mandag, oktober 30, 2006

Windows XP er fyldt fem år

Det mest udbredte styresystem fyldte 5 år i torsdags set i forhold til foregående version af Windows så er det rimelig langt tid. Windows 98 blev kun to år før afløsere kom og Me blev kun et år.

Mange Windows 2000 bruger så Windows XP som en kosmetisk opgradering af deres i forvejen gode styresystem. Med starten for Windows XP var også et spring fra 9x-serien over til Windows NT for den almindelige forbruger.

I dag findes Windows XP på 3 ud af fire pc'er, hvilket svarer til 400 millioner maskiner. Windows 2000 har ti procent, mens Windows 98 stadig er på 8 procent af verdens computere. Macintosh er derimod installeret på tre procent.

I den tid Windows XP har været på markedet er der kommet en del rettelser og 2 store servicepacks. Microsoft har annonceret at der vil kommen en servicepack 3 som forventes klar i 2008. Microsofts nye styresystem Vista skulle komme til november.

Efter min mening er der ingen grundt til at skifte til Vista med det samme hvis man har en ældre pc, da de hardwaremæssige krav er steget markant.

Ingen kommentarer: