkt i en LCD skærm og skille den ad for at bruge LCD displayet i projektoren.

Helt simpelt går det ud på at placeres et skarpt lys bag LCD displayet og tilføjet noget optik og så skulle du gerne have en projektor. Helt så simpelt er det ikke men tæt på.

Tag og læs guiden her, det er rigtigt spændende læsning:

PS4 i 2010 siger Sony

Paul Holman, som er Vice President of Technology for Sony Computer Entertainment Europe, har overfor Smarthouse udtalt, at Sony er planer omkring en PS4 og den forventes tidligst på markedet i 2010.

Samtidig vil Sony lancere en del firmware opdateringer til PS3'en, således maskinen ressourcer bliver udnyttet bedre og dertil vil der bliver tilføjet understøttelse af mediecenter og muligheden for at bruge tredjeparts software og hardware.

PS3'en skulle blive lanceret i Danmark til marts sammen med 20 spiltitler og mulighed for at spille mange af de gamle spil til PS1 og PS2.

Læs mere her: PS4 In 2010 Claims Sony. Major PS3 Upgrades In Between

tirsdag, december 05, 2006

NASA planlægger butikker på månen i 2024

NASA har fremlagt planer omkring en månebase, der skal være færdig i 2024. De vil tage til månen i 2020 for korte besøg for at gøre klar til månebasen.

NASA samarbejder allerede med 13 andre rumagenturer og siger at der er tale om et internationalt projekt, hvor selv private firmaer og organisationer inviteres til at medvirke.

Et af de store problemer er hvor månebasen skal placeres, dog har NASA allerede fundet et egnet set. De ønsker basen placeret i Shackleton krateret nær månens sydpol, fordi der næsten altid er permanent sollys.

Læs mere her: NASA plans permanent international moon base by 2024


MySpace ramt af QuickTime-orm

MySpace har i øjeblikket en QuickTime-orm florerende, der udnytter JavaScript-understøttelsen i Apples QuickTime afspiller.

Når brugeren åbner den inficerede video fil i QuickTime, så sendes brugeren via et XSS hul videre til en phishing sider der ligner MySpaces login ind side til forveksling. Hvis brugeren indtaster sine oplysninger her har bagmændene til ormen brugerens login oplysninger.

F-Secure har valgt at døbe ormen JS/quickspace.A mens Symantec har døbt den JS.QSpace.

Læs mere her: QuickTime worm uses MySpace to spread

Vista klare sig godt mod nuværende malware

Symantec har testet hvorledes 2000 tilfældige udvalgte malware programmer virker under Vista. Testen blev udført med WMware og Vista klarede sig rigtigt godt, da det kun var 6 % af malwaren der virkede efter hensigten.

Dog kunne 70 % af malwaren køre under Vista, men når man ser på at kun 6% virker efter hensigten og efter en genstart virkede kun 4 %. Det må siges at være ganske flot klaret.

Symantec skriver at Vistas store force er, at brugeren ikke som standard er logget på maskinen som administrator og derved virker meget af malwaren ikke.

Symantec forventer dog at fremtidig malware, vil blive tilrette direkte mod Vista og brugerens rettigheder. På nuværende tidspunkt findes der ikke malware skrevet direkte mod Vista, men Symantec mener at det skal nok komme.

Læs mere her: Hit or Miss? Vista and Current Threat Survivability


mandag, december 04, 2006

Skal du vælge en Wii, 360 eller PS3?

Hvis du står og overvejer hvilken af de nye konsoller du skal bruge din sparrepenge på, bør du nok lige se denne video.

Gametrailers.com har lavet en video der sammenligner grafikken i Call of Duty 3 på de tre nye konsoller.

Men helt som forventet er det svært at sammenligne Wii, med de 2 andre konsoller, da den ikke har de samme grafiske egenskaber som de andre. Den skal derimod vinde på dens nytænkning indenfor styring.

Ps3 og Xbox 360 grafik er meget tæt, så tror valgt mere kommer til at handle mere omkring hvilken konsol man som bruger hellere mest til.

Se videoen her og se sammenligningen.

Sikkerhedshul i Nike og iPod-sko

Nike og Apple har i samarbejde udviklet et par løbesko som ved hjælp af en iPod kan holde styr på dine løbetider mv. Dette var alt i alt rigtigt smart, problemet er bare at forskere har fundet et sikkerhedshul, der kan bruges til at spore din løbetur.

Ved hjælp af et trådløst netværk er det muligt at spore løberen og følge ham på et kort og det gør det ikke bedre at chippen i skoen har en rækkevidde på op til 18 meter. Det vil sige, ved at placere strategiske rigtige modtager kan løberens løbemønster aflures og i sidste end misbruges af indbrudstyve.

Læs mere her: Nike+iPod hjelper innbruddstyver

Virksomheder oplever problemer med Internet Explorer 7

Digi.no kan i dag fortælle at der findes flere historier på nette omkring Internet Explorer 7 (IE7) skaber problemer for andre programmer.

Samtidig skriver de at det ser ud til at Microsoft er klar over problemer, og har valgt at fjerne den automatiske udrulning af IE7. Den er ikke længere en kritisk opdatering til Windows XP, så brugeren kan selv vælge hvornår den ønsker installeres.

Fælles for de der har oplevet problemer med IE7, var at deres computere var smitte med Virus.

Læs mere her: Flere advarsler mot Microsofts nye nettleser


søndag, december 03, 2006

De 10 største it-trusler

McAfee, som er en af de store spillere på sikkerhedsmarked for IT, har kigget på over 217.000 trusselstyper og fundet frem til de 10 største trusler mod It i 2007.

De er kommet frem til at hackerne er blevet meget dygtigere og de forventer i det nye år vil de forsøge at gå mere efter mobiltelefoner, men samtidig vil vi også se flere angreb, som kommer fra videoklip og billedspam.

Top 10 listen
Tilfældig rækkefølge

  • Mobiltelefoner bliver det store mål for virusangreb i takt med smartphone-markedets eksplosive vækst og den resulterende opkobling og synkronisering af mobilen med pc'er og andre it-enheder.
  • Antallet af websites, der er skabt til tyveri af passwords, vil vokse. Det drejer sig f.eks. om falske adgangssider til populære online-services som f.eks. eBay.
  • Mængden af spam, og i særdeleshed båndbredde-ædende billedspam, vil fortsat vokse.
    Populariteten af video-deling på nettet gør det oplagt for hackere at gå efter mpeg-filer som et våben til at sprede skadelige programmer.
  • Adware bliver mainsteam. Potentielt Uønskede Programmer (PUPs) vil blive et almindeligt kommercielt værktøj.
  • Identitetstyveri og datatab vil fortsat være højt på dagsordenen - disse typer kriminalitet skyldes ofte sårbare informationssystemer, tyveri af computere og forsvundne back-ups.
    Mængden af bots, dvs. computerprogrammer der udfører automatiserede opgaver, vil vokse.
  • Parasitter eller vira, der ændrer eksisterende filer på en disk, vil gøre comeback.
    Antallet af rootkits på 32-bit platforme vil vokse, men muligheden for at beskytte mod dem vil også vokse.
  • Sårbarheder i populære computerprogrammer vil fortsat skabe uro blandt andet på grund af det store sorte marked for køb og salg af sårbarheds-oplysninger og exploits.

Læs mere her: MCAFEE AVERT LABS UNVEILS PREDICTIONS FOR TOP TEN SECURITY THREATS IN 2007 AS HACKING COMES OF AGE