lørdag, marts 31, 2007

Microsoft siger at Wii er for småbørn

Sony og Microsoft er ofte i totterne på hinanden, men Nintendo har ingen tradition for at komme med negative kommentar omkring konkurrenterne. Sony var efter Microsoft med deres annoncering af Xbox 360 Elite og Microsoft viste Xbox 360 reklamer udenfor lanceringslokalerne i London.

John Rodman fra Microsoft har udtalt sig negativ omkring Nintendo Wii, ved at sige: Vi føler ikke at Wii og Xbox kunder er ens. Vi tror så snart Wii kunden bliver 14, så vil personen have noget andet.

Kommentaren vise at Microsoft satser på hardcore gamerne og da de fleste i verden ikke er hardcore gamer så kan denne markedsføring fra Microsoft måske være mindre heldig.

Læs mere her: Microsoft: - Wii er for småbarn

fredag, marts 30, 2007

WiigoBot: Wii bowling lego robot

WiigoBot
Forstil dig en robot lavet af Lego spiller bowling! Ja det er WiigoBot som er lavet af ved hjælp af Lego Mindstorms NXT som spiller bowling på Wii'en og den gør det tilmed perfekt - strike hver gang.

Nedenfor kan du se en videosekvens af WiigoBot i aktion, men være forberedt på at den er meget lang og ensformig. Men det er jo også en robot der spiller. Men der de første par strikes er meget sjove at se.

Yahoo! Mail med ubegrænset plads

Yahoo! Mails kan fejre 10-års jubilæum og derfor vil Yahoo! nu opgraderer alle deres brugeres postkasser til ubegrænset plads til opbevaring i af e-mails.

Yahoo! vil foretage opgraderingen over de kommende måneder, for at sikker en så let som mulig overgang for brugerne. Det bliver i begyndelse af maj måned de vil påbegynde. Så det bliver spændende at se hvornår man er heldig at blive opgraderet.

Læs mere her: Yahoo! Mail goes to infinity and beyond

Intet behov for opgraderet PS3 - Installer en størrer harddisk selv.

Først kom der rygter omkring en opgraderet PS3 men nu er de blevet afvist af Sony. Men hvem har behov for en opgraderet PS3, da den har HMDI out og du kan selv udskifte harddisken til en større en.


Playstation 3 HDD Replacement
Det er hjemmesiden gamersreports.com der har lavet en artikel omkring hvordan man selv skifter harddisken i ens PS3. Man skal dog være opmærksom på at garantien forsvinder hvis man forsøger sig med at skifte harddisken.

Du skal bruge dette for at skifte harddisken:

  • 1 NOTEBOOK 2.5MM HDD SATA ANY SIZE
  • 1 MINI PHILLIPS HEAD SCREWDRIVER
  • 1 MINI FLATHEAD SCREWDRIVER
  • 1 SOLID PLACE TO WORK

Guiden er let at forstå og den er veldokumenteret med billeder så det er super let at forstå og se hvad man skal gøre.

Læs mere her: Playstation 3 HDD Replacement Mini-Guide

Se også: Sony kommer ikke med 80GB PS3 og Vil Sony komme med en opdateret PS3?

Apple iPhone den 11. juni

Hjemmesiden Cnet har snakket med en Cingular medarbejder som mener at iPhonen bliver lanceret den 11. juni i USA, men disse informationer er ikke blevet bekræftet af Apple, så det vides ikke med sikkerhed om denne dato passer.

Men Apple vil for første gang afholde Worldwide Developers Conference den 11. juni til den 15. juni og derved bliver datoen for lanceringen mere sandsynlig, da det ikke er utænkeligt at de vil lancere den under denne messe.

Cingular har fået eneret på at sælge iPhonen i USA sammen med et 2 års abonnement, så de burde være opdateret fra Apple af med hensyn til lanceringsdatoen.

Læs mere her: Apple's iPhone releasing on June 11? og iPhone 11 juni

Sony kommer ikke med 80GB PS3

De sidste par dage har der været rygter fremme omkring Sony vil komme med en ny version af PS3'en med 80 GB harddisk.

Disse rygter er opstået da Sony havde indsendt en patentansøgning til den amerikanske FCC (Federal Communications Commission). Hvor ansøgningen gik på Bluetooth i de to eksisterende modeller, samt en tredje med 80GB harddisk.

Men Sony siger nu at de ikke har planer for ekstra model med 80 GB harddisk på nuværende tidspunkt, selvom Microsoft sender en ny version af deres Xbox 360 på markedet.

Læs mere her: - Ingen 80GB PS3

Animeret markør kan få Vista til at crashe

En animeret markør er nok til at få vista til at gå i uendelig løkke af crash-restart-crash.

Det er sikkerhedsfirmaet McAfee som i en ny rapport til deres kunder, der offentligør at en animeret makør lavet med Microsoft eget værktøj som kan få hele Vista til at gå ned.

Det hele starter med at Vista vil forsøge at gemme data således systemet kan genskabes inden crashet, men her vil man modtage en advarsel omkring at Windows Explorer er stoppet.

Det er først nu problemet start for alvor. Når man start Explorer igen vil den crashe igen og så starter den uendelige løkke af genstarter. Den eneste måde at komme ud af denne løkke er ved at genstarte computeren i fejlsikkert tilstand.

Fejlen rammer også Windows XP, men i 2005 rettede Microsoft fejlen i Sp1, men i SP2 er fejlen opstået igen.

Fejlen er en meget gammel fejl da den første version af Windows 98 havde et lignende problem. Dertil er både Windows 2000 (SP4) og Server 2003 berørt af problemet.

Læs mere her: Muspeker sender Vista i loop

torsdag, marts 29, 2007

Vil Sony komme med en opdateret PS3?

Efter annonceringen af Den sorte Xbox 360 Elite er rygterne i gang igen men denne gang omhandler de PS3. Disse rygter kommer efter at Sony har kritiseret Microsoft for at splitte markedet med for mange modeller.

Rygterne der er kommet frem omkring PS3 går på hvorvidt Sony vil lancere en PS3 med 80 GB harddisk, efter de har indgivet en patentansøgning dateret den 2. marts 2007, hvor det er muligt at læse Original model: 60GB, Addition model: 80GB.

Hvorvidt det kan blive en ny PS3 med 80 GB harddisk eller om den skal erstatte den oprindelige med 60 GB eller om de vil sælge en 80 GB harddisk som ekstra udstyr vides endnu ikke.

Læs mere her: Sony med oppgradert PS3?

onsdag, marts 28, 2007

Ny Wii stopper piraterne

Slaget af chips til konsoller er et stort problem for producenterne af konsollerne, da disse chips åbner for kopispil og derved mister producenterne en masse penge.

Nintendo vil gøre noget ved det, efter der er kommet flere chips til Nintendo Wii'en, ved at lave ændringer i Wii'en, som sætter en stopper for chippene indtil de finder et nyt hul de kan benytte til at lave en ny chip.

Nintendo er begyndt at sende nye Wii på gaden som har fået lavet ændringer i indmaden, således at chippene ikke virker. Hvis man forsøger med at installere en chip i de nye Wii, kan det resultere i defekte konsoller oplyser kilder hos Nintendo.

Læs mere her: Ny Wii stopper piratene


Microsoft annoncer officielt Xbox 360 Elite

Efter langt tid med masse ryger omkring en ny Xbox 360, hvor specifikationer kom frem sidste uge for den kommende Xbox 360, har Microsoft nu officielt annonceret den kommende Xbox 360 Elite.

Specifikationerne for den kommende Xbox 360 Elite bliver som jeg skrev for en uge siden, HDMI samt kabel, 120 GB harddisk, wireless controller og headset i sort samt selv Xbox 360 Elite i sort.

Den vejledende pris for den nye Xbox 360 Elite bliver 479,99 $ og det bliver muligt at købe en 120 GB harddisk til sin eksisterende Xbox 360 til 179,99 $. Xbox 360 Elite kommer den 29. april i USA.

Læs mere her: Microsoft Unveils Xbox 360 Elite, Xbox 360 Elite and 120GB drive now official, Xbox 360 Elite already snapped in the wild og Xbox 360 Elite hands-on video

mandag, marts 26, 2007

Ny kopisikring fra Sony

Kopisikring har vist sig at enten ødelægge det for den lovlige bruger eller så beskytter den slet ikke mod kopisikring eller begge dele.

Men nu har Sony opfundet et nyt system, som er mere brugervenligt og sikkert at benytte. Systemet bliver kaldt CLEFIA og benytter sig af 128 bits kryptering.

Systemet giver en væsentligt mindre belastning af PC og andre elektroniske produkter end det gælder for de kopisikring teknikker der benyttes i dag.

Sony håber på at kan konkurrere mod Microsofts kopisikring som er blevet indført i Microsofts filformater wma og wmv.

Læs mere her: Sony med ny kopisikring

Mac OS X ikke så sikker som Windows XP

Symantec er kommet med en rapport som fortæller at Microsoft bruger i gennemsnit 3 uger på at rette en fejl, hvorimod Apple bruger hele 66 dage på at rette sikkerhedsfejl i Mac OS.

Dog i de først 6 måneder af 2006 var Apple hurtigere og brugte i gennemsnit 37 dage på at rette en sikkerhedsfejl.

I Microsofts Internet Explorer er der fundet flere fejl end i Apples Safari hele 52 mod 40. Men til gengæld er Microsoft kun 10 dage i gennemsnit om at rette en fejl i deres browser hvorimod Apple bruger hele 62 dage.

Læs mere her: - Mac OS mindre sikker enn XP

Xbox 360 kører Linux

Via et hul i spillet King Kong til Xbox 360 er det muligt at kører den populære Linux distribution Ubuntu på Xbox 360.


Microsoft har allerede lukket hullet, så det kun er ældre version af Xbox 360 som kan udnytte fejlen. Men hackere arbejder på en downgrader, der kan nedgradere Xbox 360'eren så hullet kan bruges igen.

Hackeren har fået Ubuntu op og køre, dog mangler der stadigvæk support for grafikkortet og man må undvære lyd indtil videre. Han har formået at få usb-porten til at virke så man kan benytte en mus, der virker netkortet og sata kontrolleren til harddisken. Ubuntu skal dog loades far en CD da en endeligt installation på harddisken ikke virker endnu.

Læs mere her: Xbox 360 kjører Linux

søndag, marts 25, 2007

Mobiltelefoner med bevægelsessensor på vej

Producenterne af mobiltelefoner har fået øjnene op for bevægelsessensor teknologien og er nu på vej til mobiltelefonerne.

Teknologien kan give mobiltelefonen mange nyttige funktioner, som f.eks. lettere og nemmere surfing ved at bevæge telefonen til venstre for at bladre en side tilbage.

I Asien har der allerede været telefoner med denne teknologi, men vi har ikke set dem i Europa eller USA endnu. Samsungs SCH-S310 som kom allerede i Asien i 2005 gjorde det muligt at skrive tal i luften.

Apples iPhone bliver en af de første telefonere i USA og Europa med teknologien. Hvis telefonen drejes rund så den ligger billedet enten horisontalt eller vertikalt afhængig af hvordan telefonen vender.

Læs mere her: Mobil med bevegelsessensor

lørdag, marts 24, 2007

Apple TV hacket

Det tog kun en dag før hacker havde opgradet harddisken i Apple TV og gjort det muligt at afspille Xvid videoer på den.

Ikke langt tid efter lancering kunne man på nette finde billeder af hvordan man skiller Apple TV og hvordan den så ud. Harddisken som benyttes i Apple TV 2.5" PATA disk, men på bloggen engadget.com vise de ved hjælp af en adapter gør det muligt at benytte 3,5" disk. Det er også muligt at udskifte den lille 2,5" diske med en større 2,5" disk.

En anden har forsøgt sig med at få Apple TV til at afspille Xvid video og det lykkedes for ham. I korte træk tog han harddisken ud og monterede den i en USB skuffe. Efterfølgende mountede han den som HFS filsystem på hans computer. Efterfølgende installerede han det manglende codec og nu kunne han stream Xvid videoen til Apple TV.

Læs mere her: How-to: Upgrade the drive in your Apple TV, Apple TV reportedly hacked for XviD support og Apple TV Harddrive Upgrade Tutorial

Officielt UFO arkiv tilgængelig for alle på nettet

Frankrig tør lægge UFO observationer på nettet selvom USA ikke tør.

For første gang er det nu muligt at læs i et hemmelige UFO arkiv som et offentligt organ har åbnet for. Mange myndigheder har derimod hårdnakket benægtet at sådanne arkiver ikke findes.

Det er den statslige franske rumfartsorganisation CNES (Centre National d'Études Spatiales) der har valgt at offentliggøre alle rapporterede observationer på nettet. Det er ikke mindre en 1600 tilfælde, der er blevet gjort tilgængeligt på nettet, således folk selv kan afgøre om de er ægte eller ej.

CNES hjemmeside er meget belastet, så du må væbne dig med tålmodighed vis du vil se nærmere på UFO arkivet.

Læs mere her: Offisielt UFO-arkiv på nett

fredag, marts 23, 2007

DR samarbejder med Joost

Danmarks Radio har indgået et samarbejde med folkene bag Joost, så nogle af deres programmer kan blive vist på Joost.

Joost er interessant for DR pga. programmet benytter sig af peer-to-peer teknologien, således at det ikke opstår flaskehalse og mindre chance for at brugeren oplever "hakkende" TV.

Til at starte med vil DR sende populære programmer som for eksempel 'Kontant' og 'Magasinet Penge' via Joost. De vil udvide udbudet af programmer i takt med at de får mulighederne for det.

Joost er stadigvæk i lukket betatest, men man kan skrive sig op til at blive betatester. Så der går lidt tid endnu før alle får gælde af tilbudet om at se DR programmer via Joost.

Læs mere her: Flere muligheder for at se DR TV på nettet

Folding@home på PS3

Folding@home på PS3
Stanford Universitys Folding@Home program kan nu køres på Playstation 3. Selve programmet fylder 50 MB og det er let at installere.

Cell processoren som er i PS3'en er op til 8 gange hurtigere end en almindelige PC, så dermed håber de hos Stanford Universitys at PS3 ejere vil hjælpe til så de kan udnytte deres regnekraft. Sony siger at PS3'en skulle kunne klare en enhed på en time, mens den første godt kan tage en 6-7 timer.

Folding@Home benytter også GPU'en i PS3'en til at vise foldningen i realtime.

Læs mere her: Folding at home PS3 hands-on

Microsoft hjalp Xbox Live hackere

Microsoft har skyldt skylden på naive brugere efter at flere Xbox Live kontoer er blevet hacket. Men nu er det kommet frem at Microsofts Xbox support har hjulpet hackerne.

ComputerWorld.com er i besiddelse af samtaler med Microsoft ansatte, hvor personen der ringer ind let for oplyst brugernavn og password uden at det er verificeret at personen er den retsmæssige ejer. Dette er lidt komisk når Microsoft advarer sine brugere om ikke at videre give deres kontoinformationer som brugernavn og password. Men de har vist glemt at fortælle deres medarbejdere dette.

Hackergruppen Infamous praler af deres gerninger på nettet, hvor de har fået flere og flere oplysninger igennem supporten, ved at kontakte dem flere gange. Til sidst kunne de ændre passwordet.

Læs mere her: Microsoft hjalp Xbox Live-hackere

Microsoft version af YouTube er lukket

Microsoft havde store planer med deres YouTube lignende videotjeneste Soapbox, men den er blevet lukket for nye brugere, eftersom brugerne lagt komicielle film op på tjenesten, således de var med til spredning af ophavsretsbeskyttet materiale.

På forsiden af Microsoft Soapbox bliver brugeren mødt med en besked om at de takker brugeren for deres deltagelse i betaversion, men de lover at vende tilbage på et senere tidspunkt.

Læs mere her: Microsofts «YouTube» stengt

Sony gav gratis HDTV til dem der havde ventet længst på en PS3

Så kom dagen hvor PS3 ramte Europa og Australien. Sony var i London i gavehumør og delte gratis 46" HDTV fladskærme ud til dem der havde stået længst i kø, for at købe en PS3. Dertil kunne de gratis blive transporteret hjem med en taxa.

Der var over 100, der havde stået i kø der kunne tage et 46" fladskærme HDTV med hjem som i alt har kostet Sony over 250.000 £. En 17-årig dreng have fået den første plads i køen ved at stå i kø i 36 timer, men dertil kunne han tage et af de gratis 46" faldskærme med hjem.

Nordisk Film har fået 45.000 konsoller, som de kan sælge i Norden til at begynde med.

Læs mere her: London's crime-free PS3 launch results in free HDTVs / cab rides

torsdag, marts 22, 2007

Sikkerhedseksperter forbløffet over mangel af OS X malware

Apples styresystem Mac OS X er forbløffende lidt ramt af malware, selvom det har været på markedet i mange år og en rimeligt markedsandel også selvom der er blevet brugt en hel måned på at finde sikkerhedshuller i styresystemet.

I dag kender der til 236.000 varianter af malware og ud af disse rammer kun 7 brugeren af Mac OS X, hvorimod til Unix- og Linux-syresystemer findes der 700 typer af malware.

Sikkerhedseksperten Marius van Oers har skrevet på McAfees blog at man kunne forvente en højre forekomst af malware til Mac OS X, eftersom det har en markedsandel på 5 %.

Styresystemet OS X mangler ikke sikkerhedshuller og Apples sidste opdatering rettede over 30 fejl.

Læs mere her: Forbløffet over mangel på Mac-Malware

PS3 fejl kan måske føre til piratkopier

Hackere har fundet et hul i Sonys nye PlayStation 3, som kan gøre det muligt at spille piratkopier.

Sonys PSP blev kort efter lanceringen hacket via et hul i Grand Theft Auto som gjorde det muligt for hackere at afvikle usigneret kode. Hacker vil sikker også forsøge sig med at kunne afvikle usigneret kode på PS3'en, men det bliver et kapløb mellem hackere og Sony.

Hullet fungerer hvis man har en PS3 med firmware 1.10 eller 1.11 men ikke hvis man har en nyere firmware, da Sony har lukket hullet. Men mange vil sikker opgradere til firmware 1.6 da den givermulighed for at downloade i baggrunden.

Læs mere her: PS3-feil kan åpne for piratkopier

onsdag, marts 21, 2007

Google phone bliver ikke til noget

På det seneste har der været mange rygter omkring en kommende mobiltelefon fra Google (Google phone) og at de skulle være i gang med at fremstille Google phone.

Richard Kimber, som er Googles direktør for salg i Østasien, maner nu alle disse rygter til jorden. Richard har sagt at Google ikke har planer om at fremstille en Google phone, men de er interesseret i softwaredelen til mobiltelefoner. Yderligere har han sagt at producere mobiltelefoner er alt for langt væk fra deres forretningsmodel.

Læs mere her: Google phone rumors shot down -- for the moment

Betal med Skype

Skype giver dig snart mulighed for at betale for varer købt i netbutikker. Dette sker efter at de har indgået et samarbejde med paypal, som er en af de største formidler af penge på nettet.

På nuværende tidspunkt kan du allerede betale for dine samtaler hos Skype via paypal, men dertil bliver det muligt at betaler for varer og tjenester samt overføre penge på en sikker måde.

Om en lille måneds tid vil Skypes 171 millioner registrerede bruger få adgang til tjenesten.

Læs mere her: Send pengene med Skype

Hjemmesider kan gøre brugeren til hacker

Programmet Jikto er skrevet i Script sproget JavaScript, som virker i alle browsere, leder efter sikkerhedshuller på hjemmesider at brugeren opdager hvad der sker.

Billy Hoffman fra sikkerhedsfirmaet SPI Dynamics, er manden bag programmet og han håber at programmet kan være med til at forbedre sikkerheden på nettet. Han siger at det kommer til at ændre synet på hvor farligt JavaScript kan være. Endvidere siger han at han bestemmer hvornår programmet angriber hjemmesider og sender mig resultatet.

Programmet kan sniges ind på hjemmesider uden at administratoren opdager det, da fejlen relater sig til et script, som afvikles i browseren.

Han præsenterede programmet på hacker messen ShmooCon og nu arbejder han på en version af programmet, som ikke bare finder fejlen men også udnytter dem. Denne version forventer han at kunne fremvise til sommer på den kendte hackermesse Black Hat.

Læs mere her: Nettsider kan gjøre uvitende surfere til hackere

Luksusmobiltelefoner uden plastik

Mobiltelefonproducent Bellperre som kommer fra Holland, fremviser prototyper af luksusmobiltelefoner som ikke er lavet af plastik, på Cebit messen.

Bellperre har planlagt at deres mobiltelefon Bellephone kan laves i 40 forskellige materialer og de lover at det ikke vil påvirke prisen at de ikke er lavet af plastik som mange mobiltelefoner er i dag.

På nuværende tidspunkt er priserne for telefoner ikke kendt, men de har oplyst at mobiltelefonerne vil have trådløst GSM, GPRS og Bluetooth. Dertil vil de have et 2 megapixel kamera og skærmen vil have en opløsning på 320x240 pixel.

Læs mere her: Luksusmobiler uten plast

Microsoft undersøger Xbox Live svindel

Microsoft er i gang med at undersøge Xbox Live efter at flere brugere har rapporteret at deres Xbox Live kontoer har været kaperet. Kaperne skulle have misbrugt brugerens kreditkort til at købe store mængder Microsoft Points.

Xbox Live er en netbaseret tjenester som ca. 6 millioner benytter på verdensplan. Alle brugerne kan købe spil mv. derinde for Microsoft Point, som købes på forhånd.

Mange brugere er frustreret over at Microsoft først nu begynder at undersøge Xbox Live, da der igennem længere tid har været melding omkring Xbox Live svindel på forskellige forums på nettet inklusivt Microsoft eget forum.

Brugere der har grundt til at tro at deres Xbox Live konto er eller har været kaperet opfordres til at kontakte tjenesten kundeservice.

Læs mere her: Undersøker Xbox Live-svindel

tirsdag, marts 20, 2007

Xbox 360 Elite - ny sort Xbox 360 med HDMI og 120 GB harddisk

Engadget.com kan i dag fortælle at de fra betroet kilder har fået bekræftet at en sort Xbox 360 er på vej.

  • Xbox 360 Elite bliver kun produceret i en begrænset mænge, måske kun et par hundred tusinde.
  • Konsollen, kontroller og Live headsettet bliver sort.
  • Prisen bliver 479 $.
  • Når Elite udgaven er udsolgt vil Xbox 360 Premium få en opgradering så den bliver solgt med 120GB harddisk og HDMI.
  • Det vides ikke hvornår 120GB harddisk / HDMI, men de gætter på sidst på sommer eller i efteråret.
  • Elite modellen skulle ikke bliver ligeså varm som de eksisterende udgaver.
  • Intet nyt omkring 65nm chips.
  • Prisen for den opgradere Xbox 360 Premium forbliver måske den samme og muligvis et prisfald når Xbox 360 med 65nm chips bliver solgt.
  • Microsoft har ikke planer om at sætte HD DVD drev i Xbox 360.
  • Ingen planer omkring at integrer WiFi i Elite udgaven eller kommende Premium udgaver af Xbox 360'eren.

Rigtigt spænde at se hvornår Xbox 360 Elite rammer det danske marked og hvad dens pris i Danmark bliver.

Læs mere her: Xbox 360 Elite: new, black limited edition Xbox with HDMI and 120GB drive

Se også: Rygter Xbox 360 med HDMI og muligt prisfald på Xbox 360 Premium
Den nye Xbox 360 klar sidst i 2007

Sony frigiver PS3 bagud kompatibel liste

Sony har frigivet en komplet liste over PS1 og PS2 spil, som bliver kompatibel med PS3'eren. Sammen med listen kommer der en guide over hvor godt spillet vil blive afviklet på PS3'eren.

Sony siger at ca. 1.700 PS2 spil kan afvikles på PS3'en, hvilket svarer til 75 % af alle spil frigivet til PS2 i Europa, så det er ikke så dårligt som det tidligere har været fremme. Hele listen over Ps1 og Ps2 spil kan ses her.
Af PS2 spil som virker kan der nævnes God of War 1 & 2, Shadow of the Colossus og Grand Theft Auto: Vice City men ikke GTA: San Andreas.
Læs mere her: Sony releases Euro PS3 backwards compatibility list og PS2-støtten klar

Linux Bootloader til Xbox 360

Xbox 360 ejere kan snart se frem til at kunne køre Linux på deres Xbox 360, hvis ens Xbox 360 køre med kernel 4532 og 4548. Skulle man derimod benytte kernel 4552 er det ikke muligt da Microsoft har lukket for hullet.

XeLL Bootloaderen klare opgaven med at boote Linux op, men på nuværende tidspunkt er der ikke en Linux distribution, der kan køre på Xbox 360'eren. Men nu hvor den kan boote op skulle det være mange problemer i at lave en Linux distribution der kan køre på Xbox 360'eren.

Læs mere her: Linux (almost) hits the Xbox 360, thanks to XeLL boot loader

mandag, marts 19, 2007

Hackere og it-kriminelle elsker Sverige

Sikkerhedsfirmaet Symantec, har vist at Sverige er placeret som nummer tre på listen over landene med mest ondsindet aktivitet per internetbruger.

De har også kigget på målrettede angreb mod identitetstyveri og kreditkortinformationer og her ser det værre ud for Sverige som er placeret på andenpladsen efter USA.

Per Hellqvist fra Symantec i Sverige håber at Sverige får en strammere lovgivning mod botnets og DDoS-angreb, således at forbrugerne i Sverige ikke mister til Internettet.

Læs mere her: - Sverige på hackertoppen

Se også: Sverige vil forbyde DOS-angreb

Kraftigt grafikkort til den bærebare

En mindre kendt producent af bærebare computere, som hovedsageligt levere indmad til computere fra bla. AlienWare, har fremvist deres egen bærebare M570RU på Cebit. Det spændende ved M570RU er at det kommer med GeForce 8800 grafikkort med fuld understøttelse af DirectX 10.

Den bærebare får en 17" skærm med 1280x800 oplæsning og batterilevetiden kendes ikke. På nuværende tidspunkt kendes pris og lanceringsdato heller ikke. nVIDIA kommer sikket med et 8800-mobile grafikkort indenfor kort tid, nu hvor vi har set en producent med GeForce 8800 grafikkort.

Læs mere her: Superkraftig skjermkort til laptopper

Hunde sporer pirater

I Malaysia har de taget hunde i brug for at fange pirater. Hundene skal bruges til at finde frem til kemikalierne, der bruges til produktion af CD'er og DVD'er.

Hundene er trænet op i Irland, hvor de har lært at kende lugten fra kemikaliesammensætningen som bruges til produktionen af CD'er og DVD'er. De kan dog ikke fortælle om de skiver de finder er ægte eller kopier.

I Asien er det et udbredt problem med salg af kopi CD'er og DVD'er, hvorimod i Europa er det ikke et så stort problem pga. billige Internet forbindelser og brændere.

Læs mere her: Hunder sporer pirat-plater

søndag, marts 18, 2007

Hacker starter jagten på sikkerhedshuller i MySpace

To hackere Mondo Armando og Müstaschio vil fra starten af næste måned begynde at undersøge MySpace for sikkerhedshuller og gengive dem hver dag, ligesom den tidligere omtale "Apple Bug-Hunt".

Mondo Armando skriver i et e-mailinterview at de gøre det for at gøre opmærksom på farerne ved store hjemmesider og ikke vise at MySpace er et sted for spam og forbrydere, da det er kendt i forvejen.

Disse "Month of Bugs" projekter er blevet en populær måde for hackere at vise hvad de kan samt påvise sikkerhedsproblemer i bestemt typer af produkter. Der har tidligere været "Month of kernel bugs," a "Month of Apple Bugs," and a "Month of PHP Bugs", men det hele startede med hackeren HD Moore i en måned publicerede huller i browser.

Læs mere her: Hackers Promise Month of MySpace Bugs

Se også: Jagten på sikkerhedsbrist i Apples produkter begynder

PS3 kan hjælpe med at

Sony har frigivet opdatering 1.6 til deres Playstation 3, som gør det muligt for PS3 ejere at hjælpe forske med at undersøge sygdomme som kræft, alzheimer og parkinson.

Det forskere fra Stanford, som har udviklet programmet FOLDING@Home, hvor alle computere og nu konsoller får tilsendt pakker af informationer, som maskinerne behandler for efterfølgende at sende informationerne tilbage til Stanford.

Hos Stanford håber de på at ejerne af PS3'erne også vil hjælpe til med deres regnekraft. PS3 har også den fordel at den har en meget stor regnekraft i forhold til en almindelig PC.

Læs mere her: Din PS3 blir kreft-forsker

lørdag, marts 17, 2007

Microsoft annoncer 3 version af Halo 3

Microsoft Game Studios og Bungie Studios har begge bekræftet at Halo 3 kommer i 3 version som er Standard Edition, Limited Edition og Legendary Edition.

Standard Edition:
Standard versionen af spillet for dem der kun vil have selve spillet. Pris 59,99 $.

Limited Edition:
Limited version kommer i en metalboks som vil indeholde en bonus disk samt 2 bøger som beskriver nærmere historien i spillet. Prisen bliver 69,99 $.

Legendary Edition:
Legendary versionen Spartan hjem kasse og der vil medfølge 2 bonus diske indeholdende ekstra materiale. Dertil vil denne version også indehold forskelligt materiale omkring storyboardet.

Læs mere her: Microsoft Officially Announces Three Editions of "Halo 3"

Wii på PSP'en

En dreng har formået at afspille Wii på sin PSP via Sony's LocationFree Player. Dette gør han ved at tilkoble PSP'en til LocationFree og derved kan den vise Wii'ens output ved at benytte WiFi til at koble op til Internet video streamen.

Det ser ud til at han har lavet hans egen Wii sensor som kan ses over PSP'en og derved kan han benytte Wii joysticket til at styre cursoren.

Denne løsning er dog ikke holdbar i længden da man vil opleve et lag på 6 sekunder, men drengen siger også at han ikke er et geni men vil bare sende et signal ved at vise at dette er muligt.



Læs mere her: Kid takes PSP and makes it play Wii

Eidos laver aftale med Valve omkring at benytte Steam

Spilproducenten Eidos er bla. kendt for spil som Tomb Raider, Hitman, Commandos, og Deus Ex. De har lavet en aftale med Valve, som har udviklet Half Life om at Eidos kan benytte Valves netdistributionssystem Steam.

Den første aftale gør at brugerne af Steam kan hente Tomb Raider og Commandos fra Steam og der vil løbende bliver sat flere af Eidos spil til salg via Steam. De vil bla. lancere Tomb Raider: Anniversary og Championship Manager 2007 via Steam.

Læs mere her: Eidos med Steam-avtale

Legend of Zelda Wii Mod til salg på ebay.com

Legend of Zelda Wii Mod

Hvis du er vild med Wii og Legend of Zelda spillet dertil, skal du nok kigge nærmere her, da der er blevet sat et Wii mod med temaet Legend of Zelda tilslag på ebay.com. Prisen er allerede på 1.225$ og der er kommet 40 bud på Wii moddet.

Ikke nok med at du får en flot Wii så støtter du også Penny Arcade's Child's Play charity med nogle procent af slagt, så du kan sagtens have en god smag i munden efter at have brugt så mange penge på et Wii mod, når nogle af pengene går til et godt formål.

Nye grafikkort fra ATi med HD-lyd

ATi kommer med deres nye grafikkort RV6xx, som ikke kun bliver et kraftigt grafikkort, men også bliver et lydkort. Kortet vil få en HDMI port til at levere billeder og lyt i top kvalitet samt HD lyd controller.

Ati offentliggjorde disse oplysninger på Cebit messen, hvor de holdt en pressekonference, hvor de ud over at præsenterede det nye grafikkort snakkede omkring hvordan deres forretning gik.

Læs mere her: ATi skjermkort med HD-lyd

fredag, marts 16, 2007

Ny designer bærebar fra Samsung

Samsung lancer en ny designer bærebar computer som ligner meget HP Pavillion Entertainment Notebook.

Selvom den ligner meget HPs bærebare computer er den nye Samsung Q45 en stilet bærebar med dens sorte højglans dæksel og et chassis med sølvdetaljer. Den er udstyret med Intel Core 2 Duo, 12,1"Super Bright Gloss LCD skærm med en max opløsning på 1280x800, 512 mb ram som standard kan dog opgraderes til 2 GB og et NVidias GeForce 8000M-serie grafikkort.

Læs mere og se flere billeder her: Samsung lanserer design-laptop

Nintendo Wii sælger bedst

I USA er de vild med Wii, som igen i februar måned var den mest solgt konsol i USA. Der blev solgt hele 335.000 konsoller af Wii'en mens Sony kun formåede at sælge 127.000 konsoller.

Men det skal nok se med den baggrund at Sonys konsol er over dobbelt så dyr som Nintendos, dertil kommer Wii'en også med den nye måde at betjene den på, som mange er begejstret for.

Microsoft fik solgt 228.000 Xbox 360 i februar så selvom den snart er 1½ år gammel formår den endnu at sælge bedre en Sonys PS3.

Læs mere her: Wii selger fortsatt mest

Microsoft opdatere Windows Defender

I går kom der en opdatering til Microsofts antivirusprogram Windows Defender som skiftede version nummeret fra 1.1 til 7.0. Microsoft har efterfølgende at versionsnummer skiftet var en fejl, men selve opdateringen var planlagt.

Med i opdateringen får brugerne nu mulighed for at benytte programmet på Windows 64 bit maskiner. Dertil bliver WGA validering strengere og hvis man ikke bliver valideret fjerner programmet kun alvorlige farer fra computeren. Windows 2000 brugere kan ikke længere benytte Windows Defender, da den ikke understøttes mere.

Læs mere her: Microsoft innrømmer Defender-tabbe

Google telefon bekræftet

Google chefen Isabel Aguilera fortæller på den spanske hjemmeside Noticias.com at Googles teknikere arbejder på at bygge telefonen. Dog fortsætter ledelsen fra Google i USA med at kommentere rygterne.

Simeon Simeonov fra Polaris Ventue Partners har skrevet på hans blog at et team på 100 medarbejder hos Google arbejder på telefonen.

Telefonen bliver udviklet i programmeringssproget C++ som bliver optimeret til Java og vil få mulighed for IP-telefoni.

Avis The Observer i London kunne tidligere fortælle at Google er i gang med at lave en aftale med Orange omkring distribution af telefonerne. Samtidig har Google og Samsung annonceret for en måned siden at de vil samarbejde omkring videreudvikling af Google Search, Google Maps og Gmail.

Læs mere her: Google-telefonen bekreftet

torsdag, marts 15, 2007

Art Lebedev Optimus Maximus kommer ikke til Cebit

Art Lebedev havde offentligt at der kommende tastatur, Optimus Maximus som er dens nye navn, skulle fremvises på Cebit messen. Men dette bliver ikke tilfælde kan Engadget.com oplyse i dag, da tastatur ikke er færdigudviklet.

Dertil kan de oplyse at Optimus Maximus vil blive endnu dyre end de nuværende 1.200 $ til hele 1.490 $. Hvis man skulle være uheldig at en af knapper skulle gå i stykker følger der ikke et par ekstra knapper med, men man skal derimod købe dem til 10 $ pr. stk.

Læs mere her: Optimus Maximus: the god of keyboards unveiled og de officielle pressefotos her: Optimus Maximus official press shots

Se også: Det famøse Optimus tastatur kommer til CeBIT
Optimus-103 kommer med farver alligevel

Billeder af LG Prada mobilen

LG Prada mobilen
Engadget.com kan i dag fremvise billeder af den kommende LG Prada mobiltelefon, som de har set og afprøvet på Cebit messen.

De er ikke særligt begejstret af telefonen, materiale telefonen er lavet af føles som billigt plastik og selvom ideen med tutchskærmen er god er adresse indtastningen i browseren dårlig, når man skal benytte en tutchskærm.

Se flere billeder her: Hands-on with the LG Prada

Se også: LG's KE850 PRADA officiel nu
LGs Prada telefon bliver ikke iPhone dræber ej heller dyr

Aflytning af en mobiltelefon er let

Hjemmesiden itavise.no kan i dag fortælle omkring hvor let det er at aflytte en mobiltelefon ved hjælp af et lille program der installeres på mobil på under 2 minutter. Programmet bliver solgt på nettet for 150 euro.

En mobilekspert fra NTNU fortæller at der findes episoder hvor forretningsfolk har med vilje glemt deres mobil til et møde og efter de har forladt mødet ringet til mobiltelefon og derved kunne høre hvad der sket til mødet.

Programmet vil blive demonteret i programmet "Schrødingers katt" som vises på NRK1 i aften kl. 19.30.

Læs mere her: Lett å avlytte mobil

Sonys PS3 bruger for meget strøm

Hjemmesiden sust-it.net arbejder på at sænke strømforbruget og de mener at PS3'en bruger for meget strøm. PS3'en bruger dobbelt så meget strøm som en Xbox 360, der bruger 165 watt og over 7 gange mere strøm end den gamle PS2.

Hvis man har en PS3 sammen med en stor plasma skærm vil det kunne bruge helt op til 1,4 kilowatt i timen.

Ross Lammas fra sust-it stiller spørgsmålet om det ikke er på tide at vi får lavet en energimærkning for forbrugerelektronik ligesom vi har på så meget andet, således producenterne bliver mere opmærksomme på det stigende forbrug.

Læs mere her: - PS3 bruker for mye strøm

onsdag, marts 14, 2007

Sony bekræfter ny tyndere PSP

I gennem det sidste stykke tid har der været rygter omkring en ny PSP og de rygter er nu blevet bekræftet af Sony.

Sony Computer Entertainment UK managing director Ray Maguire er blevet sitret for at sige at den nye PSP2 bliver mere lomme venlig pga. et smallere og lettere design. Yderligere har han sagt at den nye PSP2 vil få samme skærmstørrelse, som den første PSP.

Historien fortæller intet omkring hvornår vi kan forvente at se den kommende PSP2.

Læs mere her: Sony Confirms New, Slimmer PSP in the Works

Bo i Star Trek lejlighed

Tony Alleyne fra Leicestershire i Storbritannien må siges at være en rigtig inkarnerede Star Trek fan, da han har omdannet hans lejlighed til en tro kopi af rumskibet USS Voyager fra den amerikanske sci-fi tv-serie.

Han er desværre kommet i økonomiske problemer og er blevet nødt til at sælge lejligheden og prisen er sat til 500.000 britiske pund (ca. 5,5 millioner dkr.).

Lejligheden er ikke blevet sat til salg hos en traditionel ejendomsmægler men igennem Ebay.com.

Du kan se billeder fra lejligheden samt få en rundvisning på Tonys hjemmeside.

Læs mere her: Bo i et romskip

nVIDIAs nye grafikkort

Så er der dukket nye detaljer op omkring nVIDIAs GeForce 8600 GTS, 8600GT og den billigste 8500GT grafikkort. Kortene bliver alle PCI-express kort og de vil alle understøtte pixel and vertex shader modell 4.0 samt understøtte DirectX10 fuldt.

På skrivende tidspunkt er lanceringsdatoen og prisen for kortene ikke kendt, men der går rygter omkring en eventuel lancering i starten af maj.

Specifikationer:
GeForce 8600GTS PCIe x16

  • PCB-str.: 7.2? x 4.376?
  • 675 MHz GPU med 128-bit bus
  • 256MB med GDDR3 hukommelse @ 1000 MHz
  • Benytter ekstern PCIe strøm. Estimeret strømforbrug: ~71-watt
  • Video udgange: 2x DVI, VGA, SDTV og HDTV

GeForce 8600GT PCIe x16

  • PCB-str.: 6.9? x 4.376?
  • 540 MHz GPU med 128-bit bus
  • 128MB eller 256MB med GDDR3 hukommelse @ 700 MHz
  • Benytter ikke ekstern PCIe strøm. Estimeret strømforbrug: ~43-watt
  • Video udgange: 2x DVI, VGA, SDTV og HDTV. Ikke video-in
GeForce 8500.
Er der få detaljer omkring, med kortet understøtter GDDR3 og DDR2 hukommelse, to DVI-VGA udgange og TV-out.

Læs mere her: Her er nVIDIAs nye skjermkort

tirsdag, marts 13, 2007

Rygter Xbox 360 med HDMI og muligt prisfald på Xbox 360 Premium

Bloggen gizmodo.com kan i dag fortælle at den tysk blog Xbox-Archiv kommer med et par spændende rygter fra gode kilder hos Microsoft tyske afdeling omkring en kommende Xbox 360.

Kilderne har fortalt at core version af Xbox 360 vil forsvinde og Xbox 360 Premium vil falde fra 399 Euros til 299 Euros.

En ny version af Xbox 360 (Kodenavn Zephyr) vil blive lanceret med HDMI port og 120 GB harddisk til 399 Euros.

Gizmodo.com kommer med nogle bud på hvor sikker de tror rygterne er. De tror at der er 70 % chance for at core version ad Xbox 360 vil forsvinde, 90 % for et prisfald på Xbox 360 Premium og de giver kun 30 % chance for at Microsoft nu vil komme med en ny version af Xbox 360. De tror nærmere at vi vil se en ny version af Xbox 360 omkring jul eller i 2008.

Læs mere her: Rumor Rater: Xbox 360 Core Gone, Premium Pricedrop, HDMI Port

Nintendo Wii online med GameSpy

Nintendo afsløre at de planlægger at indtage onlinespil marked med Wii'en.

I har Nintendo og GameSpy sammen annonceret at GameSpy udvikler funktionalitet således at Wii spiltitler kan tilbyde community funktioner så som vennelister, avancerede matchmaking funktioner og omfattende ranglister. Det bliver ikke et nyt "Playstation Home".

Nintendo og GameSpy har tidligere arbejdet sammen omkring onlinespil til Nintendo DS.

Læs mere her: Nintendo teams up with GameSpy again for multiplayer Wii og Wii Going Online With GameSpy

AppleTV forsinkelse skyldes nVIDIA

Apple har flere gange måtte udskyde lanceringen af deres kommende medieafspiller AppleTV og det er nu kommet frem at problemet skyldes at nVIDIA har store problemer med drivere til skærmkortet i AppleTV.

AppleTV bliver udstyret med en modificeret udgave af nVIDIAs GeForce Go 7400 med 64MB DDR2 ram, hvor nVIDIA er blevet nødt til at skrive driveren om, hvilket har ført til forsinkelser som Apple ikke havde regnet med.

Læs mere her: nVIDIA skyld i AppleTV-forsinkelse

Mulig Wii opdatering og ny Wii kanal

Nintendo Wii får flere funktion og snart kan konsollen snakke til dig.

Salget af Nintendos Wii går strygende og kan være svært at få fingeren i en mange steder i landet, samtidig er Playstation 3 endnu ikke blevet lanceret i Europa, kommer først den 23. marts.

Takeshi Shimada fra Nintendo fortæller at de arbejder på en "tekst til tale" funktion som skulle give konsollen mulighed for at oplæse vejret, nyhed og emails.

Endvidere arbejder Nintendo på en opgradering til bevægelsessensoren således at den kan forudsige din næste bevægelse ud fra dine tidligere bevægelser. Dertil arbejder de på en Wii kanal hvor man kan stemme på brugerens billeder. Kanalen skulle komme til april men det vides ikke om den kun kommer i Japan.

Se også: Nintendo annoncer release datoer for andet kvartal

Microsoft chef siger at piratkopiering fører til øget salg

Microsoft er stor modstander af piratkopieret software, men de mener at piratkopiering fører til øget salg.

Jeff Raikes som er chef i Microsofts salgsafdeling, mener at hvis man skal piratkopiere kan det lige så godt være programmer fra Microsoft, da mange at dem der benytter piratkopier end med at blive betalende kunder.

Microsoft har igennem de senest 2 år arbejdet meget med piratkopiering, som er deres Genuine Advantage program og derved har de vist at de tager sagen alvorligt. Derfor er kommentaren fra Microsoft også noget overraskende for mange.

Læs mere her: Microsoft: -Stjel fra oss

Se også:
Microsoft ved om du afbryder WGA
Microsoft forsvarer WGA

mandag, marts 12, 2007

Nyt Vista crack omgår aktivering

Hackere har udviklet et program som får Vista til at tro din computer en er OEM computer, derved undgår man at skulle aktivere Vista. Store firmaer som Dell og HP benytter af systemet kaldet System Locked Pre-Installation, der gør at brugeren ikke skal aktivere ens version af Vista, da de er blevet solgt med OEM licenser.

Dette crack har været tilgængeligt før men der skulle man selv ind i BIOS og tilføje en kode, for at kunne benytte cracket, men med den nye program skulle det forgå automatisk og sikker at koden i BIOS’en stemmer overens med Vista koder og derved har man en gyldig Vista uden at skulle aktivere den.

Læs mere her: Ny Vista-crack omgår aktivering


PS3 chef Xbox liver er statisk og kan ikke matche Home

Sony satser stort med deres nye virtuelle 3d-verden Home og regner med at se kan slå Xbox Live, selvom mange sætter Home i samme bås som Second Life.

Dette er Sony ikke enig i og siger at Home er bedre end Second Life og Xbox Live, dertil har Home mere indhold og er mere brugervenlig end Second Life.

Sony vil ikke slå Xbox Live med en lignende tjeneste, men med en tjeneste der bliver helt unik som samtidig er udviklet til det PS3 tilbyder.

Xbox Live er en statisk 2d-verden som har mest vægt på tekst og kommunikationen er mere passiv og baseret på brugen af vennelister.

Læs mere her: PS3-sjef ut mot Xbox Live

Gamle hjælpefiler virker i Vista

Gamle hjælpefiler fra tidligere version af Windows virker endeligt i Vista.

Hjælpefiler af typen .hlp har igennem længere tid været brugt som hjælp for brugere af Windows og Windowsprogrammer, men med lanceringen af Vista forsvandt dette.

Nu er der dog kommet en opdatering til Vista, som gør at styresystemet igen understøtter disse hjælpefiler.

Hjælpefilerne af typen .hlp har været benytte lige siden Windows 3.0 som kom helt tilbage i 1990.

Læs mere her: Gamle hjelpefiler i Vista

søndag, marts 11, 2007

Google telefon på vej?

I en jobannonce fra google af kan man læse at google er i gang med at arbejde med trådløs kommunikation og de mangler personer med kompetencer indenfor forskellige fagområder. Projektet der skal arbejdes på er at google vil gøre alt information tilgængeligt overalt og samtidig helt gratis.

Google vil sikkert lave et samarbejde med mobiloperatører ligesom Apple har gjort med Cingular i USA. Dertil bør Googles mobil vise noget nyt for at få succes på et i forvejen tæt marked.

Læs mere her: Google- telefon på vei?

fredag, marts 09, 2007

Microsoft forsvarer WGA

I onsdags kunne jeg fortælle at WGA (Windows Genuine Advantage), der undersøger om du har en gyldig version af Windows, sladre til Microsoft selvom du har slået programmet fra.

Microsoft forklarer nu på en blog at de informationer programmet sender, kun benyttes til at forbedre programmet og det fortæller kun en gang om brugeren afbryder programmet.´

Dertil bliver det forklaret at informationerne, der bliver sendt ikke indeholder personlige informationer, men programmet sender informationer til Microsoft selvom du afbryder det. Det er muligt at se hele listen af de data der bliver sendt her: Listen over data der sendes til Microsoft.

Læs mere her: Microsoft forsvarer WGA

torsdag, marts 08, 2007

Bevæbnede unge net gangstere arresteret

Fire unge britiske unge "Gangstere" er blevet afsløret af deres egen YouTube video og blevet anholdt for besiddelse af ulovlige våben.

De 4 "Gangsteres" optrådte med et våbenshow mens der i baggrunden kørte hårde tekno-rytmer og de fremviste et skilt med teksten "Merseyside Police R Scum" har nu resulteret i at de 4 unge er blevet anholdt for ulovlig våbenbesiddelse. De optræder hætteklædte i videoen mens de fremviser køkkenknive, stav og en luftpistol.

Videoklippet har næsten fået 4000 hits, men de formåede ikke at imponere YouTube brugerne og i kommentarerne til klippet gøre der nar af at de er blevet arresteret hvor en af kommentarerne lyder sådan: "hahaha, have fun getting arrested over this crap?" og en anden kommentar lyder sådan "Seriously! tht is so embarrisin!! get a grip! think ur hard with a pellet gun! PLEASE!".

Læs mere her: Falske nettgangstere arrestert

Googles nye desktop ligner Windows Vistas Sidebar

Googles nye Desktop ligner utroligt meget Windows Vistas Sidebar.

Googles desktop beta 5, er den seneste version af Googles desktop, men det er lidt foruroligende hvor meget den faktisk mindre omkring Windows Vistas Sidebar.

Ligesom i Vista Sidebar er det muligt i googles desktop at få vist Gadgets (små programmer som kan vise vejret, klokken mv.) som bliver vist permanent på ens skrivebord, således man let kan få vist informationer fra de Gadgets man har tilføjet.

Dertil viser googles desktop også advarsler ligesom Vista, når der er links der kan være farlige at klikke på, emails der kan være farlige at åbne og lignende.

Desktop går det også muligt at få vist indholdet fra filer uden at du nødvendigvis behøver at åbne selve filen for at se det.

Læs mere omkring Google desktop her.

Game Developers Choice Awards er blevet uddelt

På Game Developers Conference er årets Game Developers Choice Awards blevet uddelt og det var Xbox 360 spillet Gears of War som vandt prisen Best game of the year. Ikke nok med at den vandt Best game of the year, vandt den også priser for Visual Arts og Technology.

Wii sports vandt prisen for at være best game design mens spillet Okami prisen for Character Design. Dertil fik de sammen med Flash spillet Line Rider, en pris for Innovation.

Det populær spil Gitr Hero II fik prisen for Audio og Nintendo’s The Legend of Zelda: Twilight Princess fik prisen for Writing.

Shigeru Miyamoto, som står bag spillene Mario, Zelda og Donkey Kong, fik en æresprisen lifetime achievement award.

Priserne bliver uddelt af spiludviklerne selv, så dem der har fået priser må sikkert være rigtige stolte.

Læs mere her: 'Gears of War' best game of the year

Nintendo annoncer release datoer for andet kvartal

Nintendo benyttede Game Developers Conference til at annoncer release datoer for kommende spil i andet kvartal.

Der vil i løbet af foråret og sommeren blive frigivet en del nye spil, de mest spændende er Super Paper Mario and Mario Party 8 i april samt Pokemon Battle Revolution og Big Brain Academy i juni.

Listen for kommende spil til Nintendo Wii kan ses nedenfor:

April 9Super Paper MarioNintendo
AprilPrince of Persia Rival SwordsUbisoft
AprilBust-A-Move BashMajesco
AprilBioncle HeroesEidos
May 15Mortal Kombat: ArmageddonMidway
May 29Mario Party 8Nintendo
MayTamagotchi Party OnNamco Bandai
MayDisney's Pirates of the Caribbean at World's EndDisney Interactive
MayEscape from Bug IslandEidos
MaySpider-Man The Movie 3Activision
June 11Big Brain AcademyNintendo
June 25Pokemon Battle RevolutionNintendo
JuneCosmic FamilyUbisoft
SpringHeatseekerCodemasters
SpringHeatseekerCodemasters
Q2Legend of the DragonAmerican Game Factory
SummerShrek the ThirdActivision
SummerTransformers the GamActivision

Live for Windows pris afsløret

Microsoft har på Game Developers Conference afsløret priserne for brugen af deres Internetbaserede tjeneste Live for Windows.

De der allerede har et Xbox Live Gold medlemskab til Xbox skal ikke også betale for at benytte tjenesten til Windows.

Prisen for at benytte Live for Windows bliver den samme som for at benytte Xbox Live, nemlig 49.99$ for et år, 7.99$ for en måned og 19.99$ for et kvartal.

Læs mere her: Live for Windows priser-avduket

Playstation 3 med virtuel verden

Sony tager for alvor kampen op mod Xbox Live med lanceringen af Home, som bliver en virtuel verden som Second Life til Playstation 3.

Phil Harrison fra Sony lancerede Home i går på Game Developers Conference og kalder spilearen for "Game 3.0".

Home minder rigtigt meget om den nye virtuelle verden Second Life og ligesom i Second Life vælger man en avatar og kan bevæge sig frit rundt i en 3D verden og snakke med andre brugere. I Home får alle brugerene deres eget rum og det er muligt at se HD film.

Home bliver gratis at bruge og allerede i april starter der en stor betatest og selve spillet skulle være klar i efteråret 2007.

Læs mere her: PS3 med virtuell-verden

Over 8,5 millioner spiller World of Warcraft

Det populære online rollespil nærmere sigt hastigt 10 millioner spillere på verdensplan.

Efter lanceringen af udvidelsen The Burning Crusade til World of Warcraft i januar har Blizzard allerede formået at sælge 3,5 millioner kopier af udvidelsen.

Blizzard har haft succes med at give Mac brugere muligheden for at spille WoW på deres Mac, hvorimod andre spilproducenter ofte glemme disse brugere.

World of Warcraft blev lanceret tilbage i 2004 hvor den strålende kritik af anmeldere fra hele verden. Fordelene ved WoW er at grafikken ligger lokalt på brugerens maskiner mens handlingen foregår på nette.

Læs mere her: 8.5 millioner WoW-spillere

onsdag, marts 07, 2007

Spil på 2. generations Zune

Hjemmesiden itavisen.no kan fortælle at ifølge kilder fra spiludviklerkonferencen i San Francisco vil 2. generation Zune komme til august og den vil have understøttelse af spil.

Dertil bliver det bekræftet af Zunes markedsafdeling at de arbejder videre med at udvikle konceptet og minder om de spændende muligheder der ligger i Zunes WiFi understøttelse.

Læs mere her: Spill på 2. generasjon Zune

Microsoft ved om du afbryder WGA

Microsofts WGA ringer hjem, selv om du afbryder det.

WGA (Windows Genuine Advantage) benytter Microsoft til at undersøge om du har en gyldig version af Windows. Den nyeste version af programmet sendes der informationer til Microsoft selvom du vælger at afbryde programmet.

Det var det tyske computermagasin CT som ved en tilfældighed opdagede at WGA sendte oplysninger til Microsoft selvom programmet var slået fra, de opdagede det ved at firewallen registrerede udgående trafik fra update.exe (WGA).

Da de opdagede trafikken, begyndte de at undersøge den og fandt frem til at der bliver sendt krypteret og ukrypteret data til Microsoft. Update.exe indsamler systeminformationer omkring WGA, Windows versionen samt sproget der benyttes i styresystemet. Dertil bliver der gemt en cookie med informationer, der kan bruges til at identificere din computer.

Læs mere her: Microsoft vet om du avbryter pirat-sjekk


Commodore kommer med gamer PC

Mange har fået deres først spiloplevelser på en Commodore 64.

Commodore har efterfølgende langt navn til mange mere eller mindre PC-relaterede produkter, men nu vil selskabet tilbage til deres rødder. De vil på Cebit messen i tyskland lancere der ny produkt linje med gamer Pc’er som skulle blive direkte konkurrent til mærker som VoodooPC og Alienware.

På nuværende tidspunkt kenders der ikke til mange detaljer omkring de kommende computere fra Commodore, men det bliver spændende at følge med under Cebit messen for at se og høre mere omkring deres kommende computere.

Læs mere her: Commodore lanserer gamer-PC

tirsdag, marts 06, 2007

Flere detaljer omkring den mystiske Google mobiltelefon

Google phone
Der er dukket flere rygter op omkring en kommende mobiltelefon fra Google, som skulle blive en Blackberry-lignende telefon måske med qwerty-tastetur, som kører Java på en C++ kerne.

Med hensyn til det grafiske skulle Google benytte firmaet Skia, som de købte i 2005, 2D engine som skulle kunne levere "state-of-the-art" billeder på lavt forbrugende enheder.

Spekulationerne går højt om hvorvidt Google er på vej med deres egen hardware efter de har lanceret mobilversion af deres søgning, email og kort tjenester. De blev ikke mindre, da der dukkede billeder op af en formodet Google/Samsung mobil kaldet "Switch". Se billedet i toppen, som en reminder.

Men hvis det bliver en realitet med en mobiltelefon fra Google kan man jo håbe på at den bliver billig, eftersom Google har tradition for at lancere gratis tjenester.

Læs mere her: More details emerge on the mythical Google phone?

Microsofts antivirusprogram dårligst af alle

AV Comparatives fra Østrig, har lavet en omfattende test af 17 antivirusprogrammer og Microsofts antivirusprogram er det dårligst af alle.

Af de testede programmer var det kun antivirusprogrammet fra Microsoft der ikke klarede sig igennem testen ved at bestå minimumskravene. Det fandt kun 82,4 % af de 500.000 viruser, som AV Comparatives testede om programmer kunne finde.

Testen er den anden test indenfor en måned som påviser at Microsoft antivirusprogram ikke lever op til standarden for hvad der forventes af et antivirusprogram.

Microsoft siger at de vil kigge på kriterierne for testene for at se hvad de kan gøre anderledes, således at Windows Live OneCare klare sig bedre i fremtidige tests.

Så hvis du benytter Windows Live OneCare som antivirusprogram bør du nok overveje om dette er den bedste løsning for dig. Jeg benytter selv AVG, som jeg er yderst tilfreds med.

Læs mere her: Microsofts anti-virus dårligst av alle

Xbox 360 åben for piratspil

Xbox360'eren indeholder fejl i konsollens operativsystem som gør det muligt for hackere at afvikle usigneret kode, som piratkopier og Linux på konsollen.

Hackeren fortæller at fejlen gjorde det muligt at afvikle programmer med fuld rettigheder og tilgå hardwaren i konsollen.

Fejlen blev kendt tilbage i nobember 2006 og hacjkeren har samarbejdet med Microsoft for at lukke hullet. Microsoft beskriver opdateringen som en opdatering til styresystemet uden at fortælle mere omkring problemet.

Opdateringen bliver udrullet via Xbox Live samt alle spil der kommer efter den 20. februar 2007 kommer med opdateringen indbygget.

Læs mere her: Xbox 360 åpen for piratprogramvare

mandag, marts 05, 2007

Det famøse Optimus tastatur kommer til CeBIT

Russiske Art Lebedev skulle gerne vise deres famøse tastatur, Optimus 103, på den kommende CeBIT messe i Tyskland.

Tastaturet er blevet omtalt utroligt meget pga. at kapperne kommer til at bestå af en lille farveskærm, som kan vise lige det billede man ønsker.

Prisniveauet for tastaturet skulle være omkring 7.000 kr. og det skulle stadigvæk være klar i slutningen af 2007.

Men det bliver rigtigt spændende at se om det bliver fremvist på Cebit Messen, så vi kan se nogle billeder af tastaturet.

Læs mere her: Optimus 103 to be shown at CeBIT

Xbox 360 nu med 512 mb hukommelseskort

I starten af april udsender Microsoft deres nye hukommelsesudvidelse til Xbox 360 på 512 mb. Hukommelsesudvidelse henvender sig især til Xbox 360 ejere som ikke har en harddisk i Xbox'en og har indtil videre måtte klare sig med 64 mb.

Dertil ændrer Microsoft den officielle størrelse på deres arkade spil på Xbox Live fra de nuværende 50 mb til 150 mb.

Den nye hukommelsesudvidelse bliver frigivet på verdensplan den 3. april og prisen for den bliver i USA omkring 50 $ (ca. 280 kr.) den aktuelle pris i Danmark vides ikke på nyværende tidspunkt. Når den nye udvidelse kommer sænker Microsoft prisen på deres eksisterende 64 mb fra 40 $til 30 $, men det vides ikke om vi i Danmark ser et prisfald på samme størrelse.

Læs mere her: Xbox 360 med mer ekstraminne

MySpace konto solgt for 12000

En af de første MySpace kontoer solgt.

En ukendt person har betalt 2.152 $ (ca. 12.200 kr.) for en af de første 50.000 oprettede kontorer hos MySpace, denne pris er lav set i forhold til prisen for domænenavne eller guld mobilnumre. Men det spændende ved denne nyhed er at hovedparten af brugerne af MySpace er unge, som ikke har så mange penge til rådighed.

Køberen købte kontoen igennem auktions tjenesten ebay og med i købet får køberen 100.000 venner, men det er jo ikke sikkert at de forbliver venner efter kontoen skifter ejer.

Læs mere her: MySpace-konto solgt for 13000

LGs Prada telefon bliver ikke iPhone dræber ej heller dyr


LGs kommende Prada telefon bliver ingen iPhone dræber.

LGs kommende telefon er for første gang blevet test i Europa og prisniveauet for telefoen skulle blive overkommeligt.

Mange forventer at telefonen bliver en må eje telefon, for mange, selvom det ikke ser ud til at det bliver en iPhone dræber.

Prada telefonen fra LG får ligesom iPhonen ikke understøttelse af 3G, men får 2 megapixel kamera, medieafspiller samt touchscreen. Men her stopper lighederne også da Prada telefonen ikke få Office funktionalitet eller qwerty-tastetur.
For dem som er mere interesseret i design end funktionalitet bliver dette et godt valg, da prisen for telefonen også kommer til at ligge i den lavere ende af skalaen, selvom mange havde troet at prisen ville blive høj. I Storbritannien regner LG med at prisen bliver 60 $ som inkluder 200 minutters taletid.

Ny betaversion af AnyDVD omgår både HD DVD og Blu-ray kopibeskyttelse

Firmaet Slysoft er nu klart med en ny version af programmet AnyDVD, som nu understøtter omgåelse af kopibeskyttelsen for Blu-ray disk, hvorimod den har supporteret HD DVD et stykke tid.

Programmet fjerne både regionskoderne samt kopibeskyttelsen fra HD DVD og Blu-ray og er det første kommercielle program, der kan tilbyde denne funktionalitet.

Tidligere beta versioner af AnyDVD krævede at HD DVD skiverne benyttede iHD menu, for at kunne rippe dem, men det er nu ikke længere nødvendigt.

Læs mere her: More bad news for DRM: PowerDVD AACS key found, AnyDVD supports Blu-ray og AnyDVD 6.1.2.9 beta

Blu-Ray det smarteste vi har gjort

Mange forbrugere syntes at Sonys nye konsol Playstation 3 er for dyr og det er ofte Blu-ray drevet, der får skylden for den høje pris.

Phil Harrison sagde i et interview med GameDaily at PS3 chippen behandler data så hurtigt at 9 GB plads er ikke nok plads til at lagere nok detaljer samt gode billeder, så spiller får en god oplevelse. Playstation 2 havde stor succes med DVD afspilning og han siger at forbrugeren får som bonus afspilning af Blu-ray film med som en bonus.

Sony regner med en lang levetid for PS3'eren ligesom forgængeren, som blev lanceret tilbage i marts 2000 og er fortsat den mest solgte konsol.

Læs mere her: - Blu-Ray det smarteste vi har gjort

søndag, marts 04, 2007

Australske skoler forbyder YouTube

Ministrere i Australien har forbudt brugen af YouTube som vil komme til at ramme 1600 skoler, efter en flok fyre har angrebet en pige, mens de filmede episoden og har efterfølgende lagt videoklippet op på YouTube.

Jacinta Allan udtaler at de aldrig har tolereret mobning i skolerne og denne nul tolerance gælder også på nette.

YouTube bliver ikke den første hjemmeside, der kommer et forbud imod, da flere hjemmesider allerede er blevet blokeret af skolernes Internet leverandør.

Læs mere her: Australske skoler forbyr YouTube

Ny metode til at omgå Vistas aktivering - rigtigt denne gang?

Bloggen engadget.com kan i dag fortælle omkring en ny metode til at omgå aktiveringen i Vista, som release gruppen Paradox har udviklet.

Det gå ud på at de udnytter at producenter som f.eks. ASUS, HP og Dell ikke ønsker at deres købere skal registrere deres version af Vista, dette sker ved at de embeder licensinformationer i hardwaren og derved fortæller Vista at produktet ikke skal registreres. Denne metode kaldes "SLP 2.0" ("system-locked pre-installation 2.0").

Paradox hack består af et "BIOS Emulation Toolkit", som gør det muligt at fortælle at denne version af Vista ikke skal registreres og derved kan man omgå aktiveringen af Vista.

Men på nyværende tidspunkt er det ikke sikket at programmet virker, men release gruppen Paradox har eksisteret længe og har et kendt navn så de ligger nok ikke navn til et crack der ikke virker - men det må tiden vise.

Læs mere her: Another Vista activation bypass: for reals this time?

Gamer hjelm læser tanker

Project Epoc kommer med en gamer hjelm som læser ens tanker, således at man ikke behøver at gøre andet end at tænke for at spille.

Hjelmen registrer hjerneaktiviteten ligesom avanceret medicinskudstyr, ved at registrere impulser i hjernen.

Emotiv har også utviklet et Emotiv Developers Kit for utviklere som vil legge til støtter for hjelmens funksjoner i sine spill. Her er det tre funksjoner det legges spesielt vekt på:

Dertil har de udviklet et udviklingskit som spilproducenter kan bruge til at implementere understøttelse af hjælmen. Der er 3 funktioner der skal lægges mærker til her: Expressive Suite registrere spillerens ansigtsudtryk, Affective Suite bruger spillerens følelsesmæssige tilstand til at påvirke spillet og Cognitive Suite gør det muligt at håndtere virtuelle objekter ved tankens kræft.

Læs mere her: Gamer-hjelm leser tanker

Vista nøgle generator var et fup

I fredags kunne jeg fortælle omkring et program der brugt "Brute force" til at generer gyldige nøgler til Microsoft nye styresystem Vista, men det er nu kommet frem at programmet ikke virker og det var aldrig hensigten at det skulle virke.

Manden bag programmet tilstår dette på keznews, som siger at programmet er ment som en joke og det aldrig har virket.

Selvom manden der har lavet programmer siger at det ikke virker, er der flere der påstår at de har generet gyldige nøgler med programmet.

Læs mere her: Windows Vista "Brute Force Keygen" a hoax og Brute force keygen a phoney???????????

fredag, marts 02, 2007

Pirater kan generere gyldige nøgler til Vista

Pirater kan bryde aktiveringen i Vista på flere måde og nu er der kommet en ny måde hvor et program forsøger at gætte sig til en gyldig nøgle indtil den finder en.

Den nye metode som piraterne er begyndt på går udover betalende kunder, da nøglen de aktiver kan være en nøgle som Microsoft sælger til en kunde.

På nuværende tidspunkt vides der ikke hvad Microsoft gør ved problemet samt hvordan de vil håndtere at en betalende kunde kan blive stemplet som pirat, selvom de har købt en lovlig kopi af Vista.

Læs mere her: Pirater lager gyldige Vista-nøkler

Sony lancer walkman som viser video

Sony lancer deres nye NW A800 Walkman som afspiller både video og mp3 filer samt indbygget 2 tommer skærm med en opløsning på 320 x 240 pixels.

Walkmanen kan både vise video horisontalt og vertikal samt den understøtter MPEG4 og H.264/AVC codec.

Ligesom Sonys andre Walkman modeller får den nye understøttelse af SonicStage, som benyttes til at overføre filer og sortering af filerne. Dertil har den også fået indbygget DSEE lydteknologien som genoprette højfrekvens toner som gør tabt ved komprimering.

Walkmanen kommer i sort, hvid og violet samt der bliver 3 størrelse 2, 4 og 8 GB.

Læs mere her: Sony lanserer video-walkman

torsdag, marts 01, 2007

Anmelselse af Microsoft Ultimate Keyboard 8000


Bloggen gizmodo.com har kigget nærmere på Microsoft nye tastatur Microsoft Ultimate Keyboard 8000 og ud af det er der kommet en anmeldelse af tastaturet.

De skriver bla. at tastaturet er fantastisk og det er blevet udstyret med en magnetisk dock, således du kan oplade både mus og tastatur samtidigt og der til er både tastatur og musen trådløst.
Yderligere skriver de at docken har indbygget en 4 ports UDS hub, som giver dig mulighed for at tilslutte 4 ekstra ting uden at skulle om bag computeren for at tilslutte dem.
Jeg syntes selv at tastaturet ser rigtigt flot ud og kunne godt overveje at skifte til det, når det gamle tastatur med ledning skal skiftes.
Læs resten af anmeldelsen samt se flere billeder her: Hands-On With Microsoft's True Ultimate Keyboard

Anonym hacker frigiver informationer omkring Xbox 360 Hypervisor hack

En anonym hacker har i dag frigivet informationer om hvordan han hackede Xbox 360'erens kernal tilbage i november 2006. Efter han havde hacket Xbox 360'eren fortale han Microsoft omkring problemet og de brugte kun 6 dage på at lukke hullet.

Eftersom Microsoft kun brugte 6 dage på at lukket hullet, viser at Microsoft tager disse huller alvorligt. Men det kan også ses i den baggrund at andre hackere nu vil forsøge at bruge hullet til at finde flere huller og/eller fejl.

Læs mere her: Xbox 360 ran homebrew, leak patched og Xbox 360 Hypervisor Privilege Escalation Vulnerability

Installer Vista på 5 minutter

I dag kan DVD drevet slet ikke følge med hastighederne for overførsel af data i forhold til overførsel fra USB pen og i dag er det muligt at købe en USB pen med 4 GB for ca. 250 kr.

Installationen af Vista tager kortere tid end installationen af Windows XP, det tager ca. 25 - 30 minutter, men ved at bruge et USB pen kan du tage yderligere af tiden installationen tager.

Med en USB pen kan du formatere den og flytte filer derover og boote fra den af. Derved opnår du en langt højere læsehastighed end ved brug af DVD drevet.

Sådan gør du:

  1. Start -> kør -> skriv cmd tryk enter.
  2. Skriv diskpart
  3. Vælg disk 1 (sørg for at USB pennen er disk 1, skriv list disk for at undersøge)
  4. Skriv clean
  5. Skriv create partition primary
  6. Skriv select partition 1
  7. Skriv active
  8. Skriv format fs=fat32
  9. Skriv assign
  10. Skriv exit
  11. I cmd skriver du xcopy d:\*.* /s/e/f e:\ for at kopiere Vista til USB pennen

Læs mere her: Installer Vista på fem minutter


PS3 mangel slut i maj

Sony har sagt at der vil være 2 millioner PS3 konsoller klar til slutningen af næste måned, således at det skulle være muligt at få fingrene i en PS3.

Samtidig mælder mange butikker omkring salget af PS3'en går meget langsomt, dette er Sony dog ikke enig i og henviser til steder hvor konsollen har været udsolgt siden lanceringen i november.

Sony siger at de er fornøjet med salget af PS3'en men de er langt bag efter Nintendo salg af Wii'en. I januar solgte 244.000 konsoller mens der blev solgt 436.000 Wii konsoller og der blev solgt 249.000 Xbox 360 konsoller.

Læs mere her: Sony: Slutt på PS3-mangel i mai

Studerende modtager trusselsbrev fra RIAA

RIAA som er den amerikanske pladebrancheorganisation, har udsendt 400 breve til studerende ved 13 universiteter i USA omkring mulige sagsanlæg hvis de ikke stopper med at henter musik uden at betale for det.

Brevene har vagt stor opsigt i USA, da de er skrevet som om de indebærer en direkte trussel mod modtagerne af brevene, da det ikke vides omkring brevene er udsendt tilfældigt eller om de har beviser mod modtagerne af brevene.

Det tyder dog på at RIAA har beviser mod modtagerne, da de i brevet opfordres til at indgå forlig, for at slippe for en retssag, hvor de kan komme til at betale for sagsomkostninger samt erstatning for det hentede materiale.

De studerende kom bla. fra Arizona State University, North Carolina State University, Ohio University, Syracuse University, Amherst, University of Southern California, University of Tennessee, Knoxville, and University of Texas, Austin og nogle af dem var endda mindreårige.

Læs mere her: Sender trusselbrev til studenter

BackupHDDVD er blevet fjernet fra sourceforge

Den officielle udviklingsside for programmet BackupHDDVD er blevet fjernet, den var placeret hos sourceforge.net.

Programmet kan selvfølgelig stadigvæk findes på nette, da der er mange hjemmesider der har programmet liggende.

Programmet bruges til at fjerne AACS kopibeskyttelsen fra HD DVD og Blu-ray skiver.

Skaberen af programmet er blevet bedt om at stoppe udviklingen af programmet på sourceforges hjemmeside, kan man læse på doom9 forumet.

Dette i sig selv er ikke nyt, da det samme skete for CloneDVD og AnyDVD før de blev til betalingsprogrammer.

Læs mere her: BackupHDDVD søkk vekk