tirsdag, april 17, 2007

Microsoft vil konkurrere med Adobes Flash Player

Microsoft kommende rival til Flash Player fra Adobe Systems kaldet "Silverlight", vil blive fremvist ved National Association of Broadcasters (NAB).

Silverlight vil ligesom Flash Player været et plugin til browseren som vil give brugeren mulighed for at afspille mediefiler og andre webapplikationer. Det vil virke i flere browsere både under Windows og Mac.

Målgruppen for Silverlight bliver medie- og underholdningsselskaber som gerne vil benytte video på nettet. Adobes Flash Player dominer i forhold til streaming af video på sider som MySpace og YouTube også selvom Microsofts "Windows Media Video" format (WMV) er meget udbredt.

Major League Baseball, der er den amerikanske superliga for baseball, og netbaserede video-selskaber som Brightcove, Netflix og Akamai Technologies skulle efter Microsoft udsagn allerede være interesseret i at benytte Silverlight.

Udviklingen af Silverlight har været i gang i over 2 år nu og er tidligere gået under navnet "Windows Presentation Foundation/Everywhere" (WPF/E). Download af Silverlight afspilleren/plugin bliver på under 2 megabytes.

Læs mere her: Microsoft sheds light on Flash rival

Ingen kommentarer: