mandag, april 30, 2007

De første billeder taget med iPhone

Nu er der dukket billeder op på billedtjenesten Flickr, som er taget Apples iPhone.

Billedernes informationer stemmer overens med iPhones kamera specifikationer, med det er ikke officielt bekræftet at billederne er taget med iPhonen.

Kamerainformationerne:

  • Camera: Apple iPhone
  • Aperture: f/2.8
  • Orientation: Rotated 90 degrees clockwise
  • Date and Time: 2007:04:21 10:23:45
  • Color Space: sRGB
  • Tag::EXIF::0xA500: 11/5
  • Compression: JPEG
  • Image Width: 1600 pixels
  • Image Height: 1200 pixels

Billederne er blevet slettet fra Flickr igen, men de findes stadigvæk på nettet og Flickr kontoen skulle angiveligt ejes af en Apple produktchef.

Det tyder dog meget på at billederne stammer fra iPhonen, hvorfor skulle de ellers blive slettet?

apple iphone camera picture 1
apple iphone camera picture 2
Læs mere her: Første bilde tatt med iPhone

RIAA slår til mod netradio

RIAA (Recording Industry Association of America) har igennem længere tid forsøgt at tredoble afgiften for internetradiostationer.

Radiostationerne har forslået ikke at spille musik fra kunsterne fra RIAA for derved at slippe for at betale den høje afgift til SoundExchange, men RIAA har ændret reglerne således de skal betale afgiften selvom kunsterne ikke er medlem af RIAA. De ikke tilmeldte kunster kan afhente de indsamlede penge så snart de bliver medlem af RIAA, mod at betale et tilmeldingsgebyr.

En af verdens største netradio opfordrer deres lyttere at sende breve til deres lokale politikere for at få ændret lovkravet, således netradioerne ikke uddør.

Læs mere her: RIAA slår til mot nettradio

søndag, april 29, 2007

Amiga genopstår

Amiga Inc. købte tilbage i 1996 rettighederne til Amiga, navnet og er nu klar med nye maskiner, der kører med Amiga OS 4.

Mange Amiga fans venter efter de nye Amiga maskiner, så rigtig kan teste Amiga OS 4.0, men de er stadigvæk skeptisk, da der tidligere har været mange forsøg på at genoplive Amiga uden held. Siden 1994 har hele 34 firmaer forsøgt sig med at genoplive Amiga.

Maskinerne bliver billige med priser fra. 500 $ til 1500 $ (ca. 2.700 dkr. til ca. 8.200 dkr.).

Læs mere her: Amiga gjenoppstår

lørdag, april 28, 2007

Nintendo arbejder på booste Wii produktionen

Nintendo arbejder på at øge produktionen af Wiis, men det burde ikke komme som en overraskelse for mange med den store efterspørgsel på den.

Satoru Iwata fra Nintendo, siger at de ikke har været gode nok til at forudse den store efterspørgsel på Wii'en. De vil ikke sige hvor meget de vil øge produktionen og heller ikke hvor stor deres månedlige produktionskapacitet er.

De er mere villige til at snakker omkring deres super sælgende Nintendo DS, som de producere 2,5 millioner om måneden, hvilket er den største produktion nogensinde for en Nintendo spille konsol.

Læs mere her: Nintendo working to boost Wii production

Hackere sender spam-virus mail

Hjemmesiden The Register kan fortælle at sikkerhedsfirmaet MessageLabs har stoppet den første spam-virus mail.

Mailen forsøger at starte rygter således det påvirker aktiemarkedet samtidig indeholder den en trojaner, der sender spam.

Sikkerhedsfirmaet har aldrig får oplevet at en mail forsøger at fuppe folk og samtidig overtage kontrollen over computeren til at sende spam. Mailen indeholder et link til en screen saver, der kan downloades, men i stedet installeres en spam mailer.

Læs mere her: Hackers debut spam and virus sandwich

Apple laptops Blu-Ray drev kommer

Fastmac har slået Apple i at komme med det første Blu-Ray drev til Apple laptops. Fastmac drevet er lige blevet lanceret og er i slim format således de passer til PowerBooks, iBooks, Mac Mini og MacBook Pro 17".

Drevet kan dog indtil videre kun benyttes til at brænde og læse data, eftersom der endnu ikke findes en afspiller til Mac, som kan afspille Blu-Ray film. Der går dog rygter omkring det kommende OS X 10,5 måske skal indeholde denne funktionalitet.

Læs mere her: Blu-Ray Drive For Apple Notebooks

fredag, april 27, 2007

Google bruger mistede data

Det var brugerne af Google personlige hjemmesider, der i går mistede alle deres data. De havde igennem længere tid tilbudt at man kunne lave ens personlige startside, hvor man kunne tilføje personligt indhold som nyder, vejre og rss feeds fra alle mulige hjemmesider.

Disse sider samt brugernes data forsvandt i går for Google, men efter intenst arbejde fra Googles siden af har de nu genskabt dataene, således man har fået sin personlige startside tilbage.

Læs mere her: Google glitch loses user data

PlayStation Eye til PS3

Sony kommer med et nyt EyeToy-kamera til playstation 3 kaldet Playstation Eye. Det vil kunne tage 120 billeder i sekundet i 320 x 240 opløsning eller 60 billeder i sekundet med 620 x 480 opløsning. Dertil vil det have indbygget mikrofon med støjfjerner teknologi.

Til kameraet følger programmet EyeCreate, som giver brugeren mulighed for at gemme billeder, video og lydklip. Dertil vil det være muligt at tilføje effekter som slowmotion og time-lapse. Kameraet tilsluttes via USB 2.0 og skulle efter Sonys udsagn have en fire gange så god opløsning som forgængeren til PS2.

Læs mere her: PS3 får PlayStation Eye

Gratis musik med pop-up reklamer

Firmaet Intent Mediawork har fundet en metode til at inkludere pop-up reklamer i musik og video filer, således det ikke går ud over kvaliteten eller sikkerheden. De siger at 60 % af brugerne er villige til at hente musik med pop-up reklamer.

Intent er allerede begyndt med at ligge filer med pop-up reklamer ud på P2P netværk og derved allerede distribueret 1,7 millioner kopier til brugerne i år. De regner med at det tal stiger til mindst 10 millioner i år.

Blandt deres kunder finder vi musikfirmaet Nettwerk Music Group, som publicerer artister som Avril Lavigne og Barenaked Ladies. Dertil regner de med at få en aftale på plads med større musikselskaber indenfor kort tid.

Læs mere her: Gratis musikk med pop-up-reklamer

onsdag, april 25, 2007

Ny Halo3 video

Nu er der kommet en 7 minutters lang video hvor man kan se gameplayet i det kommende Halo 3.

Er man så heldig at eje Crackdown og Xbox Live kan man snart selv prøve spillet. Det bliver den 16. maj multiplayer demoen af Halo 3 bliver tilgængelig for ejere af Xbox 360 og Xbox Live.

Dertil skal man enten have en invitation eller eje spillet Crackdown.



Se også: Halo 3 betatest til maj

DrinkOrDie bagmand tilstår

Hovedbagmanden bag en af verdens ældste og mest kendt piratgruppe DrinkOrDie har tilstået.

Hew Raymond Griffiths fra England, som var hovedbagmanden risiker nu op til 10 års fængsel og en bøde på 500.000 $ (ca. 2.729.000 dkr.) efter han har tilsået piratkopiering og brud på ophavsretten. Han er dog sluppet for at blive tiltalt for at have tjent penge på det.

DrinkOrDie rigtigt kendt da de lancerede Windows 95 flere dage før det kom til salg og gruppen skulle angiveligt have spredt pirat kopier for 50 millioner dollars (ca. 273 millioner dkr.).

Griffiths har også været leder af Razor1911 og RiSC. Razor1911 blev stoppet i 2001 efter et raid af myndighederne men er startet igen i 2006 og er stadigvæk aktive.

Læs mere her: DrinkOrDie-topp tilstår

tirsdag, april 24, 2007

Internet Explorer 8 på vej

Microsofts Mix konference står snart for dåren og på konferencen vil der bla. blive snakket omkring Internet Explorer 8.

Lige fra starten af lanceringen af IE7 har Microsoft fået mange tilbagemeldinger fra kunderne, og alt den information vil de bruge som fundament for den kommende Internet Explorer.

Chris Wilson har været med til at udvikle Internet Explorer siden IE2 og vil fortsat være med i udviklingen af den kommende version og han vil komme til at snakke omkring IE8, men vil ikke gå i detaljer.

Læs mere her: Internet Explorer 8 på vei

mandag, april 23, 2007

Salget af Wii går ned, mens PS3 på vej op

Marts måned blev måneden hvor salget af Wii konsoller faldt og PS3 salget steg. Wii salget faldt med hele 23 % i forhold til februar måned og PS3 salget steg 2 %. Dog blev der stadigvæk solgt langt flere Wii konsoller (259.000 stk.) end PS3 konsoller (130.000 stk.).

Xbox 360 salget faldt også i marts måned med 12 % set i forhold til februar, men det skyldes sikkert den kommende Xbox 360 Elite. Der blev solgt 199.000 stk. Xbox 360 konsoller i marts.

Playstation 2 klare sig stadigvæk godt og der blev solgt 280.000 konsoller, hvilket dog er 5 % mindre end foregående måned.

Læs mere her: Wii ned, PS3 opp

Russere bryder OpenOffice

Det russiske firma Intelore har udviklet et program den kan finde glemte passwords til OpenOffice-dokumenter. Programmet OpenOffice Password Recovery v1.0 er udviklet til at hente glemte passwords fra OpenOffice-dokumenter.

Ifølge firmaet kan programmet finde det glemte passwords til alle OpenOffice-dokumenter, men det er lettere ved ens egne dokumenter, hvis man kan huske længden eller begyndelsen af kodeordet.

På Intelores hjemmeside er det muligt at hente en gratis prøve version og en fuld version koster 79 $ (ca. 430 dkr.).

Læs mere her: Russians crack OpenOffice security

Opgrader din Xbox 360 HD med egen 120 GB HD

Hackeren "The Specialist" har været på spil igen og frigivet en ny version af hans HDDHackr program (version 0.90), således det er muligt at opgradere din Xbox 360 harddisk til en 120 GB billigere end den du kan købe af Microsoft.

Hvis du overvejer at opgrader din harddisk med dette hack skal du passe lidt på da der går rygter om at der er en chance for at Microsoft har bannet folk fra Xbox Live, pga. dette hack. De skulle efter signende være opdaget, da de ikke benytter den originale hddss.bin fil, som er copyright beskyttet med et bitmap billede af deres logo.

Læs mere her: Mod your 360 with an off-the-shelf 120GB HDD, save $100 og TheSpecialist's HDDHackr v0.90 - Adds Support for 120GB Drives!

Frankrig med eget HD format

Indtil nu har der været tæt kamp mellem HD formaterne, men nu melder der sig en ny spiller med eget HD format.

Det er de franske filmdistributør, der vil satse på et andet billigere alternativ til Blu-ray og HD DVD. Det hedder High Definition Versatile Multilayer Disc (HD VMD).

New Medium Enterprise, som har udviklet det nye format, fortæller at det er muligt at lager op til 48 GB og der er understøttelse for 1080p opløsning.

De kommende afspillere vil være kompatible med alle HD skærme på markedet, så det skulle ikke være et problem. Prisen for afspilleren bliver 299 Euro (ca. 2.300 dkr.) og så får man endda 5 film med.

Læs mere her: Frankrike med eget HD-format

Google gemmer din historik

Googles kommende funktion "Web History" vil Google give brugeren mulighed for at søge i alt vedkommende har set på nettet. Funktionen vil gemme informationer omkring hjemmesider, billeder og multimediefile som Youtube videoer mv. således man ikke selv behøver at huske på tidligere besøgte steder.

Informationerne vil Google gemme i deres egen struktur, således det bliver let for brugen at søge i de gemte informationer.

Web History vil også kunne hjælpe Google med at levere mere personlige søgeresultater for brugerne og søgningen vil blive baseret tidligere søgninger og derved skulle sikre mere relevans for de søgning man laver.

Google Web History bliver installeret sammen med Google Toolbar, men brugeren skal selv slå det til før det bliver installeret. Dertil kræves der en Google konto.

Læs mere her: Google vil spionere på deg

søndag, april 22, 2007

Apple retter 25 Mac OS X fejl

Apple har frigivet deres 4 sikkerhedsopdatering i 2007, som retter hele 25 fejl fundet i Mac OS X. Ud af de 25 fejl kan 15 af fejlene føre til at angriberen kan få kontrol over en uopdateret Mac.

En af opdateringerne sikre at man ikke kan omgå login og pauseskærms login. Dertil er der opdateringer til flere forskellige dele af systemet samt tredjeparts programmer.

Apple har indtil videre frigivet en sikkerhedsopdatering hver måned og i sidste måned rettede deres opdatering hele 45 fejl fundet i Mac OS X. De har dog ikke planer om en fast opdatering hver måned ligesom Microsoft.

Læs mere her: Apple Plugs 25 Mac OS X Flaws

TDC måske eneste forhandler af iPhone i Danmark

Til Juli kan amerikanerne få fingrene i Apples iPhone men det er kun en forhandler der har retten til at sælge dem. Når mobiltelefonen bliver lanceret i Europa, vil Apple nok følge forretningsmodellen fra USA.

Der foreligger ryger omkring den Europæiske forhandler med eneretten bliver Vodafone. Hvis dette er sandt så bliver TDC sandsynligvis eneforhandler af iPhonen da de er den eneste i Danmark der sælger Vodafone produkter.

Per Christiansen fra TDCs presseafdeling siger at TDC vil ikke kommentere sagen da de ikke kommenter på rygter.

Kilde: Computerworld.dk

Se også:
iPhone spottet i Lost
Alt om iPhone
iPhone præsenteret med billeder

Hacker bryder in i Mac OS X

På CanSecWest sikkerhedskonference i Vancouver, Canada, har en hacker hacket sig ind i en Mac med OS X og vundet 10.000 $.

Konkurrencen gik ud på at hacke en Mac, hvor ingen programmer måtte køres via den trådløse forbindelse, hvilket ingen formået. Derefter tillod arrangørerne at hackerne kunne forsøge sig med at exploite browsere.

Hacken Dino De Zovie formåede dette, ved at sende en URL til browseren, som åbnede en blank side, men ramte et sikkerhedshul i OS X og derved kunne han med en bagdør overtage kontrollen med Mac'en.

Sikkerhedshullet der blev benyttet bliver ikke offentliggjort, men Apple bliver informeret.

Læs mere her: Myth crushed as hacker shows Mac break-in

lørdag, april 21, 2007

Google leder efter talenter på hacker konferance

Google leder efter et par gode sikkerheds folk og benyttede CanSecWest sikkerheds konferencen for at lede efter egnede kandidater.

De havde endda et bord ved konferencen hvor de uddelte gratis kuglepenne og lysende knapper. Dertil var det muligt at få en T-shirts hvos man kunne løse en gåde.

Folkene ved Googles bord uddelte også informationer om deres sikkerheds job, som de ønsker udfyldt.

Det kom ikke som en overraskelse at Google var ved CanSecWest, da de i sidste måned også var ved ShmooCon i Washington, D.C.

Læs mere her: Google looks for talent at hacker con

Zepto's Znote 6625WD med DX10, HSDPA og HD DVD

zepto 6625WD
Zepto er ikke et kendt navn på verdensplan for gaming bærebar computere, men bloggen engadget.com håber at Zepto med deres kommende Znote 6625WD ikke kommer til at skuffe, da den får nogle fine specifikationer.

Den kommende Znote 6625WD bliver udstyret med en 15,4" skærm med WSXGA opløsning, Core 2 Duo processor, Intel Santa Rosa platform, HSDPA, 1 GB RAM, Bluetooth 2.0, 512MB GeForce Go 8600 grafikkort med DirectX 10, mulighed for HD DVD brænder, 802.11a/b/g/n samt en HDMI port.

Zepto skulle være klar i midten af maj til at tage mod tilpassede ordre og de billigste udgaver af modellen vil nok ende omkring 1.000 til 1.200 dollars i USA (ca. 5.500 til 6.500 dkr.).

Læs mere her: Zepto's Znote 6625WD does DX10, HSDPA, and HD DVD

Wikipedia 0.5 - Dele af Wikipedia lanceret på cd-rom

The Wikimedia Foundation og Linterweb har lanceret Wikipedia på cd-rom i version 0.5, som indeholder 2000 artikler fra den engelske version af Wikipedia.

Indholdet af Cd’en består af udvalgte artikler som er blevet valgt ud fra kvalitet og vigtighed, som brugerne af Wikipedia har valgt. De valgte artikler omhandler emner som: Geografi, kunst, litteratur, videnskab, historie og naturvidenskab.

Cd’en kan hentes her: ISO-filen Wikipedia 0.5 og programmet Kiwix skal bruges for at læse artiklerne. Programmet er et open source værktøj lavet til formålet.

Læs mere her: Wikipedia 0.5 available on a CD-ROM

Microsoft tilbyder Windows til 16 kroner

Microsoft tilbyder billige licenser til fattige lande samt til fattige i USA.

I går præsenterede Bill Gates planerne omkring billige licenser til fattige lande, således de kan komme ind i den digitale tidsalder. Flere fattige land har allerede skiftet til Linux, da det gratis at benytte.

Tidligere har Microsoft givet Malaysia og Thailand gode tilbud med licensprisen helt ned til 30 $ (ca. 160 dkr.). Men det nye projekt Microsoft har skudt i gang "Microsoft Unlimited Potential" satser på endnu billigere licenspriser til udviklingslande.

De bliver myndighederne i de enkelte lande, der kommer til at stå for at distribuer maskinerne videre til dem der har behov for dem. Brancheanalytikere har regnet sig frem til at en computer med Microsoft programmer kan sælges for 300 $ (ca. 1.60 dkr.), hvilket kommer til at betyde at Microsoft skal sælge deres programmer for 3 $ (ca. 16 dkr.). Normalt koster Windows Xp Start Edition, Office Home og Office 2007 er ca. 150 $ (ca. 800 dkr.).

I USA vil Microsoft tilbyde mennesker med en dårlig økonomi billigere licenser. Det bliver familier med en indkomst under 15.000 $ (ca. 82.000 kr.), hvilket svarer til 15 % af befolkningen i USA, som kan få mulighed for at billige Microsoft produkter.

Læs mere her: Microsoft tilbyr Windows til 18 kroner

fredag, april 20, 2007

Xbox 360 Elite indmaden for første gang

Hjemmesiden llamma.com har været heldig at have fået fingrene i en Xbox 360 Elite fra en Wal-Mart butik i Minneapolis.

De har valgt at skille den ad for at tage billeder af indmaden og vise os dem. Det bliver forsøgt at dokumentere forskellene mellem den første Xbox 360 og Elite version. Dog kan det ikke med sikkerhed siges om Xbox 360 Elite har fået en 65mn CPU opgradering selvom der er ting der peger mod en opgradering.

Men tag selv kig billederne igennem og læs beskrivelsen her: Inside the Xbox 360 Elite

iPhone spottet i Lost

iPhone spottet i Lost
Kig på det ovenstående billede og du vil nok se at grænsefalden og knapperne mindre meget om Apples kommende telefon iPhone.

Billedet stammer fra den amerikanske serie "Lost" og er næppe en fungerende telefon, som den har nok andre funktioner end at ringe, sende SMS og surfe på nettet.

Appels iPhone rammer det amerikanske marked om en måneds tid.

Læs mere her: iPhone Non-News of the Day

MySpace lancer konkurrent til Digg

Mange har forsøgt at efterligne succesen fra nyhedstjenesten Digg.com og nu vil MySpace også forsøge sig med Digg konkurrent.

MySpace, som ejes Rupert Murdochs News Corp., svar på digg bliver MySpace News. Hovedforskellen på MySpace News og Digg er at MySpace bestemmer hvilke nyheder der skal vises og ikke ligesom på digg, hvor det er brugerne. MySpace News vil blive delt op i kategorier, hvor brugerne kan stemme på de bedste nyheder.

MySpace News er stadigvæk i Betaversion.

Læs mere her: MySpace lanserer Digg-konkurrent

Kunderne vil have Windows XP

Det var planen at Dell vil skifte til Vista til januar, men nu har de valgt at igen at tilbyde Windows XP, da kunderne efterspørger det.

Det må ikke være en sjov situation for Microsoft som gerne vil have udfase Windows XP, og kun tilbyde Vista. Men mange kunder hælder stadigvæk til Windows XP.

Michael Burk som er produkt chef hos Microsofts siger at Dell behandler en lille del af deres kunder på den rigtige måde. Men som sagt er det hovedparten af kunderne der vil have den nye og bedste teknologi og det inkluder Windows Vista.

Hewlett-Packard, CompUSA og Lenovo er heller ikke skiftet helt til Vista og tilbyder stadigvæk Windows XP.

Læs mere her: Kundene vil ha XP

Xbox 360 Elite allerede på Ebay

Xbox 360 Elite bliver først lanceret den 29. april men den findes allerede på Ebay. Allerede nu har budene rundt 800 $ (ca. 4.400 dkr.) som er højere den vejledende salgspris for en Xbox 360 Elite.

Xbox 360 Elite kommer den 29. april i USA med HDMI port og 120 GB. harddisk. Den vi allerede har set på Ebay bliver nok ikke den eneste vi kommer til at se der.

Læs mere her: Xbox 360 Elite allerede på Ebay

Se også: Xbox 360 Elite med billeder

torsdag, april 19, 2007

Sony frigiver PS3 1.70 og PSP 3.40 firmware opdateringer

Sony har frigivet nye firmware opdateringer til deres PlayStation 3 og PlayStation Portable.

PS3 opdateringen til version 1.70 giver brugen mulighed for at spille originale PSOne spil købt via PlayStation Store til PSP. Dertil bliver det muligt at benytte force feedback når man benytter PlayStation og PlayStation 2 tilbehør. Yderligere kan force feedback nu benyttes i Gran Turismo HD, som PS3 ejere gratis kan hente fra PlayStation Store.

PSP opdateringen til version 3.40 skulle efter sigende giver brugeren yderligere understøttelse for PlayStation Network spil, selvom der ikke specifikt bliver nævnt nogle spil.

Læs mere her: Sony Releases PS3 1.70 and PSP 3.40 Firmware Updates og Sony ups PlayStation 3 firmware to v1.7, PSOne titles not faring so well

Thunderbird klar i version 2.0

Open Source projektet Mozilla har lanceret version 2.0 af deres populære e-mail klienten Thunderbird.

Den nye version giver brugeren lettere mulighed for at holde orden i indbakken via forbedret søgning og sortering. Dertil får brugeren mulighed for at benytte visuelle temaer og ekstensions samt forbedret beskyttelse mod phishing e-mails.

Du kan hente den nye version her: Thunderbird 2

Læs mere her: Thunderbird 2.0.0.0 klar for nedlasting

Xbox 360 opdatering kan ødelægge konsollen

Guitar Hero II viberations opdateringen til Xbox 360 kan føre til defekte spillemaskiner.

Mange brugere har efter installationen af opdatering oplevet at deres konsol bliver overophedet og kontrolleren viser "three rings of death". Hvilket oftest betyder at konsollen er defekt og skal sendes til reparation hos Microsoft. Problemet bliver først stort hvis ens garanti er udløbet for så kan det betyde en dyr reparation.

Enkelte brugere har haft succes med at genstart konsollen eller sætte en ekstra blæser foran konsollen for at køle den ned.

Overophedningsproblemet er ikke et nyt problem da det har eksisteret lige siden lanceringen af konsollen, men oftest skyldes overophedningerne nye spil.

Skaberne af Guitar Hero II kigger nu på problemet og vi må håbe de kan finde en løsning således at viberationer virker og man undgår overophedning af ens Xbox 360.

Læs mere her: Oppdatering kan ødelegge Xbox 360

Asus vil også lave super billig bærebar

Asus vil i samarbejde dem Intel lancere superbillige bærebare computere med Linux som styresystem. Prisen for den billige bærebare bliver ca. 1.100 kr. og de kraftigste i serien vil komme til at koste ca. 3.000 kr.

Den bærebare computer vil blive baseret på Intels Classmate maskiner og de vil komme til at konkurrer med XO-maskinene fra Quanta Computer som benyttes i One Laptop Per Child projektet. XO-maskinene koster ca. 730 kr.

De håber begge på at kunne kontrakt med den Brasilianske regeringen om levering af computere til alle elever i femte til tiende klasse.

Læs mere her: Superbillige bærbare kommer

Bedre DVD afspilning i Vista

Roxio CinePlayer DVD Decoder Pack kommer nu i en Vista version efter den har været rigtigt populær som decoder til Windows Media Player i Windows XP. Den opgraderede version til Vista giver fuld understøttelse af 5.1-lyd.

Roxio CinePlayer DVD Decoder Pack koster 14,99 $ (ca. 80 dkr.), men hvis du ikke ønsker at betale de ca. 80 kr. for at kunne afspille DVD'er i Windows Media Player 11, kan andre programmer benyttes.

Læs mere her: Bedre DVD-avspilling i Vista

onsdag, april 18, 2007

Vigtig opdatering til FireFox

FireFox har igennem længere tid ikke kunnet afspille Windows Media Video, men nu kommer hjælpen fra Microsoft af således at FireFox ikke længere lider under dårlig WMV understøttelse.
Microsoft hjælper FireFox brugere, således de ikke behøves at benytte Internet Explorer for at se VMW video.

Følgende styresystemer er understøttet:

  • Windows XP SP2 (x86)
  • Windows XP SP2 (x64)
  • Windows Vista (x86)
  • Windows Vista (x64)

Windows Media Player Firefox Plugin kan hentes her.

Læs mere her: Viktig Firefox-oppdatering

Sony tilbyder at erstatter ubrugelige dvd'er

Skulle du have problemer med at afspille DVD'er fra Sony med deres nye kopibeskyttelse ArccOS, så er der heldigvis hjælp på vej, da Sony har valgt at opdatere deres kopibeskyttelse og dertil tilbyder de at erstatte købt DVD'er man ikke kan afspille.

Selvom Sony stadigvæk benytter DRM, som giver problemer for forbrugeren, er det et godt træk fra deres side af at tilbyde at man kan få erstatte ens DVD'er når man ikke kan afspille dem.

Læs mere her: Sony offers fix for broken DVDs

Se også: Sony laver DRM fiasko igen

Google med alternativ til Powerpoint

Google har i går på Web 2.0 Expo i San Francisco afsløret at de nu kommer med deres eget alternativ til PowerPoint. De har allerede et alternativ til Word og Excel med Web 2.0 grænsefalde.

Google vil lancere Gmail, Google Calendar, GTalk samt de andre programmer i en pakke til virksomheder.

Google chefen Eric Schmidt mener ikke de kommer til at konkurrer med Microsoft da deres programpakke ikke kommer til at indeholde alle de funktioner som Office pakken fra Microsoft tilbyder.

Læs mere her: Google med Powerpoint

tirsdag, april 17, 2007

Microsoft vil konkurrere med Adobes Flash Player

Microsoft kommende rival til Flash Player fra Adobe Systems kaldet "Silverlight", vil blive fremvist ved National Association of Broadcasters (NAB).

Silverlight vil ligesom Flash Player været et plugin til browseren som vil give brugeren mulighed for at afspille mediefiler og andre webapplikationer. Det vil virke i flere browsere både under Windows og Mac.

Målgruppen for Silverlight bliver medie- og underholdningsselskaber som gerne vil benytte video på nettet. Adobes Flash Player dominer i forhold til streaming af video på sider som MySpace og YouTube også selvom Microsofts "Windows Media Video" format (WMV) er meget udbredt.

Major League Baseball, der er den amerikanske superliga for baseball, og netbaserede video-selskaber som Brightcove, Netflix og Akamai Technologies skulle efter Microsoft udsagn allerede være interesseret i at benytte Silverlight.

Udviklingen af Silverlight har været i gang i over 2 år nu og er tidligere gået under navnet "Windows Presentation Foundation/Everywhere" (WPF/E). Download af Silverlight afspilleren/plugin bliver på under 2 megabytes.

Læs mere her: Microsoft sheds light on Flash rival

12" LCD skærm til Xbox 360

Xbox 360 12 LCD

Det japanske firma Hori kommer med en LCD skærm til at påmontere ens Xbox 360 således den næsten bliver til næsten en bærebar Xbox 360.

Skærmen yderkanter vil flugte med Xbox'ens kanter, derved bliver den 12" og vil have en opløsning på 720p. Den kobles til Xbox 360'eren via komponent.

Indtil videre vil skærmen kun blive solgt i Japan til ca. 300 $ (ca. 1.650 dkr.).

Læs mere her: «Laptop-skjerm» til Xbox 360

Joost skaffer mere materiale til deres netværk

Joost udvider deres netværk således at fire uafhængige tv-selskaber og filmproducenter samt to uafhængige distributører.

Der er tale om tv-selskaberne er ALL3MEDIA International, Alliance Atlantis, September Films og Wall to Wall og distributørerne er IndieFlix og Shorts International.

Joost giver ejere af uafhængigt materiale mulighed for at komme ud et nyt publikum og skabe indtægter, mens de stadigvæk er sikret mod pirateri og overtrædelse af copyright.

Læs mere her: Joost Signs Independent Studios

Microsoft med stregkoder i farver

Microsoft har lavet et nyt produkt farvede stregkoder som kan indeholde flere informationer end de nyværende stregkoder.

De nye farvede stregkoder benytter trekanter frem for firkanter som benyttes i de gamle stregkoder. Dertil benyttes der enten 4 eller 8 farver for at kunne gemme støre mænger af data.

Vi kan komme til at se de nye farvede stregkoder på DVD’er i USA ved juletid

Læs mere her: Strekkoder i farger

Sony laver DRM fiasko igen

Sony har lanceret en ny kopibeskyttelse ARccOS, som gør det umuligt at afspille nye lovlige købte film. Problemet rammer bla. Sony, Pioneer, Toshiba og LG afspiller. Disse afspille har problemer med at afspille film som indeholder den nye kopibeskyttelse.

Film der indeholder den nye kopibeskyttelse kan nævnes Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest, Lucky Number Slevin, Stranger Than Fiction og Bond-filmen Casino Royale.

Sony har overfor en blogger sagt at de arbejder på en firmware opdatering til deres DVD afspiller, men det vides endnu ikke hvornår denne opdatering er klar. Sony har heller ikke planer om at ændre kopibeskyttelsen foreløbeligt.

Så hvis du er uheldig og du ikke kan afspille nye film er der ikke andet end at vente og håbe producenten af din DVD afspiller hurtigst muligt kommer med en firmware opdatering.

Læs mere her: Ny DRM-fiasko fra Sony

mandag, april 16, 2007

Samsung kommer med kombi Blu-Ray og HD DVD afspiller

Samsung kommer endelig med en kombi Blu-Ray og HD DVD afspiller, som blev lovet for næsten 2 år siden.

Samsungs BD-UP5000 som snart vil være klar lover fuld understøttelse af HD DVD og Blu-Ray. Dertil vil den understøtte HDi teknologi og Blu-Rays javasprog BD-Java. Hvorimod LGs kombi afspiller ikke understøtter disse teknologier. HDi og BD-Java benyttes til at erstatte de interaktive menuer kendt fra DVD.

Afspilleren forventes i handlen og prisen bliver ca. 9.000 norske kroner (ca. 8.300 dkr.).

Læs mere her: Blu-Ray og HD DVD i samme spiller

Googles sttørste køb

Google har opkøbt firmaet DoubleClick, for yderligere styrke deres dominans indenfor Internet reklamer. Dette er Googles dyrest køb indtil videre og de har, måtte betale hele 17,5 milliarder kroner (3,1 mia. dollars).

DoubleClick er ledende indenfor Internet reklame programmer og det benyttes bla. af selskaber som Microsoft, General Motors, Coca-Cola, Motorola og Nike.

Det forlyder at både Microsoft og Yahoo! også var interesseret i at opkøbe DoubleClick, men Google kom dem i forkøbet.

Læs mere her: Googles største kjøp

lørdag, april 14, 2007

Joost skal vise CMS indhold

Joost har fået deres første aftale med et stort tv-selskab omkring de skal levere materiale til Joost. Der er tale omkring en aftale med CBS, der har igennem længere tid har været førende i omfanget af distributions muligheder af deres materiale.

Aftalen giver ikke Joost eneretten til CNS indhold, som også vil blive distribueret til andre web-portaler som f. eks. AOL og MSN.

Men alt i alt en rigtig god aftale for Joost, som får mere indhold til deres udmærkede koncept.

Læs mere her: Joost scores first deal with major broadcaster, CBS

Ingen Windows XP næste år

Til Januar 2008 udløber Microsofts kontakt om at levere Windows XP til store pc-producenter som Dell og HP. Det vil betyde at forbrugere der køber nye computere efter denne dato med preinstalleret Windows, de såkaldte OEM, får Vista i stedet for Windows XP.

Med den korte overgangsperiode, får mange til at være skeptiske eftersom mange brugere af Vista har rapporteret om højere systemkrav og manglende drivere.

Læs mere her: Ingen XP neste år

onsdag, april 11, 2007

Bærebar med 250 GB harddisk

Dell og Alienware bliver de første computerproducenter der kommer med bærebare computere med 250 GB harddisk, med henholdsvis Dell XPS M2010 og Alienware m9700.

Leverandøren af harddisken er ukendt, men harddiskens specifikationer ligner eksisterende harddiske til bærebare med 2.5", 5400RPM, 8MB buffer og S-ATA tilslutning.

Prisen for Alienwares m9700 med 250 GB harddisk bliver det sammen som hvis man vælger en 160GB med 7200RPM. For at opgradere fra de standard 80 GB må man slippe 300 $ (ca. 1.600 kr.) mere.

Læs mere her: Laptop med 250GB

Zune 2.0 detaljer lækket

En Microsoft ansat har lækket detaljerne omkring Microsoft kommende version af Zune. Det mest spændene ved denne nyhed er nyheden omkring en kommende miniafspiller, som skal tage kampen op mod iPod nano.

Den næste version af Zune vil komme til at ligne forgængeren, men den nye bliver mindre og materiel vil forblive det samme.

Flash Zune bliver ca. 7,5 x 3,2 x 0,6 cm og den vil understøtte afspilning af video. Dertil vil skærmen komme til at fylde 75 % af afspillerens overflade og vil den ligesom storebroren understøtte WiFi.

Microsoft planlægger at producere 1,6 millioner Flash Zune afspillere inde jul 2007.

Læs mere her: Neste generasjon Zune lekket

PS3 prisen falder

I England har enkelte steder alle rede valgt at sætte prisen på en PS3 ned med 25 pund (ca. 275 kr.). Bogkæden WH Smith tilbud på PS3 til 400 pund (ca. 4.300 kr.) var kun et påske tilbud mens internetbutikken Play.com fortsætter deres tilbud på 400 pund. Med i tilbudet får man en PS3, gratis HDMI kabel samt Blu-ray filmen Click.

Enkelte kilder hævder endda at Sony planlægger at sænke prisen for en PS3 med 100 pund (ca. 1.100 kr.) inden oktober. Hvis Sony gør dette kommer prisen ned på samme prisleje som en Xbox 360 Elite. Med Xbox 360 Elite får du 120 GB harddisk og HDMI kabel.

Læs mere her: Nå faller PS3-prisen

tirsdag, april 10, 2007

Halo 3 betatest til maj

Halo fans verden over venter utålmodig på den kommende version af Halo som kommer i betaversion til maj og vil blive tilgængeligt via Xbox Live, for dem der har Guld abonnement.

Det har været muligt at registrere sig som betatester og måske blive valgt ellers hvis man ejer spillet Crackdown, kan man også deltage i betatesten.

Den præcise dag for starten på betatesten er den 16. maj og testen vil løbe frem til den 6. juni. Den endelige version af Halo 3 skulle være klar engang i løbet af efteråret.

Læs mere her: Halo 3-beta i mai

Verdens først HD plasma-tv

Panasonic kommer sidst i april med verdens først plasma-tv i HD opløsning på 1920x1080.

Panasonics kommende plasma-tv bliver verdens først plasma med 1,920 x 1,080 opløsning og det vil blive lanceret i Japan den 27. april.

Førhen har Panasonic lavet plasma skærme på 50" op ad, men pga. høje produktionsomkostninger på de mindre skærme har vi ikke set dem før nu.

Panasonics plasma-tv i HD kommer til at koste ca. 22.500 kr. i Japan, så vi må nok forvente en højre pris, når den rammer Danmark.

Læs mere her: Verdens først plasma med full HD

Xbox 360 HD DVD drev hacket og AACS Volume ID fundet

Selvom huller i WinDVD blev lukket i sidst uge således AACS ikke kunne brydes er det nu lykkes hackere fra både Xboxhacker og Doom9 at finde "Volume ID" for HD DVD film via et Xbox 360 HD DVD drev.

Så det ser ud til at AACS opdatering i sidste uge af WinDVD har været spild af tid. Men nu må vi se hvor lang tid der går før der kommer en opdatering til HD DVD drevet til Xbox 360, således det ikke kan bruges til at lave backup af HD DVD film.

Men selv om det skulle blive opdateret vil hackere nok igen forsøge sig med at hacke således de kan lave backups af HD film. Så det må siges at være en kamp op ad bakke for AACS.

Læs mere her: AACS hacked to expose Volume ID: WinDVD patch irrelevant

Xbox 360 Elite med billeder

Itavise.no har som en af de først fået muligheden for at kigge nærmere på den nye kommende Xbox 360 Elite og de skriver at der ikke er meget nyt at komme efter. Konsollens indmad er mere eller mindre ligesom den gamle samt udvendig er den eneste forskel farven.

Microsoft forsøger at markedsfør den nye version af konsollen som den komplette udgave af en spillekonsol, med 120 GB harddisk og HDMI ellers de samme specifikationer som den gamle konsol.

Se billederne her: 360 Elite i bilder og læs mere omkring den her: Vi prøver 360 Elite

Xbox 360 contoller med tastatur på vej

Xbox 360 QWERTY keyboard
Allerede for et år siden var der rygter omkring at Microsoft ville komme med en QWERT contoller til deres Xbox 360, men det er først nu at det kommer på markedet.

Selve tastaturet bliver placeret mellem controllerens håndtag, som det kan ses på billedet ovenfor. Tasterne på tastaturet bliver bagbelyst og vil blive tilsluttet via data jack stikket.

Microsoft har endnu ikke oplyst prisen for tastaturet, men det skulle komme til sommer. Så det passer meget fint sammen med deres lancering af Messenger til Xbox 360.

Læs mere her: Xbox 360 QWERTY thumb keyboard is official

Mange World of Warcraft kontoer hacket

Mange brugere af World of Warcraft får deres kontorer hacket pga. manglende opdateringer af deres computere. Når kontoen bliver hacket sælger hackeren spillerens ejendele på det virtuelle sorte marked.

Hackere kommer fra Kina og Rusland og de går efter uopdaterede Windows pc, som besøger hjemmesider, der oftest ikke omhandler WoW. På disse sider placeres keylogger som de besøgende henter ned uden brugens viden. Så hvis du spiller WoW skal du huske at opdatere din maskine for at sikre at du ikke bliver offer for hackere.

Problemet vil fortsætte sålænge at brugerne af WoW er villige til at med rigtige penge køb våben mv. til deres WoW figur, for så kan hackerne tjene penge på at sælge de hackede kontoers ejendele.

Læs mere her: Titusener av WoW-kontoer hacket

søndag, april 08, 2007

Xbox 360 brugergrænsefalde opdatering lækket

Både gizmodo.com og engadget.com skriver omkring en kommende opdatering til Xbox 360 brugergrænsefalden og de viser tilmed en YouTube video, der efter sigende skulle vise de nye ting til Xbox 360 brugergrænsefladen.

Af kommende ting kan der nævnes:

  • The update hits May 7th
  • Your contact list will now integrate Windows Live Messenger, and show joinable session status
  • Messenger contacts can see what game you're playing, and your gamertag
  • Marketplace will now have its own blade, which will be skinned independent of your theme
  • Users will now get inline achievement updates
  • Low-power download mode and auto-shutdown
  • You can watch partially downloaded movies
  • You can text chat messenger six friends playing games watching movies
  • Multiple tweaks on the user interface


Der er ingen af de nye ting der officielt er blevet bekræftet endnu, men efter sigende skulle den komme den 7. maj. Så det bliver spændende at se om det kommer til at holde stik.

Læs mere her: Xbox 360 spring dashboard update leaked? og Officially a Rumor: Xbox 360 to Get MSN Messenger Chat, Jedi Sleep Download Mode

Apple vil ikke stoppe Apple TV hacks

Normalt er Apple ikke meget for at hackere kaster sig over deres produkter og hacker dem for at tilpasse dem til deres behov. Men det der ud til at Apple har skiftet holdning til dette ved deres Apple TV.

Det er engadget.com der har snakket med Apple omkring de vil lukke for hacks til Apple TV. De har ikke tænkt sig at lukke for dem, men de vil heller ikke hjælpe brugerne som har problemer med at opgradere deres Apple TV.

Se bare gizmodo.com Top 5 over Apple TV hacks her: Gizmodo's Top 5 Apple TV Hacks og hackere forsøger at få Linux op og køre på Apple TV her: Linux on the Apple TV getting started og nedenfor kan du se Super Mario på Apple TV.


Læs mere her: Apple's not fighting back against Apple TV hacks

WinDVD AACS opdatering

InterVideo WinDVD blev tilbage i februar hacket således at det var muligt at finde device key, som gjorde det muligt at tage en backup af Blu-ray og HD-DVD indholdet.

Nu kommer Corel med en opdatering til InterVideo WinDVD, som gør det muligt at afspille nye og gamle Blu-ray og HD DVD film. Hvis man ikke opdatere ens WinDVD vil det efter Corels udsagn ikke længere være muligt at afspille AACS-beskyttet Blu-ray og HD DVD film.

Læs mere her: AACS patch for WinDVD, HD DVD and BD players: update or never watch movies again

torsdag, april 05, 2007

Apple med 8 kernet Mac Pro nu

Apple har annonceret deres kommende Mac Pro med 8 kerner som er konfigureret med 2 styks 3,0 GHz Intel Xeon 5300 quad-core processorer. Prisen for dette monster af en Mac kommer til at start fra 3.997 $ (ca. 22.314,05 kr.). Men til den pris er maskinen kun udstyret med 1 GB ram som nok skal opgraderes og derved forøge prisen.

Hvis man som forbruger ikke mener at man kan udnytte alle 8 kerner er det også muligt at købe den nye Mac Pro med 4 kerner til en billigere pris end den ovenstående.

Læs mere her: 64-bit Intel Xeon. Up to 3.0GHz.

onsdag, april 04, 2007

Fullrate udvider med 15 nye byer

Internet udbyderen Fullrate har nu annonceret at de vil udvide deres net med 15 nye byer. Denne udvidelse vil betyde at 220.000 nye husstande også vil kunne få en hurtig bredbåndsforbindelse til billige penge.

De nye byer er:

  • Frederikshavn, Hjørring og Silkeborg.
  • Holte, Allerød, Nærum, Farum, Værløse og Birkerød.
  • Holbæk, Frederikssund, Næstved, Slagelse, Ringsted og Sorø.

Peter Mægbæk fra Fullrate siger at inden firmaets 1-års fødselsdag den 27. april vil deres net blive yderligere udbygget med flere byer. Det må siges at være rigtig gode nyheder for alle dansker som endnu ikke kan få Internet forbindelse igennem Fullrate, da deres priser er rigtigt billige.

Læs mere her (bemærk pdf fil): 15 nye Fullrate-byer

Drastisk fald i salget af PlayStation 3 i England

Sony har haft sort succes med salget af PlayStation 3 i Europa og bare i løbet af de først par dage blev der solgt ikke mindre end 165.000 konsoller i England. Men denne succes ser ud til at være vendt da salgstallene for den anden uge efter lanceringen vise et fald på hele 82 %. Det er firmaet Chart Track, der overvåger salgstallene fra 7.000 butikker i England.

Mange steder i England er det stadigvæk muligt at få fingrene i en PS3, hvis man ønsker det. Sony Europa havde igen kommentar til salgstallene.

Læs mere her: PlayStation 3 hardware sales plummet 82 per cent

Piratgruppen samarbejder med The Pirate Bay

Piratgruppens hjemmeside har været nede i 2 måneder, men nu er den tilbage og de oplyser nu at de har indgået et samarbejde med "The Pirate Bay".

Samarbejdet kommer i første omgang til at bestå af at "The Pirate Bay" skal hoste Piratgruppens hjemmeside og de forhandler omkring at udvide samarbejdet med politisk samarbejde mellem de 2 piratorganisationer.

Piratgruppen har også valgt at fokusere mere på baggrundsartikler frem for nyhedsformidling og brugerne tilknyttet forumet vil blive opprioteret således at der vil komme flere funktioner på forummet.

Læs mere her: Piratgruppen strikes back

tirsdag, april 03, 2007

Britisk hacker tabte sag om udlevering til USA

Hackeren Gary McKinnon har tabt sin sag om udlevering til USA ved den britiske højesteret. Det vurderes at kan få 45 års fængsel for at hacket sig ind i systemer ved det amerikanske militær og NASA. McKinnon har i næsten 2 år kæmpet mod udleveringen til USA.

Det hele startede tilbage i februar 2001 og frem til marts 2002 hvor han hackede sig ind på mere end 90 computere i USA og det har forvold skader for over fire millioner kroner.

Hackeren efterlod beskeder på de maskiner han hackede, for at gøre opmærksom på den manglende sikkerhed. Dette sammen med manglen på sikkerhed som passwords har han forsøgt at benytte i sit forsvar.

Læs mere her: McKinnon loses extradition appeal

Apple TV køre nu Mac OS X

Lige annoncering af Apple TV, har spekulationer gået på hvornår det ville blive muligt for hackere at få en fuld version af Mac OS X op at køre på den.

En hacker, der kalder sig semthex, har lavet en modificeret version af OSX kernen og frigivet den på nettet under Apples egen Public Source License med tilhørende kild kode. Denne modificerede version kan køre på Apple TV.

Efter hackeren har frigivet dette er Mac Mini ikke længere den mindste kompatible maskine der kan køre OS X.

Hos "Google Video" er det muligt at se et videoklip der viser Apple TV installeret med en udgave af OS X.

Læs mere her: Apple TV Now Running Full-blown OSX

Microsoft pengetank er skrumpet

Microsofts kontantbeholdning er skrumpet således de kun har 30 $ milliarder dollar (ca. 167 milliarder kroner), hvor de for blog 5 år siden havde over det dobbelte liggende.

De mange penge er brugt på at opkøbe mindre virksomheder, betale afkast af aktier såvel som at tilbagekøbe aktier. Sidste år brugte de omkring 100 milliarder dollars på aktieafkast og tilbagekøb.

Analytikere siger at Microsoft ikke længere har behov for at have en stor kontantbeholdning liggende som de kan falde tilbage på. Da mange af retssagerne mod Microsoft for monopollignende opførsel er blevet afgjort.

Læs mere her: Microsofts pengebinge krymper

PSP Core pris fald til 169.99$

psp price drop
I dag falder prisen på PSP Core pakken til 169.99$ hvilket svarer til et prisfald på 30$. Grunden til prisfaldet skal nok ses i at Sony forsøger at forlænge den nuværende PSPs levetid.

Billedet af prisfaldet stammer fra GameStop og EB Games reklamemateriale, som de må benytte fra i dag af.

Sony PSP har klaret sig relativ godt på det håndholdte marked som er domineret af Nintendo med deres Nintendo DS. Dog har Sony formodet at gøre PSP'en mere attraktiv ved at gøre det muligt at spille PS one spil på PSP'en samt at den kan bruges til at styre ens PS3.

Læs mere her: PSP Core pack unsurprisingly falling to $169.99 og PSP Core Price Drops to $169.99

Web 2.0 sårbar for angreb

Fortify Software har opdaget en ny slag sikkerhedshuller som de kalder "JavaScript hijacking" og det rammer kun Ajax applikationer som er elsket af Web 2.0 bevægelsen.

Sikkerhedshullet er fundet i alle de store Ajax framework, som benyttes til at implementere Ajax i hjemmesider. Sikkerhedshullet tillader hackere at læse følsomme data fra en hjemmeside som er ramt af sikkerhedshullet.

Ajax gør det muligt at sende data i baggrunde ude at skulle refreshe en hel side, således at en webapplikation kommer mere til at mindre omkring et Windows-program, ligesom Googles Gmail.

Fortify Softwares chief software architect Brian Chess siger at problemet er at det er muligt at sende andet end xml til at sende data fra webbrowseren til serveren og retur.

Læs mere her: Web 2.0 is vulnerable to attack

mandag, april 02, 2007

GTA 4 skaber rører i New York inden lanceringen

Den kommende version af Grand Theft Auto er endnu ikke kommet på gaden og allerede nu skaber den debat, Rockstar Games i sidste uge frigav traileren for GTA 4.

I traileren kan det ses at den kommende by der skal laves ravage i ligner New York til forveksling også selvom den har fået et andet navn i spillet. Dertil viser traileren at spillet har fået en grafisk opdatering.

Reaktionerne kommer fra de øverste hoveder i New York. Borgmesteren, politichefen og andre officielle repræsentanter afviser at byen i GTA 4 har noget med New York at gøre ud over at den ligner visuelt.

Borgmesterens talsmand udtaler til Associated Press at borgmesteren ikke støtter spil hvor der gives point for at skade politifolk.

Læs mere her: GTA IV lager bråk i New York

Apple og EMI dropper delvist DRM og tilbyder højre kvalitet

Der var store forventninger forud for dagens pressekonference i London, hvor EMI chefen Eric Nicoli fik besøg af Apple chefen Steve Jobs.

Pressemødet kom til at omhandle at EMI vil begynde at sælge DRM fri musik i et mere brugervenligt format via iTunes Music Store og andre steder i højre kvalitet end tidligere.

Apples iTunes Music Store bliver det første sted hvor de vil begynde at sælge DRM fri musik i dobbelt så høj kvalitet end tidligere (256kpbs AAC). Prisen for de nye sange uden DRM og bedre kvalitet vil blive lidt dyrere end tidligere (ca. 7,25 kr.) hvorimod sange med DRM (ca. 5,5 kr.). EMIs musikvideoer vil blive solgt uden DRM til samme pris.

Læs mere her: Høyere kvalitet - ingen DRM

Sikkerhedsfirma lukker hul i Windows

Den anden dag kunne jeg for at en animeret markør kan få Vista til at crashe som er levet med Microsoft eget værktøj. Dette er en noget pinlig sag for Microsoft, da det kan laves med deres egen værktøj.

Allerede i fredag var der ondsindet kode i omløb på nettet som udnyttede sikkerhedshullet. Intetanende surfere kan blive ramt ved at tykke på et link. Sikkerhedshullet berør Windows Vista, Windows XP SP2, Windows 2000 SP4 og Windows Server 2003.

Sikkerhedsfirmaet eEye lancerede i lørdags en patch som forhindrer sikkerhedshullet i at blive benyttet selvom fejlen stadigvæk findes. Microsoft anbefaler ikke at man benytter tredje parts patches, selvom de endnu ikke selv har formået at lukke hullet.

Læs mere her: Lappet Windows-hull på egen hånd