torsdag, februar 28, 2008

De mest piratkopierede programmer

The Software & Information Industry Association har lavet en list over de mest piratkopierede programmer i 2007.

Listen er sikker ikke overraskende for mange, da den indeholder dyre programmer som Photoshop og AutoCad. Dertil er der billigere programmer fra Ahed og Roxio som bruges til at brænde på optiske medier.

De mest piratkopierede programmer af virksomheder i 2007:

  1. Symantec Norton Anti-Virus
  2. Adobe Acrobat
  3. Symantec PC Anywhere
  4. Adobe PhotoShop
  5. Autodesk AutoCAD
  6. Adobe DreamWeaver
  7. Roxio Easy CD/DVD Creator
  8. Roxio Toast Titanium
  9. Ipswitch WS_FTP
  10. Nero Ultra Edition

De mest piratkopierede programmer på internettet i 2007:

  1. McAfee VirusScan
  2. Symantec Norton Anti-Virus
  3. McAfee Internet Security Suite
  4. Intuit TurboTax
  5. Adobe Photoshop
  6. Adobe Acrobat
  7. Intuit Quicken Home and Business
  8. Symantec Norton pcAnywhere
  9. Symantec Norton Ghost
  10. Adobe Creative Suite

Læs mere her: Trade group lists top 10 pirated software

onsdag, februar 27, 2008

Lenovo Thinkpad X300 klar til salg for $2.404

Lenovo er nu klar med deres Lenovos X300 laptop som kommer til at tage kampen op med Apples MacBook Air.

Der har igennem den seneste tid været en masse sammenligninger af de bærebare computere. De er bla. blevet sammenlignet på størrelse, men også på prisen.

Lenovo har officielt sat deres X300-computeren til salg og på deres hjemmeside kan man konfigurere den således man kan få 2 GB ram ligesom MacBook Air til $2.664 dollars.

Det er ikke helt let at sammenligne priserne mellem X300 og MacBook Air da Air kommer med en større processor, dertil får X300 en indbygget dvd-brænder, højere skærmopløsning, ethernetport og 3 usb-stik. Priserne for X300 kommer til at stige omkring den 3. marts da de lige nu køre med et introduktions tilbud.

Læs merre her: Lenovo: ThinkPad X300 Now Available for Just $2,404

Lenovo Thinkpad X300 er blevet anmeldt mange steder og nedenfor kan du læse et par stykker. PCPro (5 out of 6 shiny stars)
CNET (8.5 out of 10 golden trinkets)
Notebook Review ("big thumbs up")

torsdag, februar 21, 2008

Microsoft åbner sine koder

Microsoft har valgt at offentliggøre 30.000 sider dokumentation og kodeoplysninger omkring deres kerneprodukter. Dette blev offentliggjort i formiddags af topchef Steve Ballmer på en verdensomspændende telekonference.

Krav fra EU Kommissionen har fået Microsoft til at ændre mening i forhold til åbenhed, erkendte selskabets topledelse på telekonferencen.

Selvom Microsoft åbner for deres kode, skal vi nok ikke regne med at de bliver en open source virksomhed, men det er da et skridt i den rigtige retning.

Det kommer i første omgang til at omfatte følgende produkter:

  • Windows Vista
  • Windows Server 2008
  • Exchange Server 2007
  • Office SharePoint Server 2007

Læs mere her: Microsoft skal bli et åpent selskap

Se Microsofts egen pressemeddelelse her.

mandag, februar 18, 2008

Xbox 360 med Blu-Ray drev

Efter rygter sviger omkring Toshiba vil stoppe med HD DVD er rygterne igen begyndt at svire omkring der kommer et Blu-Ray drev til Microsofts Xbox 360.

Rygter omkring et Blu-Ray drev til Xbox 360 var allerede fremme i start af HD krigen men nu er rygterne tilbage eftersom det ser ud til at HD DVD har tabt.

Hjemmesiden Smarthouse.com.ca hævder at vide at Microsoft allerede er i gang med forberedelserne til markedsføring af et Blu-Ray drev til Xbox 360, så det kan være at allerede til maj vi kan se sådan et drev, da Microsoft allerede har et fungerende Blu-Ray drev til test.

Læs mere her: - Blu-Ray spiller fra MS på vei

Toshiba kommentar om HD DVD

Efter spekulationer fra sidste uge om hvorvidt Toshiba ville opgive HD DVD formatet, kom Toshiba i dag med en officiel meddelelse omkring at de endnu ikke er klar til at opgive HD DVD.

Så officielt er format krig stadigvæk i gang. I deres officielle meddelelse siger talsmanden at Toshiba ikke er kommet med nogle annonceringer eller beslutninger men de derimod kigger på deres forretnings strategier og der ikke er taget nogle beslutninger endnu.

Disse meddelelser kommer efter Warner Brothers i sidste uge var det femte Hollywood filmselskab der annoncerede at de vil satse på Sony's Blu-Ray format frem for HD DVD. Yderligere har Blockbuster og Netflix sagt at de vil udfase HD DVD formatet. Wal-Mart sagde også i sidste uge at de kun vil sælg high-definition DVD'er i Blu-Ray formatet i deres 4.000 butikker i USA.

Toshiba aktie kurs er steget efter rygterne er kommet frem om hvorvidt de vil fortsætte med HD DVD.

Læs mere her: Toshiba claims "no decision" on HD DVD strategy as desertions continue